Zucchini- och jordärtskockssoppa

23 augusti, 2023

Vi har snöat in oss lite på soppa här hemma! I förrgår blev det den HÄR supersmarriga spenatsoppan som mina barn ”kräver” var och varannan vecka 🤣

Jordärtskocka är en underbar liten knöl, en ört faktiskt! Den innehåller mängder av nyttigheter som järn och kalium, men är även rik på ett kostfiber som heter inulin. Detta är toppen för att stabilisera blodsockret och gillas av de goda bakterierna i tarmen. Så ät mer jordärtskockor, ett perfekt substitut eller komplement till potatis!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchini- och jordärtskockssoppa


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
1 stor zucchini
300 g jordärtskockor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller 1,5 msk konc grönsaksfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 dl vitt vin (kan ersättas med lite citronjuice
3 dl grädde eller grekisk yoghurt
1 dl parmesan


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och lägg i stor kastrull. Fräs i olja tills de mjuknat.
Skölj och strimla zucchinin. Spara lite till garneringen. Skala jordärtskockorna och tärna.
Fräs zucchinin och jordärtskockan med löken i några minuter.
Tillsätt vatten, buljong, salt, peppar, oregano och vin. Låt allt småputtra i ca 20 minuter under lock.
Tillsätt grädde eller yoghurt och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt parmesanen.
Garnera med strimlad zucchini och lite riven parmesan.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

1 kommentar

ÅsaS 23 augusti, 2023 - 20:30

Jordärtskocka, svårskalad, men ack så god! Koka potatis och skockor och gör mos/puré som serveras med valfri köttbit – 😋
Kanske dags för frun här att planera in en soppa till hösten (vilken inte är här än.. Typ mitten av september tycker jag kan vara lagom att kalla höst)
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.