Smörstekt gnocchi med svamp och salvia

av Åse

Hej fredag!

Vilket ruggigt väder idag! Jisses, blev höst typ över en natt?
Det vara bara att dra på sig regnjackan när jag cyklade till gymmet innan!

Vi har en hemmahelg framför oss, vi har varit iväg eller haft gäster varje helg sedan början på juni!!
Så det är en efterlängtad helg utan något festligt planerat =)

Vad äter ni för gott ikväll?
Har ni inget planerat så kommer en smarrig helgrät här! YUMMIE!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt gnocchi med svamp och salvia


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g oxfilé eller lövbiff
2 paket Bacon
500 g svamp, t.ex. champinjoner
1 gul Lök
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk hackad timjan
1 kruka färsk salvia
1 msk olivolja
1,5 dl grädde
1,5 msk kalvfond
500 g Potatisgnocchi
2 dl riven parmesan
Salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Ta fram köttet 1 timme innan det ska tillagas.
Strimla oxfilén (eller lövbiffen).
Finhacka lök och vitlök. Skiva svampen.
Klipp baconet i mindre bitar. Plocka bladen från salvian. Finhacka timjan.
Stek baconet nästan knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och svamp. Tillsätt köttet och bryn hastigt. Salta, peppra och tillsätt timjan. Häll på grädde och kalvfond. Låt sjuda några minuter.
Koka upp saltat vatten till gnocchin. Lägg ner gnocchin och koka i ca 2 minuter. Låt rinna av i durkslag och hetta sedan upp smör i en stekpanna. Stek gnoccin tills smöret brynt. Ta från värmen och rör ner salvian.
Blanda ihop allt och ställ fram eller servera gnocchin på en bädd av ruccola på tallrikar och servera den krämiga köt- och svampröran ovanpå. Riv generöst med parmesan ovanpå.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.