Innehåller annonslänk till Ellos
God morgon på er! (Det var det när jag började skriva på inlägget hehe)
Jag är fortfarande hängig och orkeslös så bokade av min PT idag, vinner inget på att pressa sig när man har något i kroppen.
Jag var dock uppe i ottan och har vid 8.30 redan hunnit vara ute vid min nymålade spaljé och rensat och bundit upp mina spaljéväxter. Lite synd att jag var tvungen att dra ner dem som klängde så vackert över spaljén. Björnbärshallon, murgröna, clematis. Men de tar ju sig igen till nästa år! Murgrönan var bara att slänga över spaljén och på baksidan så har jag bundit upp resten.
Blir ingen ny madrass och nya kuddar i träsoffan i år – säsongen är ju över men till nästa! Då ska där även dit ett altantak.
Titta inte närmre på trädäcket det håller vi på att rengöra nu med Jape grönfri + Jape trärent!
Älskar nya vilsängen! Det gör Chili också hehe 😻
Det är 20% på hemsortimentet hos Ellos nu så är ni sugna passa på nu! HÄR
(Vilsängen kan delas på och under finns ett bord med glasskiva så får man en hel grupp! Tips!
I går var jag SÅ sugen på en saftig biff! Och vad är väl godare än en saftig högrevsburgare med ost i?
Högrev bör ha 80/20 fördelning mellan kött och fett då blir de perfekt! och gärna butiksmalet så det inte legat för packat ihop då blir de saftigare!
Jag glömde att pensla biffarna med lite fett så de fastnade i grillen, så det ska jag inte glömma nästa gång – då blir de ju snyggare!
Älskar parmesansåsen (dressing om man spär den lite)
Jag serverade med en sallad på babyspenat, ruccola, feta, förvälld sparris och kvisttomater. (äppelcidervinäger, olivolja och italienskt salladskrydda)
SÅ goda biffar!
Skriv utSaftiga högrevsbiffar med parmesansås
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g högrevsfärs
2 ägg
0,5 dl grädde (eller annan vätska)
1 msk dijon
1 msk paprikapulver rökt
1/2 msk lökpulver
1/2 msk vitlökspulver
1 msk grillkrydda
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g lagrad ost, riven
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och forma 4 stora biffar.
Pensla med olja och grilla i 5-6 minuter på ena sidan innan de vänds, sedan 4-5 minuter på andra. Låt vila en stund innan de serveras.
Går så klart även bra att steka i stekpanna.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Har precis ätit dessa och jisses så goda de var 👌🏻Stekte dem i stekpannan, men gav dem en rejäl yta. Serverade med parmesansåsen, stekta grönsaker (tomathalvor, padrones, röd lök) sedan även färska grönsaker. Detta kommer vi snart att äta igen 👍🏻
Roligt att det smakade! Låter supergott =)
Vad hände med Siox? Är inte det bra?
Sjukt bra!
Jag funderade också på det. Blir det så fult på altanen bara ett år efter Siox?
Sittplatsen ser iaf riktigt mysig ut. Kommer att bli superfint med dyna och kuddar nästa år. Kram
Det är 2 år sedan vi hade SIOOX och SIOOX gör ju ytan grå och stärker ytan men man måste ju ändå underhålla och rengöra trädäcket! Det skyddar inte SIOOX mot och vi tycker att JAPE grönfri är super till att få bort påväxt från vår tuija, sedan kör vi med terassborsten och där under syns sedan SIOOX resultatet! Så vi är fortf sjukt nöjda med SIOOX och kommer ha det till nya trädäcket också, då lär det göra ännu bättre resultat för vårt trädäck var ju 6 år gammalt när vi lade SIOOX då ger det inte lika bra resultat.
Mums med biffar och salladen låter också supergod! ♥
Åh så gött det såg ut, måste tesra👍 högrev är så gott❤