Semifreddoreceptet och nybliven motionär

7 juni, 2009

God morgon kääääääära läsare! Vad jag är glad att jag har Er! Bara så ni vet! Ni inspirerar och motiverar!

Jaha ja, så ni vill ha Semifreddoreceptet va? Va? hehe 🙂
Jag kan tala om att det var ett GOTT glassrecept!

Här kommer receptet!

Semifreddo (3,4 nettokolhydrater per portion)

1 vaniljstång
4 äggulor
4 äggvitor


3 dl sockerersättning
5 dl vispgrädde
salt

300 g skalade hasselnötter (Ica har)
2 dl sockerersättning
4 msk vatten

Rosta nötterna i het panna i ca 3 minuter, blanda sockerlösningen (2 dl sockerströ + vatten) och häll i och rör omkring och låt puttra lite. Ha inte FÖR hög värme! Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna i ca 20 min.

Dela vaniljstången och skrapa ut vaniljen. Vispa äggulor och sockerströ i en stor bunke. I en annan vispar du grädden mjukt och pösigt (inte för hårt eller för löst) I en tredje bunke vispar du vitorna med en nypa salt till hårda toppar, du ska kunna vända bunken upp och ner och vitprna stannar i bunken. Blanda ner nötterna i gulorna och vänd ner övriga ingredienserna och blanda försiktigt. Häll upp i tex Big Pack plastbytta och frys tills du ska ha glassen!

Ett gott tillbehör till glassen är mörkchoklad/nöt flarn! Du hackar dvs bara lite blandade nötter, smält två Fazer 70% mörk choklad i vattenbad, lägg nötterna på bakplåtspapper och häll chokladen över. Låt stelna och skär med kniv. Gott att ha i burk och ta när sötsuget sätter in eller man vill ha en bitt ill kaffet.

029

0011

I går började mitt nya liv som aktiv motionär! 🙂
Till hösten tänker jag börja på Friskis & Svettis och köra muskler och kondition, nu under sommaren blir det ”bara” (inte så bara ju!) promenader!
Jag och dottern var ute och powerwalkade i en halvtimme och jag köpte ett par nya walkingskor som är såååå sköna, så nu kan jag promenera skönt 🙂 Min lilla stegräknare sitter vid höften nu så jag räknar steg för glatta livet under dagens gång 😉

002

004_1


Redo för promenad!

Jag kan inte betona så bra jag mår nu! Och inte bara att jag mår bra för att jag snart är målviktig utan för att jag hittat mitt sätt att äta!
I går var vi bortbjudna till bästisen Aika och nu var det iofs inga konstigheter eftersom hon också äter lågkolhydratkost men annars så hade det ändå varit svårt att inte nalla av barnens godisskål men DET FINNS INTE på min världskarta nu! Mitt sockersug är OBEFINTLIGT! Visst var det gott med glass men jag BEHÖVDE inte glassen egentligen, det var bara pricken över en god måltid!
Att äta så mkt god mat, må så här bra – det är livet!

52 kommentarer
0

52 kommentarer

Anette 8 september, 2009 - 13:18

Hej!

Jag undrar hur många portioner ditt semifreddo-recept är räknat till?

Svara
Annika 8 juni, 2009 - 20:02

Pssst… jag har 20000 steg i dag! 🙂

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 20:10

Attans du slår mig med 4000 steg 😉

Svara
Annika 8 juni, 2009 - 20:01

Du är helt fantastisk, Åse. Det vet du att jag tycker. Helt fantastisk. Själv så är jag en obotlig moffgris. Spelar ingen roll vad jag gör eller hur jag äter. Jag är konstant, KONSTANT sugen på att stoppa något i munnen. 24 timmar om dygnet…. *suck*

Appropå träning så har Friskis och Svettis nu (idag) kört igång med utegympan. Varje måndag och torsdag är det medelpass på Gröningen klockan 18.30. Det är gratis, så häng på vetja!

Kram.

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 20:10

Pussgurka!!

Jaaaa men det låter ju kul!!! Vi hörs av om det!

Svara
Sofia 8 juni, 2009 - 18:08

Åh vad smaskigt! Ska nog försöka mig på det men verkar vara rätt svårt, noga med allt vispande och sånt!

Svara
Otilia 8 juni, 2009 - 17:27

Ser supersmaksigt ut. Jag känner ett visst motstånd till att använda mkt sötningsmedel, men å andra sidan så är ju övervikt inte så hälsosamt heller – och ibland måste man ju få unna sig ngt gott!! 🙂

En sak jag undrar. Har du testat räkna kalorier när du går på LC kosten? Skulle vara intressant att veta unef. hur mkt det blir. Det känns ju som de feta såserna osv drar i väg kalorinivån.. men å andra sidan så ”kostar” ju pasta/bröd/ris en hel del kalorier och tar man bort dem så finns ju mer utrymme

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 18:13

Ja jag äter kanske efterätter med sötningsmedel en gång var tredje vecka så då tycker jag det är OK.

Min kalorinivå ligger runt 13-1400 kalorier.

Svara
isabeli 8 juni, 2009 - 08:34

Så härligt att du har hittat något som passar dig 😀 Kul att du ska börja träna med, att träna är bland det bästa man kan göra tror jag. Finns få saker som får en att må så bra som efter man har kört ett pass!

Svara
Malin 8 juni, 2009 - 00:08

Låter himla gott, måste jag prova någon dag 🙂 Snygga skor! Det är rolig att använda sig av stegräknare, blir lite som en tävling mot sig själv…att man ”måste” klara av ett visst antal steg eller att gå fler steg än vad man har gjort förra veckan 🙂 Blir en liten inspirationsgrej plus att man håller koll på hur mycket man verkligen rör sig, ibland känns det ju som man rör sig HELA dagen men egentligen har man bara gått små sträckor som inte blir speciellt mycket i slutändan. Lycka till med ditt nya mål! 🙂
Kram

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.