Ägg- och Parmesantagliatelle (och Bolognese)

17 oktober, 2019

Hej raringar!

Är det bara jag som tycker det regnat nonstop sedan augusti månad? I Skåne tycker jag det varit så!
Är så glad att jag fått massor med sol och jag har fler jobbresor inbokade i november som kommer ge mig sol så jag gillar läget..
Har fler bilder att visa från Palma! Kommer förhoppningsvis i kväll.

Jag har ju ett populärt recept på LCHF Pasta HÄR 
Men vet ni, jag tycker det går minst lika bra att göra proteinrik tagliatelle på bara ägg och finriven parmesan! Det går snabbt och blir MUMS! Men nu älskar jag ju ALLT med ägg!

Jag anvnder den här, för den smakar så mycket men riv för allt i världen din egen från Parmesan/ Grana padano eller peccorino.


Det här blir en riktig superrätt med minimalt med kolhydrater men med massor med protein som kommer hålla dig mätt och nöjd!
Äter du inte mejeri? Då går det såklart att skippa det och det blir en renodlad omelett. Kan vara en idé att ha i 1 tsk fiberhusk så det binder bättre.

En långkokt mustig blognese med massor med tryffelpecorino – FAVORIT hos oss!

Min lunch idag, hoppas ni provar och gillar!

Skriv ut

Ägg- och Parmesantagliatelle (och Bolognese)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

Bolognese:
1000 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i

Äggtagliatelle (1 portion)
4 ägg
1/2 dl finriven parmesan eller liknande
salt, svartpeppar, gärna vitlökspulver
lite smör att steka i


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet, häll av överflödigt fett. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.
Äggtagliatelle:
Vispa ihop ingredienserna,  hetta upp en panna med lite smör. Häll i äggsmeten och sänk till knappt 50% värme. När ovansidan stelnat, ta en slickepott (spatel) och vänd försiktigt. Stäng av och dra bort från värmen. Låt svalna och rulla ihop. Skär i den bredd som önskas. Lägg gärna tillbaka den skurna äggtagliatellen i stekpannan med lite smör, låt smälta ihop på medelstark värme, krydda gärna med spaghettikrydda och/eller salt, peppar, torkad vitlök i burk.
Upprepa för så många portioner som krävs.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.