Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till Lindex, Bodystore

Heeeeej vänner!

Hoppas ni har haft en fin helg! Det har vi!
Min svåger fyllde 50 i går så det var 50-årsfest i lördags – såååå roligt!
Lite seg igår men mådde toppen!
Vi festade till det på dessa goda biffar längre ner och även en low carb blåbärspaj som jag ska dela med mig av senare!

Jag har precis invigt min nya mysiga dunkappa på Alfons-rundan, åhhhhh vad jag älskar den! Måste införskaffa en i svart också.

Den är extra lång och luftig med tryckknappar i sidorna, perfekt om man vill ha lite mer svängrum!
Rätt stor i storlek upplever jag, jag har en S och skulle kunna haft en halv storlek mindre och ändå ha en rymlig kappa.

HÄR hittar ni den, passa på om ni är sugna på ny mysig kappa för den tar kanske slut.
Finns även i svart!

Bootsen är Vagabond från förra året men Agnes Cecilia har ofta kopior på Vagabond och är i bra kvalitet så HÄR hittar ni dem!

Jag har tackat upp lite nytt från Bodystore!
Aman Prana (HÄR) är det enda kokosmjölet (eg kokosfiber) jag använder det smakar inte direkt kokos.

Fyllt på förrådet på ”sömncocktailen” som jag skrev om för ett tag sedan.

Äppelcidervinäger har jag till sallader och till min ACV drink

Lite gott! Ibland är det gott med ngt litet till en kopp kaffe i soffan efter maten.
Nick’s barer HÄR (och andra produkter) har vi ofta hemma – och så köpte jag lite ”bollar” från Klein Eating HÄR

Nåväl, nu över till receptet!
Jag ÄLSKAR Wallenbergare, i särklass det godaste i biffväg!
En Wallenbergare är en pannbiff av finmalet kalvkött, grädde, äggulor, salt, peppar. Ofta paneras de i ströbröd innan de steks. Serveras med potatismos, ärtor, lingon och skirat smör.
Så det fick helt enkelt bli en version på Wallenbergare  igår och de smälte i munnen!
Alla tre barnen utbrast ”Så goda biffar mamma!”
Japp det var de faktiskt.

Jag serverade dem i gräddsås med hemmagjord pressgurka och sockerfri lingonsylt.
ÄLSK!

Inte världens snyggaste uppläggning, det blev lite många biffar i lite för liten form haha.

Jag stekte först biffarna på relativt låg värme, de är ju rätt mjuka så man får steka försiktigt.
Såsen kokade jag upp i kastrull och hällde sedan över så fick de gå klara i ugn på 200 gr i ca 10 min.

När barnen får välja så blir det ”mormors sallad” en helt vanlig isbergssallad med tomat, gurka och majs. Olivolja, vinäger och salladskrydda.
Jag älskar sallad med mörkgröna grönsaker och skippar gärna majsen men det här är också supergod och smakar barndom =)

Här kommer receptet på kalvfärsbiffarna / wallenbergarna!
(och JA det ska vara mkt grädde i Wallenbergare)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga kalvärsbiffar i gräddsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kg kalvfärs
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk dijon
2 tsk salt
2 krm peppar
smör att steka i

Gräddsås:
6 dl grädde
2 msk konc. Oxfond
lite kinesisk soja för kulör
Salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda smeten till kalvfärsbiffarna.
Hetta upp smör i en stekpanna och när smöret slutat bubbla lägg i biffar. Det underlättar att ha blöta eller inoljade händer.
Stek dem långsamt på medelvärme tills botten fått fin färg, ca 4 minuter och de känns lite stabila, vänd på dem och stek andra sidan.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp grädde, oxfond, soja och smaka av med salt och peppar (gott att ha i stekspadet) och häll över biffarna.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Kalvfärsköttbullar med svampsås i Crockpot - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 8 oktober, 2022 - 12:23

[…] detta, alltså hela familjen är TOKIGA i dessa kalvfärsbullarna! Vi gör dem även som biffar som HÄR  Jag brukar lägga ner biffarna direkt (inte brynta) men igår så slängde jag ner dem i kokande […]

Svara
Margareta Ruda 5 september, 2022 - 17:48

Nu gjorde jag dessa. Oj, jäklar så gott! De riktigt smalt i munnen😋
Jag åt kokta morötter, nyskördade tomater och lättsockrad lingonsylt till. (lingonen plockade i går)
Oj, oj, oj 😀

Svara
Åse 5 september, 2022 - 18:16

Åhhhhh så roligt att du gillade! 🤩🤩🤩

Svara
Jenjo 30 augusti, 2022 - 06:41

Men alltså husmanskost… Det är verkligen en höjdare! Och Wallenbergare är inget undantag. Måste nog ta och göra det här framöver. Dina ser otroligt goda ut!
Ha en fin dag! Kramar!

Svara
Margareta Ruda 29 augusti, 2022 - 20:31

Hej😀
Det här låter verkligen smaskens 😋
Jag har aldrig använt kalvfärs. Hur skiljer sig den mot nötfärs? Både smak och konsistens?

Svara
Åse 4 september, 2022 - 19:02

Hej! Kalvfärs är lite mildare och finare än nötfärs, jag föredrar kalvfärs 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!