Parmesanplättar med chorizo och salsasås

av Åse

WHAT A DAY!!! Om jag suttit still någonting idag så är de de två timmarna jag snackade bort med überhärliga Anna! Resten av tiden har gått i ett!!
Som sagt.. första gången på 1,5 vecka som jag sminkat mig och fönat och plattat håret 😉 Det ni! Jag kände inte mig som det vackraste vår Herre skapat idag, svullen och tröttheten låg tungt över ögonlocken! Men efter en 20 minuters färd mot Ängelholm och en stor kram från Anna, så mådde jag bättre! Vi snackade bort två timmar och åt vars en god kycklingsallad med goooood kladdig baconröra till. Vi pratade näringslära, näringsfysiologi och jag blev inbjuden till Uffe Ravnskovs föreläsning (måndag) hos henne för kostrådgivninggruppen som går hos henne nu! Min goa väninna Tove går Annas utbildning nu så det ska bli kul att få träffa henne där!

Sminkad 😉 Top: Odd Molly, jeans Sisters, stövlar Primeboots


Mina fina primeboots från Campadre!

God mat, kaffe, tjejsnack med en fin vän!

Lika underbar som galen! Faktiskt! <3
Just ja! RECEPT ju!! 
Fick hem ett paket med Zeta parmesan från Buzzador och jag är ju ostälskare utan dess like så klart jag var tvungen att prova det redan till middag. Hade dock ingen speciell stor matlagningslust (just nu står recept mig upp i halsen!! Blir väl så när man skriver kokbok)
Men kesoplättar går aaaaaaaaalltid ner!! Det vet ni och framför allt ni som följer mig på Instagram 😉 Detta blev sååååå gott!! Ni kan väl prova och återkomma??
Parmesanplättar
2 portioner:
1 ägg
125 g keso (halv liten burk)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt, peppar
1 gul lök
1 dl riven parmesan
Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör.
Mixa ihop ägg, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner löken och osten i kesosmeten.
Stek 3-4 plättar i kokosfett (neutral utan smak) på medelstark värme några minuter på varje sida (låt det ta tid!)
Dela chorizon på tvären och stek i kokosfett eller i smör.
Salsasås:
1 dl creme fraiche
Några droppar het sauce (jag hade délidas)
1-2 msk chilisås (Icas gott liv är låg i kolhydrater – lite socker)
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar

Blanda ihop!
 Mycket gott!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

karin 7 september, 2012 - 00:12

Tycker du ser väldigt pigg och fräsch ut.Lagom längd på håret och snygga kläder som alltid.

Svara
Åse 7 september, 2012 - 10:37

Tack snälla karin! Hur man uppfattar sig själv sitter ju ofta i en allmänkänsla. KRAM

Svara
Sandra 6 september, 2012 - 19:25

Hej Åse! Jag är själv Svag för ” flottig” mat. Sen du lade upp receptet första gången, har jag hunnit äta det massor av gånger! Jag bara älskar ”toasten”. Jag har gjort dom med allt från skinka/ost/dijonsenap, kantarellstuvning och tonfiskröra mm. Super smarrigt! Tack! /Sandra

Svara
Maria B 6 september, 2012 - 17:27

Hej Åse!
jag är en flitig läsare men kommenterar inte så ofta. Trist med din förkylning jobbigt att vara krasslig…
Jag var i skogen och plockade trattkantareller här om dagen. Kan tipsa om att det blir supergott i soppa om man gillar svamp.
Jag stekte upp ca 8 dl svamp i lite smör, rev ner en lök och en morot, två tärningar ekologisk hönsbuljon, 3 msk tomatpureé 2 dl cream fraich, 2dl mjölk och ca 9 dl vatten. Det fick puttra i ca 20 min lite salt och peppar. Smaskigt!! jag severade med lite knaperstekt bacon till… Testa om du gillar svamp blev supergott!!
Krya på dig
Kram Maria

Svara
Sussi Andersson 6 september, 2012 - 09:35

Läcker blus ! ! ! Har en lika dan . . . . .
Tänkte fråga dig om Primeboots , hur är dom i storlek ?
Tack för allt gott du delar med dig av, Sussi

Svara
Åsa 5 september, 2012 - 23:47

Såå snygg topp, eller egentligen hela paketet:-)

Svara
Åse 6 september, 2012 - 06:38

:)) tack!

Svara
Miss Tess - tävla om 500 kr 5 september, 2012 - 22:59

Du ser ju hur fin och fräsch ut som alltid Åse.
Kram

Svara
Yve 5 september, 2012 - 22:53

Det receptet ska jag prova, ser såå gott ut. Längtar tills din bok kommer- spännande.
Snygga kläder, är blusen ny? Finns den att köpa någonstans? Kram till bästa bloggen

Svara
Åse 6 september, 2012 - 06:35

Kul att du känner så! :))
Nej blusen köptes i april, den heter Sweet Brier Blouse i färgen chalk.

Svara
Tove 5 september, 2012 - 22:04

Weee, ser fram emot att träffa dig med, alldeles för längesen!
Btw så är du lika snygg som alltid 😉
Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.