Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ägg- och Parmesantagliatelle (och Bolognese)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Bolognese:
1000 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i

Äggtagliatelle (1 portion)
4 ägg
1/2 dl finriven parmesan eller liknande
salt, svartpeppar, gärna vitlökspulver
lite smör att steka i


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet, häll av överflödigt fett. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.
Äggtagliatelle:
Vispa ihop ingredienserna,  hetta upp en panna med lite smör. Häll i äggsmeten och sänk till knappt 50% värme. När ovansidan stelnat, ta en slickepott (spatel) och vänd försiktigt. Stäng av och dra bort från värmen. Låt svalna och rulla ihop. Skär i den bredd som önskas. Lägg gärna tillbaka den skurna äggtagliatellen i stekpannan med lite smör, låt smälta ihop på medelstark värme, krydda gärna med spaghettikrydda och/eller salt, peppar, torkad vitlök i burk.
Upprepa för så många portioner som krävs.