10,9K
Jag serverade pressgurkan som tillbehör till stekt kycklingfilé (Kronfågel Minutfilé), blomkålsis och min supergoda senap- och dragonsås! SLURP!
Skriv ut
Pressgurka betyder barndom för mig, mormor gjorde nämligen världens godaste pressgurka!
Pressgurka med husmanskost – åhhhh så gott!
Jag har egentligen inga problem med vanliga inläggningar där socker ingår då det är så ytterst lite man får i sig när man köper ättiksgurka etc men det skadar inte att dra ner på sockret så mycket man kan och därför när jag gör egna inläggningar så skippar jag sockret och har Ica Sötströ eller liknande ersättningar istället.
Picklad rödlök är också en favorit som jag gör sockerfri, recept HÄR.
Jag serverade pressgurkan som tillbehör till stekt kycklingfilé (Kronfågel Minutfilé), blomkålsis och min supergoda senap- och dragonsås! SLURP!
Skriv ut
Snabb pressgurka – sockerfri
Ingredienser
- 1 färsk gurka
- 2 msk ättika (12%)
- 1/2 dl vatten
- 2 msk sötning (Ica Sötströ)
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 3 msk hackad persilja
Instruktioner
- Då vissa sockerersättningar inte löser sig i kallt vatten så bra så blir det bäst att låta sötningen få ett snabbt uppkok med vattnet innan det blandas med salt och ättika.
- Skär gurkan i tunna skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg i glasburk oh häll över den avsvalnade ättikslagen. Låt stå i kylskåp 1 timme innan servering.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
11 kommentarer
[…] serverade dem i gräddsås med hemmagjord pressgurka och sockerfri lingonsylt. […]
[…] laxen ligga i lagen över natten, då blir den riktigt smakrik! Jag serverade det med hemmagjord pressgurka och citronklyftor, dill och morötterna från lagen. En smarrig dillsås till det! MUMS!! […]
[…] serverade det med hemmagjord pressgurka och citronklyftor, dill och morötterna från lagen. En smarrig dillsås till det! […]
Hur länge klarar sig en sån här sats pressgurka i kylen?
Eftersom det är utan socker så skulle jag säga någon vecka
Hej!
Kan man göra en större sats och låta gurkan vara i lagen i mer än 1 timme. över 2-3 dagar?
//Anna
Det ska inte vara några problem men nog inte så mycket längre.
Viktigt att tänka på när det gäller inlägganingar, saft och liknande är att socker har konserverande egenskaper, det har inte artificiella sötningsmedel, de ersätter bara smaken.
Kram Ullis
Ja det stämmer, bra du påpekade!
Hej Åse. Fina bilder vi får se. Tänkte på detta med inläggningar och sylta/safta. Jag avstår från det pga allt socker. Har jättemycket rabarber, blåbär, röda vinbär och jordgubbar. Förr gjorde jag mycket saft men slutat med det pga sockret! Har du tips på vilket socker man ska välja till tex saft? Har du provat Stevia? Kram
Jag använder nästan alltid Ica sötströ när jag sötar!