Färsbiffar gör jag ofta när det står still i huvudet och jag inte riktigt vet vad jag är sugen på.
De går ju att anpassa och variera hur mycket som helst!
Jag köper ALLTID svenskt naturbeteskött. Det är dyrare men vi äter nötfärs högst 1 gång i veckan så då får det vara värt det.
Rotfrukterna varierar jag lite som jag känner för men det är otroligt gott med morötter, palsternacka, kålrot, röd paprika och gul lök.
Jag tycker att det är synd att så många är rädda för kolhydraterna i rotfrukter.
Det blir inte speciellt mycket, speciellt inte om man äter det som ett tillbehör och inte fyller tallriken till bredden!
Jag räknade ut att mängden på tallriken nedan gav mig 12 g kolhydrater (5 g socker)- för mig är inte det mycket med tanke på att jag koncentrerar mina kolhydrater till kvällen.
Jag steker dem dessutom i MCT olja så det blir ett riktigt bra tillbehör.
Nötfärsbiffar med rosépepparsås och rotfrukter
Ingredienser
Biffar
- 1 kilo nötfärs
- 1/2 dl grädde
- 1 riven gul lök
- 2 ägg
- 1 msk dijonsenap
- salt, vitpeppar
Sås
- 2 dl stekspad
- 4 dl vispgrädde
- 3 tsk dijonsenap
- 1–2 msk krossad rosépeppar
- soja, salt, vitpeppar
- salt och timjan eller rosmarin
- olja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Skala dina rotfrukter och häll lite olja och kryddor över. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör.
- Vispa ur pannan med vatten (2 dl) och sila.
- Häll tillbaka stekbuljongen i pannan och rör ner grädde och kryddor. Låt sjuda i 5-6 minuter.
- Lägg ner biffarna i pannan innan servering.
Nutrition
- Serving Size: 6
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
Vad menas molja och rotfrukter i sås?
Molja och rotfrukter i sås? Nu hänger jag inte med, vart läser du det?
det står ”rotfrukter efter smak” i såsreceptet
★★★★★
Men oj vad skumt! Det ändrar jag!
Supergott! Bästa receptet på länge.
Vilket sammanträffade jag gjorde biffar här hemma i helgen med rostade grönsaker till ( men hade även i lite fetaost i )
Ha en fortsatt bra måndag.
Kram
Jjjaaa där e receptet ju, tack;)
Tänkte väl du skulle gilla 😉
Ja jag dregglade över bilden igår;)