Vanilj och Hallonmuffins

av Åse

Fantastiskt goda muffins som är lite magrare i fett än annars. Jag räknade ut pointsen på dem och det blir 2,5 pts per muffins! (143 kcal och 1 g fett per st)
Ytan blir seg och god:)
Receptet kommer från DagensMuffin.se

12 st

31/2 dl vetemjöl fullkorn
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk marsanpulver
1 1/2 dl mild vanilj lättyoghurt
1 1/2 dl mjölk 3%
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 180°C varmluft (200g vanlig). Rör samman alla ingredienser utom hallonen. Klicka lite smet i botten på formarna och lägg sedan några hallon i mitten, fyll efter det på med smet så att lite mer än halva formen är fylld.

Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter!

IMG_3980

IMG_3982

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Chrissan » Stora Bakdagen 24 april, 2010 - 15:04

[…] Vanilj & Hallon muffins […]

Svara
Ingela 21 november, 2009 - 20:22

Åh så gott det ser ut – och vetemjöl fullkorn, me like!

Jag ser att du börjat lägga till points igen i recepten.Jag gjorde ett försök med LCHF men som vegetarian blev det ju ändå kolhydrater i form av bönor/linser/rotfrukter/grönsaker, så det var visserligen väldigt gott men ingen riktig framgångssaga viktmässigt- he he 😉

Så nu är jag åter i pointsträsket! Vilket fungerar väl för mig trots allt, men jag har tagit till mig av ditt tänk och använder nu mer feta produkter i matlagningen, hellre än lightprodukter. Och din Kesellafrukost står man sig verkligen på väldigt länge!

Svara
Eva 15 november, 2009 - 09:41

Ser jättegoda ut! Passar bra att göra dessa idag, när det bara regnar o är grått ute. Tända ljus o nybakade muffins är inte fy skam.
eva

Svara
Linda-Maria 15 november, 2009 - 01:05

Oj, vad gott det såg ut! Blir väldigt sugen på att sätta igång att baka mitt i natten! 🙂

Måste bara få fråga dig om vad det är för räknare du har läst upp i vänstra hörnet som håller koll på när du började viktminska. Är det JS eller ett plugin till WP? Har sökt som en tok på nätet men inte hittat något som är så bra som det du har. Skulle så gärna vilja ha den till att hålla koll på ungarnas ålder. 🙂

Svara
B-M 14 november, 2009 - 18:51

Dessa ska jag testa någon dag. De ser supergoda ut! 🙂 Kram kram

Svara
Bella 14 november, 2009 - 17:20

Men ååååå vad de ser goa ut!!! Som du frestar..det ena goa efter det andra!!

Snart e d ju dax för ”saffranspannan”!!! Mumma!!

Ha en forts härlig helg och ta det liiiiite lugnt i kväll!!
Pöss!!!

Svara
Carina 14 november, 2009 - 14:34

Ser verkligen goda ut! Du är ju så duktig på att fotografera, mycket snygga bilder!! Jag kör fortfarande ganska strikt lchf och vågar mig inte på ”mjölsaker” ännu. Kan känna att jag saknar det ibland men jag mår så himla bra nu när jag gått ner mina kilon att jag knappt vågar äta så igen. Får nog ha lite självterapi där tror jag. Som du skrev för ett tag sen är det ju lätt att bli ”kolhydratskrämd” också och det är jag nog lite får jag erkänna.
//Carina

Svara
Åse 14 november, 2009 - 16:16

Ja jag kände så också mot slutet och det begränsade mig tyckte jag.

Svara
Cissi II 14 november, 2009 - 13:37

Hej Åse!

Nu har jag också gått med i GI viktkoll. Förkylningar och många uppvak om nätterna gör lätt att man spårar ur med maten. Dags att komma på banan igen. Vet du möjligtvis om inköpslistan som finns där uppdateras när man tex byter ut ett recept? Det såg inte ut så. Själv är jag 164 cm och ligger på 58,2 kg. Det är alltså det sista av bullen på magen som skall bort så att jag kan knäppa byxorna!

Fortsatt lycka till!
Cecilia i Vellinge

Svara
Åse 14 november, 2009 - 16:17

Hej Cissi! Jag har tyvärr ingen aning! Är inte med i GI Viktkoll utan Viktklubb, så jag kan tyvärr inte svara på frågan.. Lycka till med ”bullen” :))

Svara
Annette 14 november, 2009 - 11:43

Vad bra med ett muffinsrecept till ett kakmonster som mig 🙂
Tack, ska testas snart!
Mvh Annette

Svara
Anita 13 november, 2009 - 23:16

Ser mumsiga ut, ska bakas. Tack för du pointsberäknar receptet. Underlättar för mig. Ha en trevlig helg!

Svara
Lisa 13 november, 2009 - 23:07

mmm ser gott ut, jag tror jag måste komma på fika snart 🙂
Eller, ni kanske vill komma över i helgen? Kram

Svara
Åse 14 november, 2009 - 16:27

Åh vännen, denna helgen fungerar inte, annan gång gärna!! Hur har du det, jetlag efterAustralien?? 😉

Svara
Lisa 14 november, 2009 - 22:34

jhag e trött o sliten men annars går det ganska bra, mkt bättre än när jag var där nere, då snurrade rummet för mig i flera dagar trosts att jag sovit bra. Hoppas vi kan ses annan helg!

Svara
Aika 13 november, 2009 - 19:45

Gott! Vetemjöl fullkorn har jag missat att det finns. Ska införskaffa mej en sån muffinsplåt, verkar smidigt!

Svara
sarah 13 november, 2009 - 18:55

dom ska bakas redan i morgon när vi får grannarna på fika!
kram

Svara
ÅsaS 13 november, 2009 - 18:47

Åh vad härligt att ”du” är tillbaka och att jag inte behöver anmäla mig för lösenord (som det skrevs om för ett tag sedan – borttaget?)

Älskar att läsa recept och hitta nya godsaker/rätter att servera här hemma. Du inspirerar! Fortsätt – mer, mer, mer… 😉

Och vilken pingla du är! Sk*tsnygg!

//ÅsaS

Svara
Sussi 13 november, 2009 - 16:06

Hej, ser väldigt mumsiga ut men bakas dom utan mjöl . . . ?
Trevlig helg ! // Sussi

Svara
Åse 13 november, 2009 - 16:23

Haha nääää men gud det glömde jag ju! Lägger till =)

Svara
Chrissan 13 november, 2009 - 15:04

Låter supergoda!

Svara
vickan 13 november, 2009 - 14:28

var de goda?? om man jämför med en vanlig muffin?

Svara
Åse 13 november, 2009 - 14:42

Ja verkligen! Jag reflekterade inte över att de var lite smalare än andra när jag gjorde dem utan det insåg jag sedan när jag lade in receptet i VK. Otroligt saftiga!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.