Ugnsbakad torskrygg med parmesan och örter

av Åse

Hej på er!

I går var jag hemma sent men hade som tur var tagit fram två paket med torskrygg som låg färdigtinade så jag svängde ihop min snabba favorit.
Detta är en så god men snabblagad rätt och det går lika bra med annan vit fisk.

Barnen gillar verkligen den här rätten. Dijon ger ju en lite karakteristisk smak och min Juni är lite känslig för det så jag tar inte så mycket. Gillar ni dijon, öka på!

Jag serverade potatis och broccoli till, supergott med sparris till också

Prova detta hörrni och berätta vad ni tycker!
Tryck gärna på stjärnorna när ni kommenterar om ni gillar =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad torskrygg med parmesan och örter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

8 torskryggfiléer
2 paket bacon
1 röd lök
1 vitlök solo
2 dl hackad gräslök och dill (1 knippe gräslök + 1 kruka dill)
5 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
1/2 dl vitt vin
3 tsk dijonsenap
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Tina fisken och torka av. Lägg i ugnsform och salta och peppra.
Finhacka lök och vitlök och strimla baconet. Fräs allt i panna tills baconet blivit gyllenbrunt.
Vispa ihop creme fraiche, riven ost, dill, persilja, vin och dijon. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att baconet är salt. Fördela ostsmeten ovanpå fisken och strö baconröran ovanpå. Gratinera i ugn i 20 minuter.
Strö lite finhackad gräslök ovanpå vid servering.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

JUST NU!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

13 kommentarer

Bengt 3 augusti, 2024 - 09:28

Mycket gott!

Svara
Åse 3 augusti, 2024 - 11:53

Tack!

Svara
Ulf Hjertberg 7 maj, 2024 - 11:40

Jättegott och enkelt att tillaga.

Svara
Anna-Lena Pedersén 21 januari, 2021 - 20:02

Verkligen supergott! En ny favorit 🤩

Svara
Eva Larsson 2 november, 2019 - 22:28

Den här blev det till mig och maken idag! Så gott och lättlagat! 👌

Svara
Åse 3 november, 2019 - 09:52

Vad smarrigt! Kul det smakade 😍

Svara
Helen 3 november, 2018 - 18:29

Lagade denna rätt, såå god 👌😋 gjorde mos av morot, sötpotatis, broccoli som tillbehör.Kryddade med muskot, salt och peppar.

Svara
Åse 6 november, 2018 - 10:45

Kul att höra! Tack!

Svara
Anna 24 oktober, 2018 - 13:22

Mums, lade på kantarellhack och det blev såå gott!

Svara
Pia 23 oktober, 2018 - 22:01

Lagade den idag! Mina grabbar på 17 och 19 slukade den.
Tack för gott recept😋
Pia

Svara
Eva Midvik 23 oktober, 2018 - 21:39

Toppengott

Svara
Jeanette Aronsson 1 augusti, 2023 - 16:29

Gjorde den och smaken helt underbar men såsen skar sig 😔. Hade Laktosfri creme fraiche kan det bero på det ?

Svara
CeciliaSkor 23 oktober, 2018 - 18:21

Det här receptet kommer jag att laga i veckan! Ser supergott ut! Så svårt att laga fisk här i Italien tycker jag!
Kram från Comosjön
C

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.