Synd på en annars så bra blogg!

23 februari, 2017

Hej på er!
Jag skulle lägga ut ett nytt recept här men blev så himla irriterad att jag skriver det här istället.
En kommentar hade nämligen hamnat i papperskorgen så jag såg den inte förrän nu.
Denne kommentator hade reagerat på mitt samarbete med Mathem.se och tyckte att det var så mycket ”sponsrade inlägg” och det var synd på en ”annars så bra blogg”. Så jag tänkte ta tillfället i akt och prata lite om den här ”så annars braiga blogg”.
Jag arbetar med detta: Att berätta och skriva om upplevelser, ställen jag besöker, maten jag äter, maten jag lagat, valen jag gör, vännerna jag umgås med, saker jag upplever både privat och i jobb, kläderna jag bär and so on. Det är det hela mitt varumärke och verksamhet handlar om. 
Det kallas numera för influencer – ”bloggare” hette det förr.
Jag driver ett företag sedan 6 år tillbaka, betalar skatt och gör rätt för mig.
Jag tycker att det är JÄTTEROLIGT att tipsa er om produkter, ge er rabattkoder och jag vet att det är många, många som också tycker att det är roligt!


Omdömena är alltid subjektiva, eventuella samarbeten alltid tydligt märkta. Jag investerar mycket tid för att kunna berätta, fotografera och skriva om det.
Jag har inget intresse av att göra smygreklam, lura er, låtsas att jag lever ett liv jag inte lever – jag tar inte emot saker gratis i utbyte mot länkar.
Jag har inget 9-17 jobb, jag jobbar betydligt mer än så varje dag och är aldrig ledig! Jag sitter generellt på mitt lilla kontor mellan 9-17 (och mitt kontor innefattar ju även köket så klart!) men både före och efter det så arbetar jag. Men det gör inget, för jag älskar mitt jobb! Och jag har många förmåner och skulle inte vilja göra något annat just nu! Det finns de som arbetar mycket hårdare och som räddar liv- varenda dag, så klart! Jag är glad att de finns men min arbetsroll gör också skillnad! 
Jag får möta så många underbara människor som är tacksamma för att just jag finns.
Förutom bloggen och allt som hör till den så skriver jag böcker, föreläser, kostrådgiver etc.
Den här bloggen existerade i 8 år innan jag började tjäna en enda krona på den! 8 år där jag gav allt gratis och det är jag tacksam för! Jag har försökt att behålla samma genuitet fast den i dag bidrar till att mina barn har mat på bordet.
Jag tackar nej till oerhört många samarbeten för att jag inte kan stå för dem, endast de samarbetspartners jag tror är intressanta för er hamnar i bloggen.
Ja många samarbetspartners köper även annonsplats i andra bloggar och jag förstår att som läsare kan det bli trist att bli tipsad om samma sak flera gånger. Men det är samma sak som att sitta i TV-soffan och se samma företag göra reklam dag efter dag.
Jag personligen tackar inte nej till ett samarbete som jag tycker är roligt, bra, spännande och som jag tror att ni blir glada för bara för att 2,3,4 andra stora bloggare också tackat ja.

Att du läsare som kommenterade önskar att detta vore en blogg där du fick gratis recept och tips och att jag skulle avsätta all tid jag lägger ner här gratis, är inget jag kan ta hänsyn till, så ser inte verkligheten ut- arbetar du gratis?
Förutom att jag VILL ha samarbetspartners i bloggen för att det gör den intressantare än om den bara skulle handla om tex mat och mitt privatliv så är bloggen beroende av det för att överleva – så valet är enkelt, den kommer fortsätta som den är idag – med väl utvalda samarbetspartners och reklam.
Bloggen består till 90% av inlägg som inte är i ett samarbete. Alla recept som skapas här varje vecka t.ex. Vill man inte läsa inlägg som innehåller reklam så kan man göra som jag personligen gör när jag möter saker jag inte gillar – jag scrollar förbi det! Samma sak gäller tidningar och reklam i TV – gillar jag inte det så bläddrar jag förbi elller zappar över! En underbar frihet vi har! 🙂
KRAM till er!
❤️
Uppdaterat 24/2: Från djupet av mitt hjärta, TACK! Tack för all kärlek och energi som ni gett mig här nedan! Ni ska bara veta så glad och tacksam jag är! TACK!

81 kommentarer
1

81 kommentarer

Malin 27 februari, 2017 - 00:01

Ser att många redan skrivit och att du gett respons på detta. Men jag bara måste skriva att du gör ett så fint arbete där du, nästan dagligen, inspirerar så många människor till en god hälsa och det kostar inte oss ett öre. Att du sedan gör reklam för grejer du själv gillar är ju bara kul för oss läsare. Allt från mode, inredning till kul ingredienser till matlagningen och behandlingar som ger oss lyx i vardagslivet. Så……. som så många andra skrivit fortsätt precis i samma anda så är vi, dina läsare, fortsatt nöjda och bortskämda. Kram till dig.

Svara
Åse 27 februari, 2017 - 09:08

Tack söta malin!

Svara
Ninni 26 februari, 2017 - 11:42

Fortsätt ditt goda jobb!! Är glad och tacksam för alla tips i form av recept och produkter😊 Kram

Svara
Lena 26 februari, 2017 - 07:24

Jag är 63-år och älskar det du gör på din blogg, du hjälper mig att inte bli gammal i förtid utan få hänga med i trender
Fortsätt som du gör
Kram från Lena

Svara
Åse 26 februari, 2017 - 09:18

Kram tillbaka Lena! Härligt att höra!

Svara
Jenny 25 februari, 2017 - 16:32

Bra!! Fortsätt som du gör ❤

Svara
Linda 25 februari, 2017 - 16:13

Du ska fortsätta precis som du gör! DU inspirerar mig och mitt matintresse varje dag. Jag älskar´t <3

Svara
Marie 24 februari, 2017 - 20:23

Jag jobbar med redovisning och vet mycket väl vad handlar om att vara egen företagare – kommentaren var respektlös, precis som att utgå från att man tänkt jobba gratis som anställd! Det tror jag inte den som lämnat kommentaren skulle tycka vara ok! Tack för en bra blogg och grymt bra att driva eget!

Svara
Eva 24 februari, 2017 - 17:57

Bra förklarat av dig! Jag kikar in på din blogg nästan dagligen och blir ofta inspirerad antingen av dina recept, hälsoinlägg, inredning, mode och resor. Scrollar emellanåt vilket jag tog för givet var en självklarhet att man gör. Intresset och tiden styr. Fortsätt som du gör – det ska jag! Trevlig helg! /Eva

Svara
1 6 7 8

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.