Skriv ut

Pannacotta med jordgubbskräm – sockerfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Pannacottan

  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 0,5 dl sötning
  • 2,5 dl grekisk yoghurt

Jordgubbskräm

  • 250 g jordubbar (frysta eller färska)
  • 1,5 gelatinblad

Topping

  • Frystorkade jordubbar, eller färska pch vit riven choklad

Instruktioner

  1. Panacottan förbereds gärna dagen innan eller på morgonen, det tar sammanlagt ca 8 timmar för denna att förberedas. Låt gärna den urgröpta vaniljstången med stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så blir det en riktigt god smak!
  2. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Koka upp grädden med den urgröpta vaniljstången + stång. Låt det bara precis börja sjuda.
  4. Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med sötning. Sila sedan bort vaniljstången i tätmaskad sil. Vispa den grekiska yoghurten och blanda med den något avsvalnade grädden.
  5. Häll upp i glas och låt stelna i 4 timmar.
  6. När pannacottan stelnat förbered jordgubbskrämen.
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  8. Koka upp jordgubbarna och mixa släta. Blanda med gelatinbladen och häll upp i panacottaglasen.
  9. Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar. Toppa med antingen jordgubbar (gärna frystorkade) och lite riven vit choklad.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4