Pizza Bianco med kantareller, buffelmozzarella och timjan

av Åse

I annonssamarbete med Dryckestipset.se

Go morgon söndag!

Hur mår ni idag? Det är ju kanelbullens dag idag! Ska ni baka något? Tjejerna är sugna på att baka lite så jag får väl styra upp dem =)
Mitt recept på kanelbullar med mindre kolhydrater och utan vitt socker hittar ni HÄR

I går hasade jag omkring i morgonrock heeeeela dagen! Alltså sååå välbehövligt för själen att ha sådana dagar! Jag hade en så härlig dag i fredags med vänner hela dagen så lördagen var pricken över i:et. Familjen är lite krasslig så vi höll oss hemma och myste.
Vi låg i sängen (jag, Alice och Daniel) och tittade på TOGO på Disney’ – åh så braaaa film! Ni måste se den!

Det här mina vänner blev en mycket god pizza som vi smaskade på för ett tag sedan!
SLURP vad jag älskar svamp och så klart kantareller!
Botten är min Fathead botten (HÄR)

Jag tycker Biancopizzor är så goda! Dvs att man har en vit sås istället för tomatsås. Jag brukar även blanda och ha lite tomatsås också på hehe

Kantarellerna smörstektes med schalottenlök och vitlök tills de blev krispiga, ahhhh doften!

Till den här pizzan provade vi BARBERA D’ASTI – som har kvalitetsbeteckningen DOCG.
Just regionen Piemonte har några av världens mest berömda viner, Barolo (DOCG) och Barbaresco (DOCG)
Det passade så bra till den här rätten.

Zengarello Barbera d´Asti är ett prisvärt vin med djup och har en doft och smak av solmogna körsbär, hallon och kryddor.
Jag upplevde inte det så stramt, utan mer fruktigt och smakrikt och som passade så bra till maten.
Med andra ord så passar vinet YPPERLIGT till pizza och smörstekta vitlöksfrästa kantareller. Passar även vilt och och nötkött.

Vinet är en nyhet som finns i Systembolagets beställningssortiment.
Lite mer info:
Årgång: 2019
Druva: 100 % Barbera
Alk: 13 %
Socker: 3 gr per liter
Pris: 119 kr
HÄR kan ni lägga en beställning på vinet, ni har det inom ett par dagar hos er lokala systembeställning.

Här kommer receptet på pizzan så klart!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Bianco med kantareller, buffelmozzarella och timjan


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1-2

Ingredienser

Pizzadeg:
180 g riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Fyllning:
50 g färskost
1/2 dl creme fraiche
150 g kantareller
1 schalottenlök
1 klyfta vitlöksklyfta
pizzakrydda
salt, peppar
smör att steka i
1 buffelmozzarella á 125 g
färsk ttimjan


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med visp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl och kryddor. Det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
Nagga med gaffel.
Grädda i 10 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Ta ut och höj värmen till 240 g.
Blanda creme fraiche med färskost och bred på botten.
Skär kantarellerna i mindre bitar om de är för stora. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör med kantarellerna tills allt fått fin färg och svampen är krispig.
Skiva mozzarellan och lägg på biancosåsen. Krydda med pizzakrydda eller oregano/timjan
Fördela svampröran ovanpå och sätt in i ugnen. Grädda tills osten smält.
Strö färsk timjan över vid servering.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Marthina 5 oktober, 2020 - 09:21

Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg🙏💗! Sedan vill jag fråga gällande pizzadegen, tror du att mozzarellan måste smälta? Har ingen micro🙈

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!