Pannacotta går alltid hem tycker jag!
Jag gör sällan desserter längre och när jag väl gör så blir det oftast Pannacotta eller Trifle eller något sådant!
I lördags så gjorde jag en variant med grädde och grekisk yoghurt och den blev såååååå himla god!
Jordgubbskrämen med topping av krispiga och syrliga frystorkade jordubbar och lite riven vit choklad var som pricken över i:et!
Jag hade Ica Stevia strö/steviadroppar som sötning men ni bestämmer själva vad ni vill använda. Jag varierar alltid mina sötningskällor men just att kombinera erythritol och stevia tycker jag blir bra!
Genom att låta pannacottan stelna i en lutande ställning får man en vacker panacotta tycker jag.
Jag använder en muffinsform med lite torky i, så håller de sig på plats!
Voila!
Dessa frystorkade jordubbarna har jag ett helt lager av hemma! Sååååå goda! Som de är, till topping av desserter eller över kvargen/yoghurten!
De finns HÄR!
Nu till receptet! Smaklig spis!
Skriv ut
Pannacotta med jordgubbskräm – sockerfri
Ingredienser
Pannacottan
- 2 gelatinblad
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 urgröpt vaniljstång
- 0,5 dl sötning
- 2,5 dl grekisk yoghurt
Jordgubbskräm
- 250 g jordubbar (frysta eller färska)
- 1,5 gelatinblad
Topping
- Frystorkade jordubbar, eller färska pch vit riven choklad
Instruktioner
- Panacottan förbereds gärna dagen innan eller på morgonen, det tar sammanlagt ca 8 timmar för denna att förberedas. Låt gärna den urgröpta vaniljstången med stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så blir det en riktigt god smak!
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp grädden med den urgröpta vaniljstången + stång. Låt det bara precis börja sjuda.
- Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med sötning. Sila sedan bort vaniljstången i tätmaskad sil. Vispa den grekiska yoghurten och blanda med den något avsvalnade grädden.
- Häll upp i glas och låt stelna i 4 timmar.
- När pannacottan stelnat förbered jordgubbskrämen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp jordgubbarna och mixa släta. Blanda med gelatinbladen och häll upp i panacottaglasen.
- Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar. Toppa med antingen jordgubbar (gärna frystorkade) och lite riven vit choklad.
Nutrition
- Serving Size: 4
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Älskar frystorkade jordgubbar! Synd att d är en sån liten förpackning bara..
Smart tips att luta glasen…….
Ska nog överraska maken med lite pannacotta till helgen.
Han ÄLSKAR det!
Kul tips med lutande pannacotta. Ska testa!
Ska det verkligen vara 250 g frystorkade jordgubbar. Det blir 16,6 påsar
Jag måste ha missuppfattat receptet?
/Tina
Nej inte frystorkade! De toppar du ju bara med!
Vilken tjusig pannacotta! Blir den perfekta efterrätten. Måste göras 🙂