Yummie in my tummy!

av Åse

TUSEN Tack för era rara rader!
Jag säger det igen, era kommentarer är mitt bränsle.
Varenda gång ni berättar om att ni provat mina recept, varenda gång ni ger ett tecken i från er att ni har läst här inne, när ni tackar för rabattkoder och tips – det gör bloggen bättre för det gör att jag vill fortsätta att utveckla, utvecklas och göra bloggen bättre!
Och apropå det. Jag kommer from den 1/11 att arbeta med ny mediabyrå: TOURN och de kommer utveckla bloggens tekniska funktioner till det bättre och det kommer bland annat bli enklare för er att kommentera utan att skriva in namn och emailadress varenda gång!
Vi ska även börja med lite rörligt material för jag tror att ni är många som ibland vill SE mer än enbart LÄSA, speciellt när det kommer till matlagningen. Am I right?
Vi har en hemmahelg, så galet härligt! Daniel rensar vår garderob på ovanplan och jag jobbar med min föreläsning jag ska hålla på 4Goods event i Göteborg
Vid lunch så blev det frukost, och det blev skramlade kesoplättar – YUMMIE! 
012a4921
Jag slängde på en klick MONKI mandelsmör – det i särklass godaste mandelsmöret jag vet! Jag beställer det HÄR.
012a4927
I beställningen fanns även jordnötssmör, både vanligt och crunchy! Jag äter inte det så ofta men min son på 19 har det ofta i gröt etc. Och när barnen är sugna på något så får de en sked 🙂
Jag beställde även Coconut Butter! YUM! Har ni smakat det något gång?? Det är en blandning av kokosfett (med kokosbitar i) och kokosolja. Lite sötare än kokosolja och perfekt för desserter eller i matlagning där den ger en härligt krämig konsistens, perfekt i thaimat som ju gärna ska vara lite söt för att balansera upp hettan!
Body Science Beanut Butter speciellt den med belgisk choklad är barnens favorit på mackan på lördagar! 
012a4929
I går åt vi såååååå gott!
Det har blivit så otroligt mycket fisk, skaldjur och kyckling sista tiden så jag verkligen LÄNGTADE efter en rejäl köttbit!
Jag köpte 700 gr oxfilé på Ica Maxi (hel bit) som jag först lät bli rumstempererad sedan torkade jag av den, skar i 6 portionsbtar, saltade och pepprade och förseglade i Toppits Zipper Allroundpåse med en timjankvist.
Sedan satte jag min Sous Vide på 53 grader och körde den i ca 2,5-3 timmar.
Tog upp påsarna med kött, torkade av dem och stekte i het gjutjärn med smör och kokosfett (utan smak) på båda sidor så köttet fick yta. 
Jag servarde köttet med bearnaise (lohmanders) och min enkla rödvinssås och så hade jag ugnsrostade rödbetor med chèvre och valnötter. Vi hade kvar blomkålsmos/Potatismos sedan i går så det hamnade också på tallriken.
Köttet var MAGISKT gott. Smälte i munnen! ÄLSKAR Sous Vide!!
Enkel rödvinssås:
1 finhackad scharlottenlök
3 dl rödvin
3 msk Aceto Balsamico 
3 msk oxfond
2 msk råsocker eller sockerfri sötning (jag använder Sukrin Gold
Smör att blanka av med

Fräs löken i lite smör tills den blivit mjuk. Vispa ner vin, balsamvinäger, oxfond, sötning och smaka av med salt och peppar. Låt reducera tills ca hälften återstår. Sila av löken eller låt den vara kvar, rör ner en klick smör för att blanka av såsen. Servera!

012a4893
012a4900
012a4907
Perfekt röd i mitt tycke, ca 55 grader
KRAM på er! Och trevlig lördag! Berätta vad ni äter i kväll???
Är liiiiiite inne på Tacogratäng…
❤️
Inlägget innehåller en del länkar till företag som jag samarbetar med. Mina åsikter är inte köpta och produkterna är utvalda av mig och något jag använder och tycker om.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Caroline 30 oktober, 2016 - 23:59

Åhh matlagningsvideos kanske? DET hade ju varit himla himla kul. Jag hade suttit bänkad varje klipp 😀 Har sagt det förut och säger det igen – dina recept sviker ALDRIG!!! De är så goda och smakrika och alla som ätit det jag lagat efter dina recept säger alltid att det är så grymt gott. Så glad att vi har din sida och dina böcker att tilgå och jag kan knappt vänta tills er nya bok kommer ut då jag bara äter fisk och skaldjur 😉
Stor kram!!

Svara
Jenjo 24 oktober, 2016 - 15:06

JA JA JA!!! Sååååååååå kul det ska bli med rörligt material! Jag älskar din blogg och vill absolut inte vara utan dina fantastiska foton, men en variation med rörligt kommer vara perfekt! Så spännande! 🙂
Kram 🙂

Svara
Anna-Carin Nilsson 24 oktober, 2016 - 15:04

Hej Åse!
Jag har din första bok ”viktminskning med LCHF” och följer din blogg och har under de senaste månaderna använt dina recept och är jättenöjd. Maten är mycket god och jag känner mig pigg och har gått ner 4 kg. Nu har viktnedgången stannat av, men jag fortsätter och hoppas på att det ska ”lossna” snart. Till och med min son, som nyligen flyttat hemifrån och inte har lagat så mycket mat, har upptäckt din goda mat och börjat använda dina recept. Jag undrar om du har hört talas om DNA testen man kan göra för att se vad man ska äta, respektive undvika, för att håll sig så frisk som möjligt? Testet visar bland annat att vissa människor inte ska äta så mycket fett för att de lagrar fettet kring sina inre organ. Så även om jag, än så länge, mår bra av LCHF kosten funderar jag på om jag kan tillhöra den typen av person och hur kommer LCHF att påverka mig på längre sikt, hur tänker du kring detta och finns det några ”studier” som visar LCHF kostens påverkan på lång sikt?
Vänliga hälsningar
Anna-Carin

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 17:01

Hej! Vad härligt det låter! Heja er!
Om man ser på LCHF så som jag gör: Ren, naturlig mat, väljer olika typer av fettkällor (kokosolja, olivolja, fet fick, nötter, avokado, fet ekologisk mejeri etc) dvs den mat som medelhavsländerna äter och så som vi alltid ätit så har jag oerhört svårt att se varför det skulle vara skadligt. Det finns INGA studier som visar att mättat fett är farligt. Transfetter – absolut!

Svara
Petra 23 oktober, 2016 - 16:38

Äter till 99% bara dina recept sen ett år tillbaka och barnens favorit (5 och 10 år) är kyckling med whiskeysås ?
Enkla och supersmarriga att tillaga.
Tack!

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 17:19

Haha härliga kids du har! ?

Svara
Cecilia Kratz 23 oktober, 2016 - 10:19

Hej! Älskar verkligen din blogg och dina recept?Ska faktisktiskt testa din kyckling med mozzarella på min tjejkväll på tisdag, en liten fråga vara kan man ta tagliatelle istället för bönpasta? El kan man servera pastan på sidan om? Tack igen för en kanonblogg, du är super!?

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 11:26

Javisst kan du göra det =) jag tar bönpasta för att jag vill komma ner i kolhydrater och undviker gluten =)

Svara
Linda 23 oktober, 2016 - 07:29

Jag har jojobantat i 3 år nu (sedan jag fick min son). Lchf har jag testat 3 ggr, utan att jag lyckats hålla diciplinen mer än 2 veckor. Jag har nu ätit lchf i 2 månader och är fortfarande super motiverad. Mycket tack vare din blogg och alla otroliga recept. Tack för att du delar med dig av alla recept och din kunskap!

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 15:10

Härligt! Keep going!! =)

Svara
Nicklas 23 oktober, 2016 - 00:12

Tack själv! ???

Svara
Jeanette 22 oktober, 2016 - 20:57

Här blev det havskräftor somsnälla pappa kom förbi med ?

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 16:01

Ohhh vilken lyx!!

Svara
Anna Bonsér 22 oktober, 2016 - 20:24

Här hemma blev det din lasagne, super god!!!

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 16:02

Härligt det smakade! lasagne är aldrig fel! =)

Svara
Britta 22 oktober, 2016 - 18:35

Först vill jag säga att jag nästintill är beroende av din härliga blogg sen jag rätt nyligen upptäckte den! Både i text och bilder♡!
Jag provade att laga din bönpasta med oxfile igår till mig och en vän och det var verkligen Supergott!!

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 15:26

Kul att du uppskattar Britta! Och att maten blev gott! <3

Svara
Ljuva Julia 22 oktober, 2016 - 18:14

Det ser underbart ut! Vill gärna ha ännu rödare >.<
Jag åt hamburgare ikväll, men tacogratäng är ju verkligen supergott!

Svara
Sussi Andersson 22 oktober, 2016 - 18:09

Ikväll blir det fisksoppa , ditt recept !! ?
/Sussi

Svara
Barbro 22 oktober, 2016 - 16:36

Måste bara tala om att vi har precis avnjutit din lax o blomkålsmos åh vad gott det var.
Kommer att göras flera gånger.
Kram o ha en fortsatt bra lördag.

Svara
Jenny 22 oktober, 2016 - 16:17

Vi testade din spagettipumpa med parmesan och vitlök igår till Wallenbergare och jösses vad gott! T o m maken som inte äter pumpa fick medge att det var gott – ”för att vara pumpa” 🙂
Tack för bra inspiration!

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 16:08

Haha kul att höra! Ibland måste man våga prova =))

Svara
Åse 22 oktober, 2016 - 16:13

Här blir det lax och wasabiaioli.

Svara
Eva 22 oktober, 2016 - 16:04

Ser fantastiskt gott ut! Har varit lite sugen på att köpa en Sous Vide – men vilka påsar använder man och hur försluts de (måste man ha en vakuumförpackare)? /Eva
Grattis förresten till utmärkelsen!

Svara
Åse 22 oktober, 2016 - 16:07

Hej Eva! Som jag skrev i inlägget, jag använder vanliga Toppits ziplock påsar. Genom att sänka ner påsen med köttet i vattnet ända upp till låset så utjämnar vattnet all luft i påsen och man vakuumförpackat naturligt.

Svara
Eva 22 oktober, 2016 - 16:10

Tack för snabbt svar!!! Måste provas!!!

Svara
Eva 22 oktober, 2016 - 16:15

Tack fär snabbt svar! Måste provas! ?

Svara
Annette Jansson 22 oktober, 2016 - 15:40

Bästa bästa du….. du är min matinspiration sen 1,5 år och 13 kilo sen. ??? ikväll gör jag just Tacogratäng med SPAGETTIPUMPA gjord på ditt vis….
Du är bäst

Svara
Eva 22 oktober, 2016 - 15:40

Ugnsbakad (100 grader en timme) piggvar, brynt smör, pepparrot, räkor och sockerärtor.

Svara
Jenny 22 oktober, 2016 - 15:29

Sökte just en rödvinssås, såg din… och den blir det ikväll till nötköttgrytan som har puttrar länge, mums? rostad blomkål som tillbehör ? ha en bra kväll ?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.