Semifreddoreceptet och nybliven motionär

av Åse

God morgon kääääääära läsare! Vad jag är glad att jag har Er! Bara så ni vet! Ni inspirerar och motiverar!

Jaha ja, så ni vill ha Semifreddoreceptet va? Va? hehe 🙂
Jag kan tala om att det var ett GOTT glassrecept!

Här kommer receptet!

Semifreddo (3,4 nettokolhydrater per portion)

1 vaniljstång
4 äggulor
4 äggvitor
3 dl sockerersättning
5 dl vispgrädde
salt

300 g skalade hasselnötter (Ica har)
2 dl sockerersättning
4 msk vatten

Rosta nötterna i het panna i ca 3 minuter, blanda sockerlösningen (2 dl sockerströ + vatten) och häll i och rör omkring och låt puttra lite. Ha inte FÖR hög värme! Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna i ca 20 min.

Dela vaniljstången och skrapa ut vaniljen. Vispa äggulor och sockerströ i en stor bunke. I en annan vispar du grädden mjukt och pösigt (inte för hårt eller för löst) I en tredje bunke vispar du vitorna med en nypa salt till hårda toppar, du ska kunna vända bunken upp och ner och vitprna stannar i bunken. Blanda ner nötterna i gulorna och vänd ner övriga ingredienserna och blanda försiktigt. Häll upp i tex Big Pack plastbytta och frys tills du ska ha glassen!

Ett gott tillbehör till glassen är mörkchoklad/nöt flarn! Du hackar dvs bara lite blandade nötter, smält två Fazer 70% mörk choklad i vattenbad, lägg nötterna på bakplåtspapper och häll chokladen över. Låt stelna och skär med kniv. Gott att ha i burk och ta när sötsuget sätter in eller man vill ha en bitt ill kaffet.

029

0011

I går började mitt nya liv som aktiv motionär! 🙂
Till hösten tänker jag börja på Friskis & Svettis och köra muskler och kondition, nu under sommaren blir det ”bara” (inte så bara ju!) promenader!
Jag och dottern var ute och powerwalkade i en halvtimme och jag köpte ett par nya walkingskor som är såååå sköna, så nu kan jag promenera skönt 🙂 Min lilla stegräknare sitter vid höften nu så jag räknar steg för glatta livet under dagens gång 😉

002

004_1

Redo för promenad!

Jag kan inte betona så bra jag mår nu! Och inte bara att jag mår bra för att jag snart är målviktig utan för att jag hittat mitt sätt att äta!
I går var vi bortbjudna till bästisen Aika och nu var det iofs inga konstigheter eftersom hon också äter lågkolhydratkost men annars så hade det ändå varit svårt att inte nalla av barnens godisskål men DET FINNS INTE på min världskarta nu! Mitt sockersug är OBEFINTLIGT! Visst var det gott med glass men jag BEHÖVDE inte glassen egentligen, det var bara pricken över en god måltid!
Att äta så mkt god mat, må så här bra – det är livet!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

52 kommentarer

Anette 8 september, 2009 - 13:18

Hej!

Jag undrar hur många portioner ditt semifreddo-recept är räknat till?

Svara
Annika 8 juni, 2009 - 20:02

Pssst… jag har 20000 steg i dag! 🙂

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 20:10

Attans du slår mig med 4000 steg 😉

Svara
Annika 8 juni, 2009 - 20:01

Du är helt fantastisk, Åse. Det vet du att jag tycker. Helt fantastisk. Själv så är jag en obotlig moffgris. Spelar ingen roll vad jag gör eller hur jag äter. Jag är konstant, KONSTANT sugen på att stoppa något i munnen. 24 timmar om dygnet…. *suck*

Appropå träning så har Friskis och Svettis nu (idag) kört igång med utegympan. Varje måndag och torsdag är det medelpass på Gröningen klockan 18.30. Det är gratis, så häng på vetja!

Kram.

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 20:10

Pussgurka!!

Jaaaa men det låter ju kul!!! Vi hörs av om det!

Svara
Sofia 8 juni, 2009 - 18:08

Åh vad smaskigt! Ska nog försöka mig på det men verkar vara rätt svårt, noga med allt vispande och sånt!

Svara
Otilia 8 juni, 2009 - 17:27

Ser supersmaksigt ut. Jag känner ett visst motstånd till att använda mkt sötningsmedel, men å andra sidan så är ju övervikt inte så hälsosamt heller – och ibland måste man ju få unna sig ngt gott!! 🙂

En sak jag undrar. Har du testat räkna kalorier när du går på LC kosten? Skulle vara intressant att veta unef. hur mkt det blir. Det känns ju som de feta såserna osv drar i väg kalorinivån.. men å andra sidan så ”kostar” ju pasta/bröd/ris en hel del kalorier och tar man bort dem så finns ju mer utrymme

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 18:13

Ja jag äter kanske efterätter med sötningsmedel en gång var tredje vecka så då tycker jag det är OK.

Min kalorinivå ligger runt 13-1400 kalorier.

Svara
isabeli 8 juni, 2009 - 08:34

Så härligt att du har hittat något som passar dig 😀 Kul att du ska börja träna med, att träna är bland det bästa man kan göra tror jag. Finns få saker som får en att må så bra som efter man har kört ett pass!

Svara
Malin 8 juni, 2009 - 00:08

Låter himla gott, måste jag prova någon dag 🙂 Snygga skor! Det är rolig att använda sig av stegräknare, blir lite som en tävling mot sig själv…att man ”måste” klara av ett visst antal steg eller att gå fler steg än vad man har gjort förra veckan 🙂 Blir en liten inspirationsgrej plus att man håller koll på hur mycket man verkligen rör sig, ibland känns det ju som man rör sig HELA dagen men egentligen har man bara gått små sträckor som inte blir speciellt mycket i slutändan. Lycka till med ditt nya mål! 🙂
Kram

Svara
Mamma Mia 7 juni, 2009 - 23:23

Hejsan
Vi älskar Semmifreddo här hemma.Jag gör den med Nutella coh maränger. Den är himla söt men himmelsk. Jag har aldrig gjort den med sötningsmedel. Vilken sort använder du?
Du ser supersnygg ut. Gott med riktiga skor, det behöver man.
hälsningar från Mamma Mia

Svara
Teres 7 juni, 2009 - 23:09

Men hurru Åse vad du är smal nu 🙂 och vad snygga ben du har wow vilken liten pingla en ”mumsmumsa” helt enkelt. Ska göra glassen till helgen ser ju så god ut. Åter igen ett stor tack för allt du ger oss på denna sida.

Många kramar Teres

Svara
Helena 7 juni, 2009 - 23:02

Hej tjejen!

Alltid lika roligt att kika in hos dig för att få lite inspiration till både mat och efterätter. Cheesecaken blev en succe i fredags och den här liknar ju den om man skippar philadelphiaosten. När du skriver sockerersättning menar du Hermesetas, Canderel eller? Imorgon ska jag göra chokladen för jag börjar känna ett sug av choklad just nu för jag ska ”tant röd” på besök. Brukar köpa 70% choklad annars för då räcker det att jag tar några bitar, men det här var ju superenkelt och mycket roligare att göra själv.

Ser att din åker i gåstol för fullt precis som min lille pojk som har blivit 8 månader. Härlig tid just nu men min vaknar fortfarande på natten så vissa dagar är jag såå trött. Hur orkar du med 5 barn?

Snygga skor…Go girl!

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 23:06

Japps canderel, hermesetas, stevia.. vilket som 🙂

Haha ja min 8 månaders kutar omnkring för fullt i sin gåstol, min lilla vaknar bara till på natten men somnnar om efter lite boppe.
Inga problem att orka med 5 barn, man sätter ribban högt =)

Svara
susanne 7 juni, 2009 - 22:44

vad duktig du är!
själv promenerar jag ca 1 timme om dagen to-sön i rask takt o försöker sitta på motions-cykeln.
min sambo jobbar borta på veckorna så cykeln funkar bra eftersom jag har 2 små barn.långt till friskis o svettis osv. tog med barnen på afropower dance i vintras men fick sluta-barnen för trötta o bråka o det blev bara strssigt o jobbigt tyvärr. ska sluta röka i sommar o då försöka mig på joggning.du som är så duktig på att räkna ut netto kolhydrater på dina recept har inte lust ,ork o tid o lägga upp en lista med nettokolhydrater på dom vanligaste lchf-varorna här på din blogg? tex antal i 1 dl keso,1dl grädde,100 gr broccoli osv?

tack än en gång för all inspiration.
jag lovordar dig till alla mina vänner
du är super tycker jag
helt fantastisk med tanke på att du har så stor familj att ta hand om oxå.

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 23:07

Tack!! 🙂

att komponera en lista skulle ta för mkt tid o ork tyvärr, det står på de flesta varor hur mkt kolhydrater det är i =)

Svara
Gabriella D 7 juni, 2009 - 21:30

Ser jätte gott ut! Tänk att man kan äta detta som säkert innehåller 200 points och ändå gå ner 🙂
Du är grym!
Schysst kropp efter 5 barn!
Kram

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:37

Haha ja det är ju ganska mkt tvärtom VV ;)) TACK o kram!

Svara
Christina 7 juni, 2009 - 21:18

Mums vad gott det verkar.Måste ju bara göra den glassen nu i sommar!

Svara
Ellen 7 juni, 2009 - 21:05

Vad härligt att du mår så bra!! Glassen ser såååå god ut! 🙂
Och vad kul med promenaderna! Du är jättefin i din promenadoutfit. Heja heja!

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:38

Tack Ellen!! Kram kram!

Svara
a-k 7 juni, 2009 - 21:02

Namnam! Du ser riktigt fit ut i din utstyrsel, bäst är dock lillskrutt som jag anar är på ingående bakom dig =)

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:39

Haha ja den lilla fartdåren ja, du ska se mina blåmärken på vaderna efter hennes framfart! 😉

Svara
Petra J 7 juni, 2009 - 20:56

Vilken inspiration du ger mig!
En fråga ang glassen, sockerströ – vad är det? Typ Hermesetas eller vad?

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:39

Japp! Hermesetas, Canderel, Stevia typ.

Svara
Mariana Norberg 7 juni, 2009 - 20:30

Tack för receptet på glassen!!! Receptet liknar lite som frusen cheesecake. Det måste gå bra att bara tillägga philadelphiaost och lite citron.

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:39

Precis!!! Ganska mkt lik frusen cheesecake!!!

Svara
Annica D 7 juni, 2009 - 20:29

Vad duktig du är som tar tag i motionen. Själv har jag mer eller mindre alltid gått trots kraftig övervikt (110kg). Nu när jag har lyckats gå ner till 85kg (ska ner mer)så har jag faktiskt avverkat både Vårruset (5km) och Blodomloppet (5km) och SPRANG mer än 80% av loppet. Du kan tro att jag är stolt över mig själv. Man kan mer än man tror:)
Lycka till med promenaderna.
Kram

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:41

Duktig du är och varit Annica!!

Svara
Cybertjejen 7 juni, 2009 - 20:25

Just nu tycker jag att det är rätt skönt att inte alltid ha stegräknaren på sig, efter 2 månaders tävling. Skönast att slippa ha den på när man har lite tajta kläder eller är finklädd.
Fast snart åker den nog på igen, mest för att ha lite koll på mina 10 000 steg.

Vi hade vår stegtävling på jobbet på denna sida
http://www.xtian.nu/viktsteg/

Svara
Jessica 7 juni, 2009 - 19:54

Vad kul för dig att du hittat någon motion också! Jag skulle inte klara mej utan mina powewalks! Jag kan gå hur långt som helst och är ute i ur och skur oavsett årstid o väder! Skor är a och o. Skitsnygga!!
Shit vad ni ska gå nu!!

KRAM

Svara
Ida 7 juni, 2009 - 19:52

Vad duktig du är! Själv har jag precis kommit hem från tjejvätten. 10 underbara mil blev det på cykel igår… känns i rumpan idag kan jag säga. Vi är ett gäng tjejer som anmält oss till tjejklassikern. Så nu ska jag försöka träna och äta gott utav dina underbara recept! Glassen låter supergott. Lycka till!!! //Ida A

Svara
Ida 7 juni, 2009 - 19:18

Åh vad gott det såg ut!

Ja du, motionär var det ja…idag var jag på kalas för min brorsbarn fyller 3 år imån, av någon anledning kom vi, jag, syrran och två svägerskor, in på tjejmilen för att sedan komma in på göteborgsvarvet och helt plötsligt har vi anmält oss till göteborgsvarvet som är den 22/5 2010! Så motionär är precis vad jag behöver bli för att fixa det, 2,1 mil långt är det. Idag bär jag på 25 kilos övervikt, men det är kanske precis det målet jag behöver ha? *funderar* jag är ju gammal fotbollsspelare och älskar att röra på mig, har bara blivit lite dåligt av den varan de senaste sex åren ;o). Kul är det iaf med ett mål och att vi är 3-4 stycken som gör det tillsammans.

Kram

Svara
Maria 7 juni, 2009 - 18:50

Hej Åse.

De e så duktig. Och vilken god mat Du lagar..

Måste få fråga.. Kan du äta obegränsat med proteiner och fett? El kan man äta allt bara man håller sig borta från kolhydrater?

Kram Maria

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:58

Obegränsat vet jag inte, man orkar ju inte mkt när det gäller protein o fett.

Svara
Cathrine 7 juni, 2009 - 18:14

Va kul att du mår så bra 🙂 Visst är det härligt att bli av med sötsuget 😀

Svara
Annica 7 juni, 2009 - 18:11

Vad härligt att höra du mår så bra!! 🙂 Du skriver med sådan inlevelse att det märks du menar det!
Promenader blir som ett gift när man väl kommer in i det, har tyvärr kommit av det tillfället men nya tag som gäller nu! Det tar ju egentligen inte mycket av ens tid…

Vad för slags sockerersättning använder du? Och tror du man kan använda vaniljpulver istället för vaniljstång till glassen?

Kram från en lika välmående tack vare dig 😉

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 22:59

Jag använder canderel men vilket som går ju bra 🙂

Svara
Trollis 7 juni, 2009 - 18:10

Spegelbilden på dig är så otroligt fin. Snygga träningskläder och skor! Kan inte du gå ned några kilon för mig oxå, så kan jag låna din så länge. Du är så himla duktig alltså! Beundrar dig!

Svara
Liza 7 juni, 2009 - 17:35

Ville bara säga att du är en inspirationskälla!!!

Svara
susanne 7 juni, 2009 - 17:20

såg suppergott ut ska göra det til helgen

Svara
Ida 7 juni, 2009 - 16:59

Du motiverar och inspirerar mig =)
Skönt med promenad!

Kram
Ida

Svara
Aika 7 juni, 2009 - 16:14

Riktigt snygga skor! Dom ska vi allt ta och nöta ut 😉

Du strålar av välbefinnande, både i utseende och i skrift! Så mysigt att se! Pussenuss

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 23:00

Tack gumman!!!! love u

Svara
Syster Pia 7 juni, 2009 - 15:53

Snygging =) Älskar Reebok, har modellen innan och snart dax för att byta ut, För de har gått några mil 🙂
Du har kämpat på bra och har varit super duktig, snart kommer belöningen med sol och bad.. PUSS!!

Svara
Åse 7 juni, 2009 - 23:00

Hej syster!

Tack!
Ja gud så sköna skor!! ja snart är vi båda på varmare breddgrader :)) PUSS

Svara
Gabriella 7 juni, 2009 - 15:45

De receptet måste jag testa till helgen, saknar glass lite så här på sommaren, inte så mycket för sötsuget utan för att man saknar att också ha något när de andra tar glass ute på verandan. 🙂

Svara
Mischy/Eva 7 juni, 2009 - 15:26

Men så gott det såg ut. Får spara receptet och testa på de mina. Skorna såg sköna ut det är nog dags för mig att fortsätt min viktresa ordentligt. Letar fortfarande den slutgiltiga motivationen.

Kram

Svara
Vesna 7 juni, 2009 - 14:26

Vad använder du för sockerersättning?
Finns det bättre eller sämre alternativ?

Svara
Emelie 7 juni, 2009 - 13:43

Vad underbart det låter, du har verkligen hittat ”ditt sätt” att äta och det är ju det som är det viktigaste.
Jag har fortfarande grymt med sockersug (särskilt en dag som denna när man är halvtrött och seg och bara är hemma), har redan nallat i lillemans godispåse så det där känner jag igen, *suck*.
Jag tror på det du skriver om fettet och på att det mättar så mycket mer, är inte rädd för fettet själv men däremot har jag så himla svårt för det där med kolhydraterna, jag älskar pasta och potatis och särskilt potatisen nu till sommaren…….
Hursomhelst så inspirerar du mig massor!!!!
Lycka till med promenaderna, började själv med massor av promenader i höstas men löptränar nu istället :-D.
Kram kram och ha en fortsatt fin söndag!

Svara
Caroline 7 juni, 2009 - 13:21

Vad härligt att läsa detta! Om att du mår så bra för jag känner att jag oxå en dag kan säga så. Jag är på MKT GOD väg! (Vill ju gå ner liiiite granna bara innan jag kan säga så) 🙂 Glassen såg ju übermumsig ut. Ska göra ytterfilé och grönpepparsås till söndagsmiddag idag. Man kanske skulle göra en glass som efterrätt? 🙂

Ha en skön söndag!
Kram!

Svara
Eva 7 juni, 2009 - 13:06

Den såg god ut, glassen. Jag har inte bestämt hur jag ska fortsätta efter cambridge, om det blir viktväktarna (som jag kan) eller om jag ska prova på att äta lågkolhydratkost, det verkar ju finnas mycket gott att äta, svårt bara att lära sig något nytt..
Ha en fin dag!
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.