Närkingarna gör Helsingborg!

av Åse

Heeeeeeej raringar! Blåser det på er idag? Det gör det här! Victoria, Micke och Olivia åkte hem i morse och vi är otroligt trötta här hela högen 😉 Men det är väl så det ska vara? Att man suger ut varenda sekund tillsammans! Det känns otroligt tomt här hemma nu.. Vi har knappt suttit ner något på hela helgen, hade varit intressant att ha stegräknare på 😉
Vi har haft tre härliga dagar tillsammans, vädergudarna har varit med oss!
Klicka på tumnaglarna för större bilder!

I fredags


hade vi grillbuffé här hemma, lillasyster Samone, Martin och Liam kom också, kul! Buffén var i princip LCHF, med LCHF paj, zucchinisallad etc men efterrätten var allt annat än lågkolhydratsnål dvs en fransk marängtårta som var helt otroligt god! Det var full rulle här med alla barn som tjoade och glada föräldrar! Härligt!! Vi blev bortskämda med presenter, jag fick en Mateus godisskål (matchade mitt fat!) med mitt favoritgodis (lakritskritor), Dyrberg/Kern örhängen, en Jamie Oliver ostbricka (i sten som man kan skriva med krita på, vad ostarna heter! En stor korg med goda ostar och en chokladask. Olivia hade valt ut en herrans massa presenter till alla barnen också, hur gulligt!

Lördag


Efter en härlig frukost tog vi bussen till Knutpunkten där vi tog färjan över till Helsingör och sedan tåget till Köpenhamn. Vi mötte upp vänner till Riisarna och sedan lunchade vi på Hard Rock Café. En stooooor kyckling med coleslaw åt jag (pommesen skrotade jag) och sedan intog vi TIVOLI!

I går söndag


åt vi brunch på Möllebackens våffelbruk, en gammal kvarn (mölla som vi skåningar säger) och allt de serverat är hemlagat och från grunden. Jag gömde tyvärr min kamera så det blev bara lite mobilbilder. Efter brunchen åkte männen och barnen till Tropikariet och jag, Vickan och Michelle åkte till Väla, var ju tvungen att visa Vickan Väla!! Männen hade blandat vars en cocktail till oss när vi kom hem, Gullisar! Sedan blev det pizza (kebab i bröd till mig), gräddbullar från Gräddbullerian och filmmys! Vi såg ”Man on a ledge” och jag somnade typ i mitten, såg början och slutet! Haha! 😉

Ganska mycket mer socker och kolhydrater än jag vanligen äter som ni förstår men det har inte varit i några mängder och jag har inte gått ”all in” utan valt med omsorg och för mig är det ett vinnarkoncept. Jag tåler att äta så här ibland (ganska rejält sällan). Jag fick en fråga nämligen, hur mycket jag kan ”fuska” utan att gå upp i vikt och svaret är att jag kan äta så här i 2-3 dagar då och då men sedan så både VILL och MÅSTE jag strypa allt och gå tillbaka till LCHF. För mig är LCHF en fantastisk grund och där jag trivs allra bäst!

Lite shopping blev det i KPHMN, fast vi egentligen inte hann! Detta hittade jag inne på TIVOLI 😉 Ett supergulligt paraply från underbara Lisbeth Dahl och en kreditkortshållare.

Den fina Mateus skålen!! <;3


Denna knalliga cerisa väskan (svårt att fånga färgen på bild den är inte fullt så här knallig!) hittade jag inne på favvobutiken iems på Väla. Såg den och visade Vickan och sa ”Kolla vilken ”Åse-väska” och när jag såg priset så blev jag sååååå glad! 399:-, kostar egentligen det dubbla.

Sååååå, skön måndag på er! Här blir det lite goda ostar och plock nu!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Victoria 26 juli, 2012 - 09:40

Ursäkta lite sen fråga.

Jag såg att du och Victoria hade liknande sandaler på er på bilderna från Väla. Kan det vara så att det är samma märke? Om, vilket märke är det i så fall och var kan man köpa dem?

Tack på förhand!

Mvh Victoria

Svara
Sara och Busungarna 20 juli, 2012 - 11:47

Wow vilka dagar ni haft tillsammans! Syns verkligen att ni trivs tillsammans och om Vickan är precis lika härlig som hon verkar så förstår jag ju det (för att du ÄR sjukt rolig att hänga med, det vet jag ju redan!).

Jättekul med så många bilder!

Puss å kram

Svara
Therese 17 juli, 2012 - 22:49

Åh va härliga bilder från er helg tillsammans!! Blir sugen på shopping och mat!!

Kram

Svara
Emma 17 juli, 2012 - 11:26

Hej Åse! Underbar blogg vill jag först och främst säga!

Sen undrar jag hur du ”går till väga” när du väl ätit mer kolhydrater än vanligtvis. Hur kommer du tillbaka till lchf lättast? Känns konstigt att börja äta fett direkt när man haft en massa kolhydrater i sig som då tar upp fettet… Tacksam för svar 🙂

Med vänlig hälsning, Emma

Svara
Åse 17 juli, 2012 - 11:49

Hej Emma! Först och främst: Man ska ju inte ”äta en massa fett” på LCHF, det enda man gör är ju att ersätta kolhydraterna med ENERGIN från fettet, inte mängden. Det innebär och räcker oftast med att man använder fullfeta produkter hellre än light.

I helgen, så åt jag kolhydratsnålt där jag kunde dvs, jag tar bort pommesen vid maten, på buffén i fredags var allt LCHF utom potatisen i de grillade rotfrukterna. Sedan valde jag vilka kolhydrater som var värda ngt, för mig var det tex dessert och lite godis. Dvs så är det inga jättemängder av socker och stärkelserik mat jag fått i mig, och det är inga mängder av mat (dvs energiöverskott) och då blir det lättare att gå tillbaka till LCHF till 100%. Rent mentalt så mår jag ju så bra så det är inte svårt att gå tillbaka.

Kroppen tar inte upp en massa fett i efterhand, äter man dessutom en måltid med fett och protein så blir blodsockerhöjningen mindre när man efteråt äter tex en dessert. (Blodsockerhöjning=insulinpåslag=fettinlagring när muskler och lever är fyllda av glukos) så därför ska man alltid se till att äta socker EFTER en bra måltid inte i stället för mat! Hoppas du förstår lite hur jag tänker =))

Svara
Nettan 17 juli, 2012 - 08:54

Tjena!…hittade först inte VAR man kommenterande, men nu så….)

Mycket fin blogg du har, den komemr jag att följa! hittade den genom Victorias som åxå är en toppenblogg!!!

Älskar mat och gillar att se fina bilder på mat som NI verkligen har. Det är då man blir sugen att prova att laga det! 🙂

Snygga kläder ni har. Skulle åxå vara kul om du kunde lägga ut bilder på kläder du köper och var du köper dem. Det är säkert flera som vill.

Ha det gott!

Kram fr Nettan

Svara
Åse 17 juli, 2012 - 09:39

Välkommen hit!!! Jag brukar blogga kläder men ska bli ännu bättre!! :)) kommer en tävling när det gäller kläder senare i dag så stay tuned 🙂

Svara
Lina 17 juli, 2012 - 08:01

Som sagt ni verkar ha haft ett par helt underbara dagar tillsammans.
Här har det blivit ngt mer kolhydrater med på semestern men känner precis som du att det inte är bra problem alls att gå tillbaka till Lchf.
Mår sååå bra av att äta så.
Kram på dig du fin fina.

Svara
Jenjo 17 juli, 2012 - 07:01

Det är SÅÅÅ kul att se inlägg som handlar om både dig och Vickan. Eftersom jag följer era bloggar ”slaviskt” så är det både kul och lite förvirrande(!) att se er båda samtidigt.
Sedan älskar jag dina bilder. Jag gillar speciellt att se sådant som är lite i bakgrunden. Tex din son på bilden 3936 (minen är underbar), och det kyssande paret på bild 4007. Det gör som lite extra liv i bilderna!
Ha det nu så superjätteduperbra!
KRAMIS i massor, underbara du!

Svara
Åse 17 juli, 2012 - 09:38

Haha! Jag håller med, bilder ska vara levande och inte bara perfekta och uppradade 🙂 jag blandar gärna bilder så;) jag vet inte om du såg bilden på mig och Vickan på 56kilo fb? Med texten ”sol i sinne och brunch” 😉 där är också en lite kul bakgrund. Kraaaaam!!!

Svara
Jenjo 17 juli, 2012 - 11:08

Ha ha ha… Det hade jag inte sett! 🙂 Först trodde jag du menade gubben uppe i vänster på bilden, men sedan såg jag den lilla filuren mellan er! 🙂

Svara
Guldis 16 juli, 2012 - 23:33

vill bara säga att dom mattips jag sett hittills verkar sjukt goda. 😀

Svara
Lucy Ewelyn ♥ 16 juli, 2012 - 22:57

Helt fantastiska dagar ni verkar haft! Bilderna är helt underbara! Men du.. jag saaaaaknar fyrbentingarna en aning 😛 😛 Djurtokig som jag är 😉

Svara
Mia 16 juli, 2012 - 22:55

Uuuunderbara bilder och sååå himla snygga ni är!!! Man blir lycklig av att se detta härliga bildregn! Kramar

Svara
Helgen i bilder | Matplatsen 16 juli, 2012 - 22:06

[…] (fler bilder hittar ni såklart inne hos Åse) […]

Svara
Helgen i bilder | Matplatsen 16 juli, 2012 - 22:06

[…] (fler bilder hittar ni såklart inne hos Åse) […]

Svara
Jennie 16 juli, 2012 - 21:57

Ni ser ut att ha de helt underbart på bilderna! Livet när de e som bäst <3
KRAM!

Svara
Britt 16 juli, 2012 - 20:35

Det är inte bara pizzan jag misslyckas med, skriva går inte heller. Blöt ska det
vara. Varför blev den det,tro? Svampig var rätta ordet.

Svara
Malin Henriksson 16 juli, 2012 - 20:17

Vilken supermat, superhelg och vilka fantastiska pumor 😀 ni strålar ikapp och era män gör detsamma 🙂

Det syns att ni trivs ihop precis som man ska göra med sina vänner. Går Victoria också på lchf?
Hur lång är du Åse?

Så härligt att höra en kvinna säga att hon trivs med sig själv, allt för ofta hör man tvärtom vilket är synd.

Ha en bra måndagkväll och morgondag 🙂
Kram

Svara
Åse 16 juli, 2012 - 21:06

Tack raring! Ja Victoria äter LCHF för det mesta. Jag är 1,63 cm liten ;)) KRAM och ha en mysig kväll!!

Svara
Britt 16 juli, 2012 - 19:43

Härliga bilder! Åhh, så mycket gott. Apropå gott så gjorde jag ”din” pizza
som tyvärr blev ganska ”böt”. Vaad gjorde jag för fel?
Vill så gärna äta en god pizza.

Svara
Åse 16 juli, 2012 - 21:03

Nämen vad trist! Vilket recepte var det? Jag har några stycken! Svårt att säga vad som gick fel utan lite detaljer 😉

Svara
Annica 16 juli, 2012 - 19:20

Ja jag ballade ur på midsommar sill, potatis, jorgubbstårta på midsommarafton sen fortsatte det på midsommardagen med mer potatis, glass tom godis men som du säger så var det ändå avsteg i måttliga mängder men det tig en vecka innan magen var ok igen.Midsommar är den svåraste helgen upplevde jag nu, jul och påsk är det bara att skippa jansonen typ 🙂

Svara
Åse 16 juli, 2012 - 19:26

Jag har egentligen inte svårt att avstå, det är en befrielse. Men jag väljer aktivt att ibland äta utanför kosten för att det för mig är livskvalitet. Men det har tagit mig typ 39 år att komma hit, dvs att kunna äta lite av sådant som jag innan vräkte i mig 😉

Svara
Sunshiiine 16 juli, 2012 - 19:17

Så många härliga bilder! Det syns att ni trivs ihop! Ni är så lika du och Victoria!? Ni ser ut som systrar! Lika vackra! Tycker det är roligt att ni funnit varandra, era bloggar är i särklass de bästa bloggarna! Och det syns att du mår bra och har hittat ett bra sätt att äta, du har blivit så smal! Du strålar. Älskar när du bjuder på bilder från ditt liv så här! TACK för en blogg i toppklass!

Svara
Åse 16 juli, 2012 - 19:31

Åh tack!! Ja nu är jag nere på den vikten jag trivs (56). Ja Victoria har blivit en oerhört kär vän! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.