Ragù di Salsiccia med vin från Sicilien

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 25 år

Ragu på salsiccafärs, alltså såååå gott! Vad är Ragu? Jo det är italiensk köttfärssås från Bologna.
En ragu ska gärna bestå av sofritto som bas, det är finhackad lök, morot och selleri. Detta ger den äkta ragusmaken.
Och den ska gärna långlagas eller som i mitt fall tryckkokas.

Vinet vi drack till var:

Il Vero Siciliano 2022 – en kraftfull ekologisk nyhet från trendiga Sicilien!

Perfekt vin till den här rätten tyckte vi!
Det är ett härligt fruktigt vin som fångar Siciliens mångtusenåriga vintradition.
Nu har det lanserats i Sverige till det förmånliga priset av 89 kr.

Det är ett mjukt och fylligt vin med toner av mogna körsbär, fat, vanilj och kryddor.
Tycker ni om italiensk mat så är det här vinet för er!
Surdegspizza, hårdostar, pastarätter, burratasallad – möjligheterna är många!

Vinet är gjort på de tusenåriga druvorna Nero d’Avola och Nerello Mascalese, druvor med erkänt högkvalitet.
Druvorna odlas i bergen och när de mognat ordentligt så lagras på stora ekfat i sex månader.

Ni kan läsa om vinet HÄR och lägga en beställning till ert lokala systembolag.
ART NR 56941 | Il Vero Siciliano 2022 | 750 ml | ALK 13,5 % | SOCKERHALT: 0,5 g/100ml | 89 KR

Nu ska ni få receptet på den magiskt goda Ragun!
Som sagt, basen är en sofritto, och jag har även vitlök i. Detta får fräsas mjukt i olivolja på låg värme i ca 15 minuter.

Här ska ragun tillagas i min Crockpot Turbo Express men det går som sagt perfekt att tillaga på spisen. Låt det gääääärna långlagas på upp mot 4 timmar!

Här kommer receptet! MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ragù di Salsiccia med vin från Sicilien


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 vitlöksklyftor, finhackat
2  gula lökar
2 morötter
2 stjälkselleri
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
600 g salsiccafärs (eller chorizo)
500 g passerade tomater
1 dl köttbuljong
2 st lagerblad
2 tsktimjan (torkad)
1 tsk salvia (torkad)
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar, malen
1 dl grädde
Till servering: Pasta, persilja, parmesan


Instruktioner

Skala och hacka grönsakerna i små tärningar. Hetta upp en olivolja i en ktraktörpanna och låt allt fräsa på låg värme tills de mjuknat. Hetta upp pannan igen och rör ner tomatpurén. Sänk värmen något och rör ner vin, sedan salsicciafärs och låt allt steka tills fären är genomstekt. Häll på passerade tomater, köttbuljong, lagerblad, kryddor. Låt allt sjuda i 3-4 timmar på låg värme, alt tryckkokas på hög i 35 minuter (naturligt utsläpp på 20 min sedan)
När ragun är klar, hetta upp allt igen och rör ner grädden.
Servera till pasta eller tex grönsaker och riv rikligt med parmesan över och sedan grovt hackad bladpersilja.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Jane 21 september, 2023 - 14:40

Så gott!!

Svara
Jeanette 16 september, 2023 - 12:56

Kanske en korkad fråga…1 dl köttbuljong är det = en tärning i en dl vatten, eller🙄

Svara
Åse 16 september, 2023 - 13:41

Ingen korkad fråga! =)
Nej för 5 dl buljong blandar man 1 köttbuljongtärning med 5 dl kokande vatten alt 1,5 msk konc. köttfond med 5 dl vatten.
Så för 1 dl köttbuljong blir det ca 1/4 köttbuljongtärningar.

Svara
Margareta Ruda 12 september, 2023 - 17:49

Det här låter ju helt underbart! Måste testa😀

Svara
Johanna 11 september, 2023 - 18:50

Hej, kör du crockpoten på Manuell och High 35 min(ej turbo)?
Med vänlig hälsning, Johanna

Svara
Åse 11 september, 2023 - 18:51

Precis 35 min vanlig express, trycker du in turbo går tiden ner så det är valfritt hur du vill göra.

Svara
Kathrine 11 september, 2023 - 12:03

God måndag☀️
Älskar verkligen ragu, selleri, morot och lök ger en väldigt god och djup smak.
Planering inför jul börjar ju nu😊 och förra året gav du lite tips på adventskalendrar till döttrarna och jag undrar om du har lite tips i år igen? Det är då lätt att ”snöa” in på samma, så väldigt kul om du tar upp det igen.
Ha en fin vecka!🤗

Svara
Åse 11 september, 2023 - 16:57

Det kommer absolut! De har redan börjat prata om adventskalendrar 😅 Detsamma till dig!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.