Veckans mat och rörlighet

av Åse

Hej vänner!
Åh så roligt att läsa alla era kommentarer till mitt förra inlägg! ❤️
Ja det är underbart att känna sådan skillnad och vet ni? I går var jag hos min kiropraktor, mest för min nacke och skuldrors skull för jag kände att jag hade en låsning och när jag får en låsning i revbenet så tippar mina axlar fram, jag får gamnacke och får ont i nacken och det är så obehagligt när det känns som man har tegelstenar över axlarna! Svårt att förklara! Jag såg verkligen inte klok ut, så svullen runt axlar och traps att jag kände mig som quasimodo.
Hur som haver – jag berättade för Katja (för övrig, Helsingborgs bästa kiropraktor) om att jag var så mkt bättre i höft/länd och hon tyckte det var underbart att höra! Och när hon korrigerade mig så kände hon att jag var så mycket rörligare! *glädjeskutt*
Jag behövde fortfarande korrigera bäcken då och då men jag har inte så ont längre, det är det viktigaste! 
Katja tejpade mina axlar för att påminna om att rulla bak skuldrorna och inte falla ihop framåt med dem.
Men som tur var hade min nya Posture (adlink) kommit på posten så det var bara att hämta ut den. Jag har på mig den nu och det känns så skönt att få bak axlarna!
Jag tänker inte gå runt med den hela tiden men när jag sitter vid datorn och skriver då får den vara på. Skrattar gott när jag tänker på syrran- var hemma där i går och hon menade på att jag kommer se ut som en Dinosaurie Rex med armarna haha!


Bjuder på både morgonfrilla och bråte i bakgrunden! 😉

Veckans middagar har varit dessa bland annat!
Inget direkt recept på nedan maträtt.
Jag brynte strimlad kyckling och rörde ner Mutti krossade tomater, kycklingfond och srirachasås och smakade av med tamarisoja, salt och peppar och innan servering rörde jag ner mozzarella!
Smörstekt vitkål till det – slurp!

I förrgår åt vi Pulled Pork – Lööööööv it!
Barbequesåsen är så god! Jag hade mörk fibersirap (adlink) istället för honung och Chipotle paste istället för liquid smoke och chilipulver. Blev så god!Jag glömde ta bild på det färdiga resultatet dock! haha!
I går blev det en smarrig Pepperonipizza på Ostbrödsbotten! Pizzasås, stekta champinjoner, pepperoni salami, mozzarella och basilika! FAVORIT!

Nu har dogsen ätit klart så jag ska packa in mig i stora varma jackan, mössa och vantar och ta mig ut – så rackarns ruggigt och grått i dag!!
KRAM på er! 💕

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Kristina Bergman 19 mars, 2017 - 08:13

Hej Åse! Tack för en fin och inspirerande blogg. Jag har nu följt dig ett par år och märkt att du går regelbundet till kiropraktorn. Jag har själv haft problem av olika slag i många år men sen träffade jag Frida och är nu efter två år näst intill besvärsfri. Frida är en yogaterapeut som du träffar och så får du ett program utefter din styrka, balans, rörlighet , hållning. Du måste förstås utföra programmet hemma, när du sedan har gjort det ett antal månader så träffar du henne igen och får ett nytt. Jag är lika förvånad varje gång hur hon kan ge mig övningar som verkligen kommer åt mina svaga punkter. Frida finns i Ljungby, det är ju bara 13 mil hit :-). Hör av dig så får du kontaktuppgifter.

Svara
Tina 18 mars, 2017 - 20:59

Har en nyckelbensskada som krävt ett par års rehab, träning etc… Har gett mig tusan på att komma i kapp o verkligen gjort:)! Hade och har fortfarande ont och lite problem med hållning och frågade då en PT (även verksam inom rehab) och han avrådde starkt att INTE använda en ”väst”. Risken är att musklerna försvagas och ”litar” på västen. Försök i stället att bygga upp runt antal/armar/rygg och tänk på hållningen HELA tiden. Detta tips har jag anammat:)

Svara
Åse 18 mars, 2017 - 21:13

Exakt! Min kiro sa Max 1 timme om dagen och bara som en påminnelse!

Svara
Nina 17 mars, 2017 - 19:47

Tack för all fantastisk inspiration och goda recept, både här på bloggen och i böckerna!
Tänkte prova ditt recept på pulled pork, med din bbq-sås, men har en fråga. Håller den i kylskåp, eller kan man frysa den? Den minsta rotselleribiten jag hittade idag blir minst 3-4 dl och jag tänkte om jag gör mycket sås….
Ha en fin helg!

Svara
Marie Person 17 mars, 2017 - 17:28

Hej, har också problem med framåtlutande axlar och låsning man skulderbladen. Alltid haft dålig hållning. Sitter vid datorn hela dagarna, som inte gör saken bättre. Tackar för tipset om Posture. Tycker bara Bodystores kommentar; ”god hållning medför bättre utstrålning och ger ett säkrare intryck”, känns onödig. Imorgon skall vi bjuda på din örtkyckling. Hoppas jag får den lika god som din såg ut att vara. Köpte tamarisoja idag, den har jag aldrig provat. Trevlig helg!

Svara
Popprinsessan 17 mars, 2017 - 11:40

ÅÅåå, en sån kanske jag också skulle behöva! Har blivit tejpad några gånger hos sjukgymnasten nu och det känns skönt då! Går också hos Katja så jag får väl höra vad hon tycker 🙂
Nu har jag tejpad arm också för nu är det visst tennisarmbåge också… Grr…..
Önskar dig en toppenfredag!
Kram

Svara
ÅsaS 16 mars, 2017 - 19:54

Åh, en sån där ”dra-bak-axlarna-grej” har jag funderat på länge.. Känner egentligen inte själv att jag kutar med rygg-/axelparti, men ser det däremot på bilder och blir påmind av döttrarna rätt ofta. MEN, min kiropraktor rekommenderade inte en sådan, utan tyckte mer att jag borde träna på hållningen istället. Funderar dock på att trotsa henne. En sak som hjälper mig med hållningen är faktiskt att ha klack på skorna, inga skyhöga klackar, utan det räcker med 6 cm (funkar med tjockare klack). Men nu ska jag in och kika på länken ovan (och klicka mig vidare om det är något mer jag funderar över 😇😉)
Btw, ’kul’ att se lite stök och röra hemma hos dig också.
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Maid in the kitchen 16 mars, 2017 - 15:43

Pizza på ostbrödsbotten är LÄTT godaste pizzan! Jag har använt kvargfärskost i bottnen och det blir lika bra. Gjorde en topping med karamelliserad rödlök och grönkålschips, blev SÅ GOTT!!

Svara
Katinka 16 mars, 2017 - 13:08

Jag har samma problem med ryggen som du, och sitter ju också väldigt mycket framför datorn. Ser fram emot att få höra mer om hur du upplever posture! Själv har jag blivit helt beroende av min ryggrulle, en hård, knagglig sak som jag lägger på golvet, under ryggraden, och rullar på med hela min tyngd. Inte i ländryggen, där smärtan sitter, utan mellan skulderbladen där låsningen sitter. Det krasar och knäpper och smärtan försvinner! I akuta lägen hjälper det också att ”hänga sig”, jag har en hängstol från taket, med en tvärgående käpp som är perfekt att hänga i, tills knäppet i ryggen kommer. Sist men inte minst har jag nu skaffat tens, som jag använder direkt på det smärtande området i korsryggen.
Kram Katinka

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 15:38

Foam rollern är så skön! Älskar min också!

Svara
Carin 16 mars, 2017 - 12:27

Hej Åse ! Tack för alla dina goda tipps och recept. Vill också säga att jag köpt och läst din och Annas senast bok och den är så bra. Massor med kunskap och goda recept. Jag och min man körde 8 dagar enbart med recept från boken och det var toppen. Jag har faktiskt alla dina böcker och alla är toppen. Men den senaste blev en extra kick till att få in mer fisk och veg i kosten TACK till er båda.

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 15:40

Åh vad rpligt att höra! tack för feedback! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.