Detta receptet kommer inte som en nyhet för er som känner till mina böcker och bloggen men det tål att highlightas igen!
Vitkål har lågt kilopris, finns tillgängligt året om och ett normalstort huvud innehåller hela dagsbehovet av C-vitamin!
Den är även rik på K- och B6. Man får även i sig järn och i kombination med C-vitamin så är detta perfekt då C-vitaminet ökar upptaget av järn i kroppen.
Dessutom är ju vitkål SÅ gott tycker jag!
Gott som snacks på kvällen tycker min man som ofta sitter och gnager på vitkål haha!
Vitkålsgratäng är ett gott tillbehör om man vill dra ner på stärkelse.
Man väljer själv vilken fetthalt man vill ha på grädden.
Vill man inte göra en gratäng så är ju smörstekt vitkål otroligt gott!
VITKÅLSGRATÄNG
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
200 g färskost
salt, peppar
ev. lite paprikapuver eller sambal oelek
2 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Riv vitkålen, finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök mjuka i smör och blanda ner vitkålen. Låt fräsa i några minuter. Blanda ner grädde, färskost och kryddor och häll upp i form. Fördela osten ovanpå och gratinera i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Planerar att göra detta receptet vid tillfälle. Har hört att det ska gå att ha i saffran i vitkålsgratäng. Men har inte hittat nått recept än som passat. Har du provat?
Fantasiskt gott, jag hade ngr småköttbullar i. Ja, dehär blir många ggr lunch.
Högsta betyg fr mig