Nyårafton

1 januari, 2012

Gott Nytt 2012 på er!

Hade ni det bra i går!?? Vi hade det toppen!! God mat och härligt sällskap med underbara vänner/familjemedlemmar! Till förrätt blev det gratinerad hummer med ett gott vitt vin. Till varmrätt strutsfilé med drambuiesås och zucchinirösti och till efterrätt, pannacotta i fyra olika smaker! Recept kommer!!

Jag var tyvärr inte i jättebra form pga min förkylning och slocknade till slut på soffan medan gästerna var i sitt esse!
I dag sov jag till 12.30!! Efter det har jag jobbat lite och det kommer bli en tidig kväll – tro mig!
I morgon hämtar vi Vilde!! Tjohoooo!


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


16 kommentarer

Ebba 3 januari, 2012 - 14:24

God fortsättning!

Svara
Anna 2 januari, 2012 - 15:30

Hej Åse! God fortsättning på nya året!
Vi hade en härlig kväll hos min bror med god mat och dryck.
Tycker det är superkul att jag hittade hit och kikar numer in minst en gång per dag. Tack också för alla recept du delar med dig!
Hoppas du känner dig bättre med förkylningen idag!
Kram Anna

Svara
ida 2 januari, 2012 - 11:59

Hej och god fortsättning!

Alla skriver nu om att gå ner i vikt och börja träna. Att äta lchf mm. Jag lider av ätstörningar (haft både bulimi o anorexi) och jag blir så förvirrad över alla kostråd. Vad ska JAG äta? Vad mår JAG bra av? Bröd triggar igång mitt hetssug och likaså socker. Men förbud fungerar inte. Ska de som lider av en ätstörning äta lchf? Hur ser en NORMAL matdag för friska eller de som har ätstörningar?

Tacksam för svar 🙂 Kram Ida

Svara
Åse 2 januari, 2012 - 12:35

Hej Ida! LCHF är bra mat. Ren mat. Den skapar inget sug, håller oss mätta, skapar balans i kroppen och är viktstabiliserande. Vi med ätproblematik mår oftast bättre. Så ja, jag tycker absolut du kan äta LCHF. Med LCHF adderar du till kolhydrater efter känslighet och behov och hur mycket det är för dig märker du. Lycka till!

Svara
malin 2 januari, 2012 - 07:57

Hej och en underbart god fortsättning, Hoppas verkligen att du mår bättre nu!
Vi var hos min tvilling syrra 16pers totalt, Vi stod för efterrätten, ett av Klaras recept
Vaniljapannacotta med halloncoulis o färska hallon/blåbär ovanpå. Behöver jag säga att den blev en succe?? 🙂
Jag är såååååå avundsjuk på att ni ska få hem lilla Vilde idag!
Det blev ett jättebra namn tycker jag.

Ha en underbar dag på ett helt nytt o underbart år!

Svara
Sandra 1 januari, 2012 - 22:52

Tråkigt att förkylningen satte stopp för partyt (för din del).. men du verkar ha haft en superkväll trots allt… god mat och gott sällskap är alltid trevligt (även om man somnar för tidigt ibland). Hoppas du kryar på dig snabbt, nu med nya jobbet på g osv..

Önskar dig och familjen ett underbart 2012, med god hälsa och mycket mys o kärlek 😉
MVH Sandra

Svara
Anita 1 januari, 2012 - 22:32

God fortsättning! Vilka fina kort som vanligt delar du med till oss som följer dig. Jag bara älskar kortet på Milo med hatten, sååå himla söööt. Ha en bra dag imorgon när ni ska hämta Vilde. Ser fram mot kort husdjuren. 🙂

Svara
Jenjo 1 januari, 2012 - 22:25

Hoppas du kryar på dig snart!
Lycka till med Vilse. Så spännande.
God Fortsättning på det förhoppningsvis underbara 2012.
Kramar i massor!

Svara
Jenjo 1 januari, 2012 - 22:26

Äh, Vilde menade jag ju… Mobilskrället väljer fel ord… 😉

Svara
Mia 1 januari, 2012 - 22:24

Gott nytt år Åse och GRATTIS till nya jobbet och företaget! Säkert blir det succé! Tack för att du delar med dig och bjuder på dig och din fina familj!

Svara
Nina 1 januari, 2012 - 21:48

Hoppas du kryar på dig snart!

Svara
Emelie 1 januari, 2012 - 21:41

Gott Nytt År Åse! Krya på dig!

Svara
Lucypath.com 1 januari, 2012 - 21:36

Vilken vacker dukning!

Svara
Therese 1 januari, 2012 - 21:03

Gott nytt år vill jag önska dig!
Brukar titta in hos dig för o finna inspiration till god mat!!

Svara
Dagarna 1 januari, 2012 - 21:02

Så gott allt ni åt ser ut.
Vad var desserten för något?

God fortsättning på det nya året.
Krya på dig

Kram!

Svara
ÅsaS 1 januari, 2012 - 20:40

God fortsättning på det nya året!
Här blev det ett ganska lugnt firande, med enbart familjen. Det kändes alldeles lagom. Plankstek på oxfilé serverades och njöts av alla 5. Kan ju säga att det blev en ny favorit hos kidsen – finsmakare av naturen… 😉 Efterrätten skulle bli kokospannacotta – men den glömdes på altanen där den stod på kylning, och när vi väl saknade den så var den frusen och oätbar. Ooops… Vid tolvslaget var vi ut och tittade på raketerna och de fina lyktorna som folk skickade iväg. Själva stod vi där med våra mega-tomtebloss och önskade varandra Gott Nytt År. Genomfrusna och trötta slocknade vi långt efter midnatt och sov till 10,30 då man var pigg och alert igen. Blev inte mycket drickande igår, och det är jag glad för idag.
Nu är det nytt år och nya tag som gäller. Har pumpat upp min ”Fit-ball” (pilatesboll) som jag fick i julklapp och har testat lite olika övningar med den. Här ska det bli ett 6-pack på magen och en fast och fyllig rumpa… Kan ju hoppas i alla fall. Har ju varken det ena eller andra och inget fläsk att ta av, så det ska väl mycket till om det ska bli fast och fylligt på ändalykten… 😉 Men man kan ju hoppas och det skadar ju inte med lite smidighet eller träning överhuvudtaget – så nu kör vi!

Kram och önskar dig ett gott nytt 2012!
ÅsaS

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.