Äntligen!

av Åse

Äntligen verkar VV köra på ny forskning, att lågett inte alltid är bäst!
Fett är nyttigt! Läs mer här: http://www.viktvaktarna.se/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=9200538

”Men innebär detta att du nu kan äta fett eller olja utan att tänka efter? Nej. Fett upptas och lagras effektivt i kroppen, det tillfredsställer inte aptiten så bra och innehåller mer kalorier per gram än kolhydrater och protein. Så du behöver alltså fortfarande minska ditt totala fettintag om du ska lyckas gå ner i vikt.”

Fast ovan är ju inte riktigt sant! JA fett upptas och lagras effektivt om man samtidigt äter kolhydrater. Men många av oss mår mkt bättre av att utesluta kolhydrater, vi håller oss osugna på sött, vi håller oss mätta i timtal. Fett mättar bra!
Man behöver inte alltid minska sitt fettintag för att gå ner i vikt, snarare kolhydraterna!
Dra ner på kolhydraterna, öka fettet säger jag! Så många som skulle gå ner lättare i vikt, göra bra val lättare om de bara gjorde det.
Glädjande nog äter var fjärde svensk idag lågkolhydratkost! LCHF är ingen modefluga utan här för att stanna.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Karin 3 maj, 2011 - 11:02

Hej!
Jag har kört LCHF ett tag men känner att det inte passar mig helt, för mycket fett så nu kör jag mer LCHP. Har bara gått ner ca 2 kilo på 10 veckor MEN minskat ganska många cm. Det beror säkert på att jag tränar ganska mycket och har fått en hel del muskler ist för fett. Men lite surt är det har en målvikt på 58 ( är 168 ) men de sista två sitter som berget. Hur dricker du ditt kaffe? Jag måste ha mjölk el grädde i annars smakar det urk 😉 älskar kaffe.
Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 11:32

Jag dricker mitt kaffe svart! Alltid gjort =))

Svara
Pernilla G 3 maj, 2011 - 08:57

Ja, VV har lång startsträcka, kan man lugnt säga! Jag håller helt med dig om LC kosten. Det borde vara krav på att människor som ska operera magsäcken först ska prova LC/LCHF! Otroligt att sötsuget bara kan försvinna. Ungarnas godis står orört nu för tiden! Jag började med LCHF igen efter påsken då jag var större än jag varit på väldigt länge och humöret åkte berg och dalbana. Ofta med barnen i skottlinjen…=( Jag mår redan mycket bättre och jeansen sitter mycket lösare.
Tack för din underbara, inspirerande blogg. Jag röstar på dig varje dag.
Kram

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 09:27

Ja jag håller med, det är så synd när man vet att så många är fast i lågkalori/lågfettsträsket med alla dessa kolhydrater (även om de är förklädda i fullkorn) och som skulle må så mkt bättre om det bara lade om kosten. Nej lågkolhydrat passar inte för alla, inte för dem som knappt har godissug eller någon övervikt att tala om, de har ju möjlighet att äta mer kolhydrater kanske.

GRATTIS till Må-Bra känslan!!

Svara
Annah 3 maj, 2011 - 11:45

Jag vill bara ”varna” lite för att alltför mycket protein kan leda till njursten. Har en kollega som övergick mer till att äta lchf och hon fick ett njurstensanfall vilket beror på att hon fick i sig för mycket protein och då kanske framförallt äggprotein.

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 11:54

Mern Annah, LCHF och LC är ingen LCHP diet (Low Carb High Protein) utan man äter lika mkt protein som vanliga svensson däremot byter man ut kolhydraterna mot grönt och fetare alternativ. Det är en missuppfattning att lågkolhydrat innebär mer protein. Ett för stort överskott av protein är inte bra men de flesta kan äta 1 x sin egen vikt, det är det som rekommenderas.

Svara
Annah 3 maj, 2011 - 12:31

Skrev svaret fel… var i kommentaren ovan ngn nämnde HP.

Svara
Karin 3 maj, 2011 - 13:08

Självklart blir det inte ”massor” av protein, vilket iofs är ganska jobbigt att få i sig men eftersom jag inte pallar att äta bacon med extra smör på på morgonen så måste jag öka på något. Det blir ca 1-1,5 g protein/ kroppsvikt. Jag vill heller inte förlora den muskelmassa som jag har byggt upp och som alla vet innehåller ju muskler protein. Äter även mycket ägg som bara är nyttigt, ägg innehåller nämligen en massa vitaminer och andra godsaker. Men det gäller väl med ägg som med allt annat….allt i lagom mängd men en 4 st per dag blir det nog!
Hepp 🙂

Annah 3 maj, 2011 - 12:33

kanske skulle tillägga att jag tror hon bytte ut mycket av ex förmiddagsfikat som tidigare bestod av macka till ägg, så kroppen fick väl nån äggchock. Så man ska nog vara lite försiktig eller medveten om att för mycket ägg inte är bra.

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 12:47

Mjae, jag vågar påstå att det nog var andra faktorer inblandade. Läkare har ju numera gått ut med att man kan äta hur många ägg man vill utan fara för kolesterol etc. LCHP är ju inget nytt påfund och många läkare rekommenderar högproteinkost dessutom. Har läst en del studier men kommer inte på ngn bra nu, denna är dock lite tänkvärd: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/mycket-protein-ar-inte-farligt

Åse 3 maj, 2011 - 12:49

Ska bara tillägga att jag inte misstror att hennes njursten berodde delvis på proteinet, personer i riskgrupper kanske ska begränsa animaliskt protein (om man nu vet om man är i riskzon)

Annah 3 maj, 2011 - 12:52

Jo precis. Enligt fass har man sett en ökad njurstensbildning vid högt intag av C- resp D- vitamin liksom högt intag av animaliskt äggvita (protein).

ann 3 maj, 2011 - 08:37

Nu har jag röstat :=)

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 09:27

Tack å kram!!

Svara
Malin J 3 maj, 2011 - 07:29

När skall du ta och starta typ VV med GI kost 🙂 det hade väl passat dig perfekt. Jag är så imponerad över dig och din ork att ta tag iallt. Själv har jag aldrig varit så fet som jag är nu och riktigt sockerberoende och det mår man ju inte så bra av alltid men shit vad svårt det är att få bukt med. Varje kväll tänker jag att i morgon slutar jag men det är ju som att vara alkoholist 🙁 Jaha nu fick du en släng av mina problem, ha det bäst vännen. Kram på dig.

Svara
Åse 3 maj, 2011 - 09:28

Hej vännen! Nej vad trist! Men visst körde du igång med GI metoden??? Fungerade det inte?
Visst är det svårt att bryta ett socker o kolhydratberoende!!! I know!!!

Massa pepp!!!! KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.