Vörtbröd (LCHF, Low Carb)

8 december, 2014

Andra advent i går, nu rullar det på minsann!
Dagen till ära bakade jag ett vörtbröd som smakade LJUVLIGT! 
Frukostarna i adventtider är såååå mysiga! Jag njuter till fullo. 
Alla ljus man tänder, det är mörkare ute och det är fler godsaker i kylskåpet att välja på 😉
Jag dukade med lite nytt från Stelton som jag fått hem inför samarbete. Serien heter Emma och är i sobert blått/grönt, stilren och jag gillar den nordiska prägeln i designen.

012A3855

012A3782

012A3814

Kaffetermosen är riktigt snygg tycker jag!
Muggen gillade både jag och Daniel, skönt grepp och höll värmen riktigt bra.
I min frukostskål hade jag eko grekisk yoghurt, min lemon curd, lite nötmüli och färska bär. YUM!
012A3817

Mitt absoluta favoritpålägg just nu är julskinka med majonnäs och skånsk senap och så leverpastej med rödbetsallad. Sååååååå gott!

Vad är ert favoritpålägg nu i jultider?
012A3828

Här kommer vörtbrödet!
Jag har hört många som bakat vörtbrödet med hjälp av receptet på mitt formfranska! Så jag tackar helt enkelt mina läsare för tipset! =)
Jag använder Santa Marias vörtmix men jag måste varna er att ingredienserna innehåller malt och det är inte glutenfritt.
OM man inte vill ha det så kan man krydda med egen kryddning. Men som sagt, jag använde färdig vörtmix i detta receptet.
012A3860

012A3861

Skriv ut

Vörtbröd LCHF, Low carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 5 dl fet yoghurt
  • 1 paket Santa Maria Vörtmix (90 g) alt egen vörtkryddning *

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna + vörtmixen.
  3. Låt degen svälla i 10 minuter.
  4. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemperatur 90 grader).
  6. Känn efter med sticka att den är klar.

Notering

  • 171 kcal, 5 g protein, 6 g kolhydrater, 14 g fett per skiva (med vörtmix)
  • * Egen vörtkryddning
  • Knappt 1,5 msk malda pomeransskal
  • 1 msk stött anis och fänkål
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • ev lite sötning som honung

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Petra 8 november, 2017 - 13:18

Alltså wow gjorde precis ditt vörtbröd. Föll mig precis i smaken och lätt att göra. Gjorde dock 2 för jag trodde inte att det fick plats i en form. Men det gör det. Tack och åter tack för detta super recept

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.