Snörpligt slut på resan

av Åse

Hej vänner!
Ja här sitter vi på färjeterminalen i STHLM och har svårt att ta oss hem, väskan blev ju stulen på Spårvagnen i Helsingfors och i den låg bilnycklarna insåg vi i morse så nu är försäkringsbolaget och bud involverade och det lutar åt att vi flyger upp extranyckel med bud (vi har kontakter inom Jetpack)
Suck vilket slut på en trevlig semester!!
Utöver det så har vi saom sagt haft en väldigt trevlig minisemester!
Siljakryssningen har varit en höjdare tycker barnen, vi har fått rymliga hytter (deluxe) fantastiskt fin frukost på Maxime på Silja och roliga barnaktiviteter! Det var min första kryssning med Silja (symphoni och serenads) (åkt med andra rederier innan) och jag kommer absolut göra om det igen!
Hotellet i Helsingfors, Sokos Hotel Vaakuna ( låg mitt i smeten och var ett gammalt ganska omodernt hotell men vi har fått sådan fin service! De har hjälpt till mycket med det försvunna bagaget och vi bodde grymt bra.
I fredags var vi på Borgbackens nöjesfält och åkte karuseller och hade det mysigt! Vi besökte först Sealife och tittade på alla roliga och intressanta sjödjur och fiskar! Borgbacken har många gamla attraktioner och det nyaste är Spökslottet som kidsen tyckte var läskiga, även lustiga huset var poppis men lite läskigt!
Som tidigare sagt så har de en ganska ny restaurangdel ”Kattila” som innefattar 6 restauranger med toppkockar! Vi provade två av restaurangerna och var nöjda! Glada barn och nöjda föräldrar stannade nästan till stängning då det var dags att ta sig till hotellet!
I går var vi på Högholmens Zoo, åkte rolig ”vattenbuss” mao båt ut dit och fick se björnar, lejon, tigrar, snöleoparder, renar och allt möjligt!
Det var ett riktigt mysigt resmål, spännande att få åka båt ut till en ö eller holme och utsikten över Helsingfors slog allt!
OBS! Djuren är inzoomade, de hade stora områden att röra sig på! Jag förstår att det ser ut som om de är precis innanför gallret men så var det inte.
2013-05-11 10.38.21
(klicka upp för panoramabild!)
Lunchen intogs på Hard Rock Café och vi åt så det sprutade ur öronen på oss alla!
Tyvärr hann vi inte med sista aktiviteten Barnens Stad innan vi var tvungna att bege oss mot färjan hem! Synd för jag älskar Historia!
Vi har ätit så mycket god mat och jag som är sockerkänslig har ju fyllt min bägare så huvudet värker och jag är trött så det ska bli gott och komma hem och detoxa 😉
Vi har haft härligt sällskap av Lofsan och hennes helt bedårande familj! Noel fick en kompis i äldsta pojken Tom och de två har sprungit runt på både Borgbacken och Silja själva och åkt karuseller och spelat. Småkillarna skulle jag kunna adoptera när som helst! Vilka godingar!
Jag kommer absolut besöka Helsingfors igen! Då vill jag ha tid att undersöka mer av staden! ♥
Visit Helsinkis sida finns mycket bra info om allt att göra i Helsingfors, boende, restauranger, sevärdheter. Mycket för barnfamiljen som sagt!
Nu hoppas jag vi snart kommer hem!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Trådlös övervakningskamera utomhus 13 maj, 2013 - 12:11

Verkar mysigt.. synd med väskan.. man får se till att man aldrig lämnad dom utan uppsikt! Kanske man kunde märka väskor med radiobeepers så man kan leta upp dom med sin iphone.. 😉

Svara
Sara på Vardag.nu 12 maj, 2013 - 20:42

Men fy så tråkigt! Hoppas verkligen det löser sig med nyckeln till bilen så ni kommer hem smidigt, trots omständigheterna 🙂

Svara
Lotte 12 maj, 2013 - 17:35

Tur det löste sig ändå!!

Svara
Anja 12 maj, 2013 - 15:51

Ajdå, men ni fick en trevlig resa och det går ju att fixa. Hade ju kunnat vara värre, täck om bilen hade varit med på båten…

Svara
Mimmi 12 maj, 2013 - 12:50

Det värmer en finländares hjärta att ni gillade staden! Välkomna igen 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.