Ajvar- och Ostsås till grillat

15 mars, 2015

Kommer ni ihåg min Sous Vide? Jag är fortfarande galet förtjust i den!
I går blev det därför Sous Vide marinerad oxfilé med en härligt krämig ajvarsås och grönsaker till det. Såååååå gott!
Givetvis behöver ni ingen Sous Vide, jag tycker det blir jättebra att slänga på oxfiléerna på grillen och låta dem grillas en kort sida på varje sida.

012A7693

Denna kombon är oslagbar!
Först marinerade jag oxfiléerna och marinaden har jag inget recept för, jag slänger i princip bara ner lite av vad jag känner!
I går blev det i runda slängor:

2 msk hoisinsås
2 msk tamarisoja
1/2 dl rött vin
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Efter 2 timmar i sous vide grytan så gav jag biffarna yta i het gjutjärnspanna innan servering.
Såsen blev magiskt god! Den måste ni prova!
Ajvar- och Ostsås
2 dl creme frache

1 dl stark ajvar
3 msk vitlöksfärskost
salt, peppar
Koka upp allt och låt sjuda en liten stund.
Smaka av och servera!
012A7685

Jag gjorde en enkel sallad på isberg, sallad, tomat och feta och så bara lite vitvinsvinäger, olivolja, slt och peppar – inte svårare än så men så gott!
012A7688

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.