God kväll vänner!
Inte så hemskt mycket roligt som händer här (förkylt och lite under isen) men under tiden så bjuder jag er på lite recept!
Det är mycket roligt inplanerat i höst så det kommer saker ni får hänga med på! =) Bland annat två utlandsresor 😍 (en nöjes, en jobbresa)
Jag står och gör korv stroganoff till kidsen, men jag och Daniel var sugna på Caesarsallad så det blir det! Och strax blir det Förrädarna!
RECEPT var det ja! Det här är en genomljuvlig höstgryta!. Postades här i oktober 2013 🙂
Lova att ni provar den! På söndag kanske som en härlig söndagsmiddag?
Älskade rotfrukter! Äääääälskar!
En grönsallad med gröna tomater, lite kul!
Dinner is served! SLURP!
Här kommer receptet till er!
Skriv utMustig Höstgryta med rotfrukter
- Portioner: 6
Ingredienser
1.2 kilo högrev
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
250 gram champinjoner
1 kålrot
3 morötter
5 dl vatten
1 dl rött vin
3 dl vispgrädde
5 msk touch of taste oxfond
(1 msk kinesisk soja)
1 dl färsk timjan
salt, peppar
smör och rapsolja att steka i
Instruktioner
Skär köttet i 3-4 cm.
Fräs bacon, finhackad lök + vitlök med bacon, skivade champinjoner och paprika. Lägg upp på fat.
Bryn köttet i smör och olja i samma panna. Stek i omgångar så köttet inte kokar.
Skala morötter och kålrot och skär i i stavar/bitar.
Lägg över köttet i gryta med vatten, vin och fond. Efter 1-2 timmar, känn efter så köttet är mört tillsätt rotfrukterna och grönsaks/baconfräsetoch låt koka ytterligare 30 minuter. Rör ner grädde och finhackad timjan. Låt allt koka ihop under 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
Jag häller alltid ner en skvätt kinesisk soja också.
Servera med valfritt tillbehör. Garnera gärna med en kvist timjan!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
16 kommentarer
Bland den godaste grytan jag ätit men skippade kålroten!😊
Hej! Undrar hur länge man kan förvara denna goda gryta i kylen
Så gott
Gjorde denna idag och både jag och min man älskade den 😋
om jag vill köra denna grytan i min vanliga crockpott,hur länge ska jag köra den då
8 timmar låg!
tack.så mycket
Går denna gryta att frysa?
Hej! Absolut.
Hej Åse!!
Låter magiskt gott!! Bara en fråga från en som är ”nybörjare på höstgrytor”😉 Räcker det att koka högrev i 1h för att det ska bli mört?🤔 Trodde man var tvungen att koka i flera timmar… Tack för alla fina recept!!
Hej! Jag hade kört det 1-2 timmar men känt på köttet vid 1 timme om det är mört =) Det kan skilja lite beroende på bindväv. Smaklig spis!
Som ett brev på posten 😂 står med en stor bit oxkött och tänkte göra gulasch som jag egentligen inte är sugen på. Tack så mycket ❤️ nu blir det din mustiga gryta.
Ha en fin kväll.
Kram Jeanette
Vad härligt! Smaklig spis! 🥰
Hej, läser dina recept med entusiasm och de är så goda. De behövers inte ens lagas för att förstå hur de smakar. Men i princip varje recept innehåller både creme fraice oxh grädde. I min värld är det så gott , då blir alltid gott, men väldigt 80-tal. Det finns andra vägar att gå idag flr att hitta goda rätter. Det skulle
vara så härligt att du med dina följare kan visa en amnan kreativitet med mat.
Hej!
Nej du har faktiskt fel =) Inte varje recept innehåller grädde och creme fraiche, men det är däremot de recepten som jag ofta highlightar och publicerar om eftersom det är de recept som har flest sökningar och som stora massan uppskattar mest. Jag har ett receptarkiv som är 20 år gammalt och jag lyfter dagligen gamla recept både i blogg och på Facebook / Instagram. Det här receptet som du kommenterar på är tex 10 år gammalt och då gjorde jag mycket recept med just crème fraîche och grädde.
Några av mina senaste nya recept är dessa:
Ragù di Salsiccia med vin från Sicilien: https://www.56kilo.se/ragu-di-salsiccia-med-vin-fran-sicilien/
Smördegssticks med bacon och ost: https://www.56kilo.se/smordegssticks-med-bacon-och-ost/
Snabbtillagade kycklingfiléer i Crockpot Express: https://www.56kilo.se/snabbtillagade-kycklingfileer-i-crockpot-express/
Biff Rydberg och Casalforte Amarone: https://www.56kilo.se/biff-rydberg-och-casalforte-amarone/
Smörstekt gnocchi med svamp och salvia: https://www.56kilo.se/smorstekt-gnocchi-med-svamp-och-salvia/
Pulled Chicken med limesås Crockpot): https://www.56kilo.se/pulled-chicken-med-limesas-crockpot/
FETAOSTRÖRA – gott till grillat: https://www.56kilo.se/fetaostrora-gott-till-grillat/
Heta räkor i röd thaicurry till fruktig Riesling: https://www.56kilo.se/heta-rakor-i-rod-thaicurry-till-fruktig-riesling/
Du hittar alla mina recept här: https://www.56kilo.se/receptindex/ och jag tror att du kommer se att det är många recept som sallader, orientaliska maträtter utan grädde och crème fraîche, även en kategori just utan mejeri hittar du här: https://www.56kilo.se/kategori/recept/mejerilagt/
Älskar grytor! Perfekt rätt att bli av med ”slattar” i. Och man kan variera hur mycket som helst! Riktigt härlig höstmat!
Utlandsresor, så avundsjuk jag blir! Vill också ut och resa igen. Det var iofs inte såå längesen vi var på resande fot. Polen och Tjeckien blev det i somras. Två lite udda resmål, men ack så skönt att byta miljö ett par dagar. Ser framemot att följa med på dina resor.
Kram 💕