Vörtbröd (LCHF, Low Carb)

8 december, 2014

Andra advent i går, nu rullar det på minsann!
Dagen till ära bakade jag ett vörtbröd som smakade LJUVLIGT! 
Frukostarna i adventtider är såååå mysiga! Jag njuter till fullo. 
Alla ljus man tänder, det är mörkare ute och det är fler godsaker i kylskåpet att välja på 😉
Jag dukade med lite nytt från Stelton som jag fått hem inför samarbete. Serien heter Emma och är i sobert blått/grönt, stilren och jag gillar den nordiska prägeln i designen.
012A3855
012A3782
012A3814
Kaffetermosen är riktigt snygg tycker jag!
Muggen gillade både jag och Daniel, skönt grepp och höll värmen riktigt bra.
I min frukostskål hade jag eko grekisk yoghurt, min lemon curd, lite nötmüli och färska bär. YUM!
012A3817
Mitt absoluta favoritpålägg just nu är julskinka med majonnäs och skånsk senap och så leverpastej med rödbetsallad. Sååååååå gott!
Vad är ert favoritpålägg nu i jultider?
012A3828
Här kommer vörtbrödet!
Jag har hört många som bakat vörtbrödet med hjälp av receptet på mitt formfranska! Så jag tackar helt enkelt mina läsare för tipset! =)
Jag använder Santa Marias vörtmix men jag måste varna er att ingredienserna innehåller malt och det är inte glutenfritt.
OM man inte vill ha det så kan man krydda med egen kryddning. Men som sagt, jag använde färdig vörtmix i detta receptet.
012A3860
012A3861
Skriv ut

Vörtbröd LCHF, Low carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 5 dl fet yoghurt
  • 1 paket Santa Maria Vörtmix (90 g) alt egen vörtkryddning *

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna + vörtmixen.
  3. Låt degen svälla i 10 minuter.
  4. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemperatur 90 grader).
  6. Känn efter med sticka att den är klar.

Notering

  • 171 kcal, 5 g protein, 6 g kolhydrater, 14 g fett per skiva (med vörtmix)
  • * Egen vörtkryddning
  • Knappt 1,5 msk malda pomeransskal
  • 1 msk stött anis och fänkål
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • ev lite sötning som honung

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 20

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Print Friendly, PDF & Email

33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Petra 8 november, 2017 - 13:18

Alltså wow gjorde precis ditt vörtbröd. Föll mig precis i smaken och lätt att göra. Gjorde dock 2 för jag trodde inte att det fick plats i en form. Men det gör det. Tack och åter tack för detta super recept

Svara
Monica Johannesson 19 december, 2016 - 19:16

Hej! Verkar gott med ett alternativ till vanligt vörtbröd till jul! Undrar över varför man ska smörja formen när man använder bakplåtspapper? Är det meningen att man ska smörja formen innan pappret läggs i?

Svara
Åse 19 december, 2016 - 19:23

För då fastnar bakplåtspappret bättre! =)

Svara
Monica Johannesson 19 december, 2016 - 19:31

Listigt🤗Nu är det i ugnen!

Svara
Åse 19 december, 2016 - 19:34

Hoppas det smakar! 🎅🏻😬

Svara
Hanna 21 december, 2015 - 09:53

Smaken blev himla fin men konsistensen var som ugnsbakad gröt. Vad kan jag gjort för fel?

Svara
Åse 21 december, 2015 - 10:01

Oj jättesvårt att svara på! Har aldrig hört det problemet förut, kan bero på valet av livsmedel, ugn, etc

Svara
Camilla Lundin 20 december, 2015 - 17:42

Hej. Gjorde vörtbrödet men undrar hur jag fryser det på bästa sätt? Helt eller i skivor?

Svara
Åse 20 december, 2015 - 17:45

Det är en smaksak, jag skär alltid upp skivorna innan jag fryser för att enkelt kunna ta fram en skiva från frysen de ggr jag/vi äter bröd.

Svara
Nelly 19 november, 2015 - 09:07

Hej Åse,
5 dl fet yoghurt, funkar det med kvarg?
/Nelly

Svara
Åse 19 november, 2015 - 09:10

Njae, jag tycker brödet blir för kompakt med kvarg men du kan prova en lättare yoghuft

Svara
Malin 22 december, 2014 - 16:50

Hej Åse! Hur förvarar man brödet på bästa sätt? Hälsningar Malin

Svara
julia 19 december, 2014 - 12:15

Klicka ut står det, min deg är rätt så fast! Har jag gjort nåt fel tro? 🙂

Svara
Åse 19 december, 2014 - 12:21

Nej den ska vara fast!

Svara
Marie 18 december, 2014 - 07:26

Hej!tänkte bara fråga då min mage inte klarar mjölkprod. Tror du att det funkar m kokosgrädde ist för yoghurt och kokosolja ist för smör? Mvh/marie

Svara
Åse 18 december, 2014 - 09:30

Det kan fungera men kan inte garantera smak eller konsistens/struktur

Svara
Malin Waage 14 december, 2014 - 14:48

Hade planerat att baka vörtbrödet idag, men jag hittar inte själva receptet. Har det försvunnit?

Svara
Åse 14 december, 2014 - 14:52

Nej jag ser receptet?? En rosa receptruta längst ner.

Svara
Rina 14 december, 2014 - 08:25

Nu skall det bakas. Rödbetssalladen gör du egen? Om inte har du tips på bra köpe? Även leverpastej vilken köper du?
Glad 3advent

Svara
Åse 14 december, 2014 - 12:07

Yes, finns recept bland julrecepten. Glad 3advent!

Svara
Yvonne 13 december, 2014 - 10:16

Bakade detta bröd igår och det blev verkligen supergott! 🙂

Svara
Ann Hake 11 december, 2014 - 08:02

Vilken storlek har ni på brödformen,1,5 eller 2liters?

Svara
Åse 11 december, 2014 - 08:35

Jag har 1,5 liter

Svara
Jennie 10 december, 2014 - 21:59

Hej!
Nu har jag testat ditt vörtbrödet och det blev fantastiskt gott! Jag bytte ut vanlig yoghurt mot havreyoghurt och det blev jättegott och saftigt!
Tack för ett superbra recept!!

Svara
lisa 9 december, 2014 - 20:02

Nu har jag bakat ditt bröd& det doftar jul i hela huset – underbart! Snart blir det en skinksmörgås med senap!
Funderar på hur man bäst förvarar det…. det blev ju ett rejält bröd 🙂
Upplever ofta att LCHF-bröd blir lite fuktiga efter ett tag … bäst kanske är att skiva upp det & frysa in ? Hur brukar du förvara det?
Tack för alla fantastiska recept!

Svara
Anna 9 december, 2014 - 12:38

Hej Åse!
om man gör din egna vörtmix som det står i anvisningarna. Blir det 90 g som du avser i brödreceptet eller hur många gram blir det? Tack för att du gör livet lite enklare för oss som inte äter gluten och inte vill äta (i mångt och mycket) konstgjorda mjölmixer. Ha en trevlig tisdag!

Svara
Åse 9 december, 2014 - 12:41

Hej! Det blir kryddning som räcker till brödreceptet 🙂

Svara
Gun Steen 8 december, 2014 - 20:49

Mmmmm ska kolla….närma mums

Svara
Lena 8 december, 2014 - 20:48

Såg riktigt gott ut.Det ska jag baka.. Solrosen

Svara
Rita 8 december, 2014 - 18:24

Åh,så gott brödet ser ut,det måste testas! Och Steltonkannan så stilren och vacker,den vill jag ha!!!
Nu har jag prövat VT-appen mycket bra övningar. Ha en skön kväll/Rita

Svara
Irene Åkerblom Fd Ingebrigtsen 8 december, 2014 - 18:08

Detta sk absolut baka.. Tack Åse !

Svara
Tina Vide 8 december, 2014 - 17:59

Kolla här Gun Steen! Denna bloggen jag menade 🙂 Finfina recept och allmänt trevlig…..

Svara
Rita 8 december, 2014 - 17:36

Åh,så gott brödet såg ut,det måste jag pröva! Och Steltonkannan så stilren och snygg!!! Den vill jag ha.
Ha en härlig måndag//Rita

Svara

Lämna en kommentar