Smördegssticks med bacon och ost

av Åse

Gott och enkelt drinktillbehör, perfekt till plockbrickan

Hej hej!

Jisses vilket väder det är! 25 grader och strålande sol och jag sitter i tvärdraget här i l, efter lunchen för att få lite fläkt!
Djuren ligger utslagna här på golv och trädäck i skuggan.
Sista rycket nu känns det som innan hösten får sitt grepp om oss.

Kikar in med ett plocktips så här på lördagen! Ett enkelt och snabbt tilltugg till drinken.
Jag hade bara smördeg, bacon, västerbottensost och lite cayennepeppar men man kan även bred färskost (tex med parikasmak)

Jag delar baconskivorna på längden, jag fick ut 12 skivor av ett paket och de lägger jag på smördegsplattan.

Skär sedan emellan skivorna med en pizzaskärare så får jag ut tunna remsor.
På med cayennepeppar och västerbottensost, viker remsorna över och snurrar! Pensla med ägg och strö lite mer ost över.
Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på 225 gr i 20 minuter. Klart!
(Jag missade att ta bild på de olika momenten men får uppdatera nästa gång)

Trevligt!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


  • Författare: Åse

Ingredienser

1 färsk platta smördeg (250 g)
1 paket bacon
cayennepeppar efter smak
1 dl västerbottensost
1 ägg


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Dela baconskivorna på längden, och lägg på smördegsplattan.
Skär sedan emellan skivorna med en pizzaskärare till tunna remsor.
På med cayennepeppar och västerbottensost, vik ihop remsorna (kortsida mot kortsida)
Pensla med ägg och strö lite mer ost över.
Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen i ca 20 minuter. Klart!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Ulrika 9 september, 2023 - 20:54

Åh, det där vill man ju gärna ta en liten bit av! Ikväll har vi ätit middag Åse style! Plock med citronkräm och stenbitsrom och sedan kräftor med Åses Västerbottenpaj! 10/10!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!