Slut på helgen/helgerna!

av Åse

Hej på er!!
Så roligt med så många tävlande och jodå, jag läser alla kommentarer! =)
Nu har våra gäster åkt hem och vi sitter fortfarande i pyjamas i soffan och myser med tända ljus och laddar för IKEA besök!
IMG_6115
Mats väckte mig med ett sms i morse där han berättade att jag var på Expressens omslag, kul!
Artikeln handlar om ballongmage eller IBS. Jag har själv aldrig haft IBS men hade mycket magknip som barn och min mage har alltid reagerat väldigt mycket på socker och spannmål. Jag var ofta väldigt gasig i magen och uppblåst. Alltid pratig 😉
Jag reagerar fortfarande omedelbart på spannmål och socker. Jag möter så otroligt många med IBS / bråkiga magar som mår bra av att ta bort kostfibrer och istället lägga till bra fett och mjuka vattenlösliga fibrer (tex hela linfrön, pysylliumfrön och grönsaker). En del mår ytterligare bättre när de drar ner eller tar bort mejeriprodukter.
collage
 
I går var vi på Väla och jag var på jakt eftter lite nytt EDBLAD. Jag får många komplimanger och frågor på mitt ”hästsko” halsband (Monaco) så köpte matchande örhängen och nytt halsband i rosé (Eternity) , givetvis på LYXXA ♥
IMG_6090
IMG_6101
IMG_6110
 
I morgon är det slut på semesterlunket här och jag tar nya tag i träning och hoppas kunna ge massor av tränings och kostinspo här! Jag kommer själv kickstarta med extra strikt kost för att få bort suget och för att snabbt komma i mina favoritjeans igen, hehe 😉
Men mer om det i morgon!! KRAM på er och skön söndag!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Anna 29 januari, 2021 - 23:59

Hej
Funderar på att prova rivstarten men skulle behöva lite tips på frukost/ mellis
Gillar tyvärr inte ägg..
Vänligen Anna

Svara
Emma 6 januari, 2014 - 13:12

Jag vill bara säga tack, tack för att du är en inspiration och för alla goda recept.
De senaste åren har jag inte tränat speciellt mycket, inte heller tänkt på vad jag äter eller så utan bara kört på och det har fungerat bra. Visst, några kilo som jag ville bli av med och bli lite tightare i kroppen. Men nu 3,5 månad efter att min dotter föddes har jag äntligen tagit tag i det. Jag började träna en till två gånger i veckan när hon var 1,5 månad och nu är jag verkligen fast, träningssuget är enormt och finns där varje dag och jag tränar ibland två gånger om dagen. För några veckor sen hamnade jag här med och en massa goda recept. Jag har nu ätit något av dina recept varje dag i 2,5 vecka och allting har varit så gott. Tack snälla!!

Svara
Åse 6 januari, 2014 - 13:17

Tack själv Emma för att du läser och trivs här! Keep going!!

Svara
Mallan123 6 januari, 2014 - 10:26

Usch jag har kommit in i dåliga vanor med frukosten nu över julen och nyår. I början gick det så bra men nu har jag hakat på ”frallfrukosten”………Jag måste erkänna att jag tycker att det är supergott med nya frallor med ost och gärna lite ”St. Dalfours hallon och granatäpple marmelad”, middorna som jag blivit bortbjuden på har innehållit ris och pasta och jag tar mer och mer för varje gång. Men nu börjar det kännas……….jag får magknip allt som oftast så det är till att gå tillbaka till ägg frukostarna med Turkiskyoghurt igen. Bäst mådde jag när jag inte åt frukost utan åt första målet mat vid halv tolv, innan dess endast kaffe. Då fick magen vila ut ordentligt. Så snabbt det går att FÖRSÖRA något som man under en lång tid byggt upp. Men jag började idag med en bra frukost: äggröra med bacon. Det är ju alltid en början. Nu ska jag bara hålla det också. Går in på din sida varje dag för att få inspiration. Ska plocka fram din fina kokbok, ”Viktminskning med LCHF, så lyckades jag” och göra en god middag till ikväll. Tack för allt Åse, du ser så välmående ut och det är ett bevis på att äta efter din LCHF metod är bra. Ska lyssna på nyårsavsnitten för ”LCHF podden” också, det brukar också ge mig massvis av ny input. I veckan sticker jag och köper ett gympa kort! Jag tycker att du är toppen, den bästa av alla bloggare. Mat, hälsa, mode, familj och kul aktiviteter presenteras på din sida och det är just mina intressen. Din klädstil är underbar, visa gärna inköpsställena. I år ska jag satsa på min garderob, inte köpa massvis av kläder utan få och riktigt snygga istället. Skulle vilja få tips på en basgarderob. Nu ser vi fram emot ett trevligt 2014 med lika trevlig ton som det alltid är på din sida. Tack för att du delar med dig av ditt liv! KRAM

Svara
Mallan123 6 januari, 2014 - 10:51

Haha jag skrattar åt yttrycket som jag skrev: middorna………middagarna ska det ju så klart vara. Det var skånskan som gjorde sig påmind i skriftform…..Och FÖRSÖRA ska ju så klart vara FÖRSTÖRA. Det gick så fort när jag skrev.

Svara
Åse 6 januari, 2014 - 13:19

Hej fina du! Tack så mycket för så många fina rader!! Ja det är bara att vända skutan nu Malin, du vet ju hur!! =) STOR kram!!

Svara
Elisabeth 6 januari, 2014 - 10:00

Tack för all inspiration du förmedlar via din blogg!
Jag brukar äta hela linfrön till kesella på morgonen. Funderar på att testa pysylliumfrön. jag undrar om dem måste blötläggas? Jag tror att jag har läst att man inte ska äta för mycket linfrö. Stämmer det?
Äter du Probiotika?
Hälsningar, Elisabeth

Svara
Åse 6 januari, 2014 - 10:06

Hej! Nej psylliumfrön och linfrön vill man ja hela ner i magen det är då de gör nytta som prebiotika (bakteriemat) och blir som gelé i magen.
Hela linfrön i lagom mängd är inte farliga, krossade ska vi däremot undvika helt!
Jag äter inte probiotika då jag inte har en problemmage på rätt kost.
Kul du blir inspirerad här!

Svara
Pippi 5 januari, 2014 - 21:23

Åse!
Jag började med kosten (matsedel ur din bok 🙂 ) idag och motionen i morgon. Det ska bli kul att följa dig och hur du lägger upp träning och kost. 2014 ska bli ett år då jag tar hand om mej 🙂

Svara
anna 5 januari, 2014 - 21:11

Hej Åsa! Gillar din blogg jättenycket, men har lite svårt att läsa om din väninna från Örebro,
Jag vet att jag har ett val ?? men gillar din blogg så det blir ett svårt val?
Kramisar!!!!!!!!!!!

Svara
Åse 5 januari, 2014 - 21:29

Hej Kaisa! Det är bara att gilla det du läser eller inte gilla och såvida inte läsa det du ogillar 😉 Jag gillar Victoria och skriver således om henne. Ha en toppenkväll!

Svara
ÅsaS 5 januari, 2014 - 20:23

Jag ska också ta tag i både kost och träning under veckan som kommer. Har blivit alldeles förslappad sista tiden. Har iaf startat året bra med maten, så nu är det träningens tur att få sitt.
Ha en fin söndagkväll!
Kram ÅsaS

Svara
Ann-Sofie 5 januari, 2014 - 19:05

Heldag på Väla idag med bästa vännerna! Lyxxa fick sig ett besök och ett par Edblad örhänge fick följa med hem, love them:)
Avslutade på Ikea, synd att vi inte sprang på varandra! Kramen

Svara
Eva 5 januari, 2014 - 17:55

Ååååå! Jag behöver också komma ur mitt sötsug!!! Rackarns va svårt det är! Hur äter du strikt så här efter jul och nyår?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.