Tack ;)

15 januari, 2010

Söt ni är! Så många peppande kommenterar i nedan inlägg!!
Vi är många som fungerar som jag märker jag 😉 Men ju jäklar!

I går köpte jag min gamla vapendragare Extra stark Hushållsost 9%, innan var det Milko men Fjällbrynt har gått samman med Milko så nu står det Fjällbrynt på osten, men det är samma. Jag älskar denna mjukosten! Pålägg kan kosta en hel del i PP men med denna så får man en massa smak + ”smöret” på en och samma gång. Under min första viktminkning med VV så åt jag i princip bara mackor till frukost och lunch (ofta kompletterat med en ”Varma Koppen” och jag hade alltid på denna mjukosten och röd paprika 😉 Jag brukade äta Vetetub och så värmde jag brödet i brödrosten en liiiiten stund, då smakade mjukosten desto mer! Mums! Nu äter jag ju sällan vitt bröd längre men det är likväl förbaskat gott!

IMG_5224

IMG_5228

36 kommentarer
0

36 kommentarer

Kakan 16 januari, 2010 - 14:42

Tjenixen! Hoppas allt är bra! Jag käkar Frökusar ibland, men när jag räknade ut pp sist fick jag det till 3 pp per halva, alltså 6 för ett bröd. Och det tycker jag är mycket. Hur många pp räknar du med en halva?

Kakan

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 15:19

Enligt kalkylatorn så är det 5 pp, jag väger mitt bröd och då fick jag den infon men jag kan dubbelkolla annars är 6 ganska generellt för många sådana bullar och det tycker jag är ok. En frukost ska ju ligga på ca 8 så en bulle + pålägg ryms ju.

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 20:29

Har dubbelkollat nu, 5 pp i en hel bulle, kan nog vara så att en halva räknas som 3 för att det ligger på gränsen.

Svara
Ingela 16 januari, 2010 - 09:58

Åh, den skall jag testa, låter som ett gott alternativ till Philadelphiaost med paprika!

Ang smörgås: Hur gör du med smör förresten? Jag vill minnas att du tidigre när du VV:ade tog lite smör på smörgåsen men aldrig skrev ner pointsen eftersom du då var rädd att du inte skulle få i dig tillräckligt med fett, ellerminns jag fel där?

Och vad gäller ens målvikt så är det ju inte vad vågen visar egentligen utan måttbandet som styr oftast, tror jag. Man vill kunna ha en viss klädstorlek/komma i en viss klänning igen etc.

Svara
Åse 18 januari, 2010 - 17:18

Jag äter ja betydligt mer fett nu så nu räknar jag allt fett 🙂

Svara
Mia 16 januari, 2010 - 09:54

Vilken tur att jag tittar in här mer eller mindre varje dag.. Hade ju glömt mjukosten!!! Den ska jag köpa också minsann..

Sen vill jag tacka för receptet på kavlikräftostfisken. Det blev supersuper gott, även om jag tog pnagasusfiléer istället för lax. Tack snälla Åse!

Kram Mia N

Svara
mathilda 15 januari, 2010 - 22:49

Den där mjukosten har jag helt missat. Måste spana in den next time! Tycker annars att vanlig mjukost smakar typ … nada.

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.