Vanilj och Hallonmuffins

13 november, 2009

Fantastiskt goda muffins som är lite magrare i fett än annars. Jag räknade ut pointsen på dem och det blir 2,5 pts per muffins! (143 kcal och 1 g fett per st)
Ytan blir seg och god:)
Receptet kommer från DagensMuffin.se

12 st

31/2 dl vetemjöl fullkorn
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk marsanpulver


1 1/2 dl mild vanilj lättyoghurt
1 1/2 dl mjölk 3%
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 180°C varmluft (200g vanlig). Rör samman alla ingredienser utom hallonen. Klicka lite smet i botten på formarna och lägg sedan några hallon i mitten, fyll efter det på med smet så att lite mer än halva formen är fylld.

Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter!

IMG_3980

IMG_3982

23 kommentarer
0

23 kommentarer

Chrissan » Stora Bakdagen 24 april, 2010 - 15:04

[…] Vanilj & Hallon muffins […]

Svara
Ingela 21 november, 2009 - 20:22

Åh så gott det ser ut – och vetemjöl fullkorn, me like!

Jag ser att du börjat lägga till points igen i recepten.Jag gjorde ett försök med LCHF men som vegetarian blev det ju ändå kolhydrater i form av bönor/linser/rotfrukter/grönsaker, så det var visserligen väldigt gott men ingen riktig framgångssaga viktmässigt- he he 😉

Så nu är jag åter i pointsträsket! Vilket fungerar väl för mig trots allt, men jag har tagit till mig av ditt tänk och använder nu mer feta produkter i matlagningen, hellre än lightprodukter. Och din Kesellafrukost står man sig verkligen på väldigt länge!

Svara
Eva 15 november, 2009 - 09:41

Ser jättegoda ut! Passar bra att göra dessa idag, när det bara regnar o är grått ute. Tända ljus o nybakade muffins är inte fy skam.
eva

Svara
Linda-Maria 15 november, 2009 - 01:05

Oj, vad gott det såg ut! Blir väldigt sugen på att sätta igång att baka mitt i natten! 🙂

Måste bara få fråga dig om vad det är för räknare du har läst upp i vänstra hörnet som håller koll på när du började viktminska. Är det JS eller ett plugin till WP? Har sökt som en tok på nätet men inte hittat något som är så bra som det du har. Skulle så gärna vilja ha den till att hålla koll på ungarnas ålder. 🙂

Svara
B-M 14 november, 2009 - 18:51

Dessa ska jag testa någon dag. De ser supergoda ut! 🙂 Kram kram

Svara
Bella 14 november, 2009 - 17:20

Men ååååå vad de ser goa ut!!! Som du frestar..det ena goa efter det andra!!

Snart e d ju dax för ”saffranspannan”!!! Mumma!!

Ha en forts härlig helg och ta det liiiiite lugnt i kväll!!
Pöss!!!

Svara
Carina 14 november, 2009 - 14:34

Ser verkligen goda ut! Du är ju så duktig på att fotografera, mycket snygga bilder!! Jag kör fortfarande ganska strikt lchf och vågar mig inte på ”mjölsaker” ännu. Kan känna att jag saknar det ibland men jag mår så himla bra nu när jag gått ner mina kilon att jag knappt vågar äta så igen. Får nog ha lite självterapi där tror jag. Som du skrev för ett tag sen är det ju lätt att bli ”kolhydratskrämd” också och det är jag nog lite får jag erkänna.
//Carina

Svara
Åse 14 november, 2009 - 16:16

Ja jag kände så också mot slutet och det begränsade mig tyckte jag.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.