Mitt i prick

av Åse

I går knatade jag ner till VV trots att jag var supertrött, vågen pekade på 0,5 kg upp på morgon pga ”den veckan” men jag joggade på löpbandet i 15 min och fick faktiskt en massa positiv energi genom det, duschade snabbt och åkte sedan i väg, och det var verkligen komiskt att kvällens ämne handlade om det som gör att jag stått stilla så länge och inte kommer ner – Alkohol och det som det för med sig.
Vi har ju som jag sagt tidigare haft/varit på mkt bjudningar, galej, kalas, party, bortavistelser etc de senaste månaderna och det innebär så mkt som gör att ens budget spricker.
Inte nog med att alkohol innehåller massa energi men ofta för det med sig ett större sug, saltbehov, man tycker att man ”duger som man är” och tar lite extra av allt.
Jag har ju själv de senaste två veckorna komma på en strategi för sådana helger.
I min strategi finns:

1. Hålla mig i från kolhydraterna helt vid fest, bortbjudning etc. Det innebär allt socker, snacks, snabba kolhydrater m.m. Många av våra vänner är GI:are, LCHF:are så det är oftast inget problem att avstå från potatis, ris etc. Även om jag äter lite potatis, bulgur etc till vardags så hjälper det mig att vara nyttig och hålla mig inom budgeten om jag avstår från det borta/ute.
2. Dricka medvetet. RÄKNA glasen med vin, drinkar etc och hålla dem inom min VB.

Gårdagens vägning gick bra. -1,5 kg sedan förra tisdagen. 28 juni kommer VV försvinna från de lokalerna jag går i och klasserna kommer flytta ner till Trädgårdsgatan här i HBG så nu kommer vi bara ha ett ställe att gå till, har inte bestämt mig vilken dag jag kommer välja – lutar åt lördagmorgnarna!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Marina 22 juni, 2010 - 21:28

Hej!

”Hittade” dig och din härliga sida i dag! Gud vad jag känner igen mig i allt! Och så peppad jag blir att börja VV igen! Tror jag ska ta tag i det nu på en gång faktiskt! Eller kanske man ska börja efter semestern??? Känns så himla bra att man verkligen kan äta allt… Nu måste jag fortsätta att kolla in din sida! Tack!

Svara
Ami 17 juni, 2010 - 22:46

Hej!
Bra val att väga sig på lördagsmorgonen!

Jag går på VV i Malmö och väger mig kl 09 på lördagar och det är superbra eftersom jag då
1.”håller igen” på fredagskvällen
2. Har det gått bra så blir jag så sporrad att jag sköter mig på lördagskvällen också (nåja någorlunda)
3. Och om jag syndar en massa på lördagen så har jag ändå en hel vecka på mig att ”reparera” misstaget:)

tack för en bra blogg!
mvh
a

Svara
Sara83 17 juni, 2010 - 13:12

Grattis till minuset!! Jasså Jenny o Susanne ska inte fortsätta längre???
Ha en bra torsdag
kram

Svara
Simplicity 17 juni, 2010 - 12:29

Det går ju lysande för dig! Grattis!

Alkohol ställer till det för mig oxå. Inte att jag dricker i mängder eller så. Jag är väldigt försiktig. Det gör dock att jag binder vatten i onödan.

Jag har dessutom märkt att åldern tar ut sin rätt och att alkohol i kroppen märks även på andra sätt.

I yogaträningen märks det direkt om jag tagit ett glas vin dagen innan (ja, det märks ju, så klart, oxå om jag druckit kaffe nån timme innan, men då får jag verkligen skylla mig själv). Därför är ambitionen att dra ner på det så mycket det bara går. Alkohol är ju sällan gott och jag dricker inte för ”yrslan” heller, utan bara för att vara social.

Det är just de där sociala situationerna som ställer till det för min diciplin. Som igår t ex, då maken, som har semester ville ta sig ett glas verandavin i den ljumma sommarkvällen och tvekade ifall han blev ensam om det. Gör att jag kände mig plufsig och att vigselringen satt fast som berg i morse på grund av att jag svullnat upp.
Jag borde ju ha kunnat låta bli!

Hadesågott och lycka till i fortsättningen!

Svara
Rosenknopp 17 juni, 2010 - 09:34

Jag vet inte vad det är Sommaren gör med med mej. Men på sommaren blir man mer sugen på att ta sig ett glas vin eller nåt annat gott. Det skulle ju kunna vara så lätt. Man kan få skön träning ute och om det regnar så fryser man ju inte på vägen till gymet som man gör när det är vinter och kallt. Maten Godsakerna vinet och ölen ställer till det för mej! Jag blir peppad att ändra mina matvanor när jag läser ditt inlägg. Det måste ju inte vara så svårt det gäller ju bara egentligen att göra bra val fast det är sommar!

Kram

Svara
gunnela01 17 juni, 2010 - 08:23

Smart tips om att skippa kolhydraterna helt vid galej! Jag känner verkligen igen mig i det där att man unnar sig lite extra, blir extra sugen och tycker man är oövervinnerlig när man druckit ett par glas vin =)
Grattis till viktminskningen, duktig du är!

Svara
Malin J 17 juni, 2010 - 08:14

Säg till mig om du tar lördagar för jag funderar också på att byta till den klassen. Grattis till ditt minus, jag skall väga mig i dag men står nog stilla i dag eller kanske ett litet plus på grund av samma som dig, ”den veckan”. Kram på dig.

Svara
Anita 16 juni, 2010 - 22:35

Grattis till minus vid vägningen!!!!

Svara
Agneta 16 juni, 2010 - 20:47

Hej Åse. Tycker du är så sund i allt ditt tänkande och grattis till att du har kommit underfund med och lärt känna din kropp, jag försöker också och kämpar på. Jag har en fråga till dig, kanske personlig, du behöver inte svara om du inte vill. Vi har just köpt ett nytt hus och håller på att riva vägg, måla osv. Var just inne på din sida underbar.org och har tidigare sett eran sovrumstapet. Vi ska försöka få hjälp av en firma och måla och tapetsera. Min fråga till dig är vad denna tapet heter. Den är så läcker. Skulle passa hemma hos oss också. Som en fond. Hoppas på svar. Ha det. //Agneta

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 20:49

Hej!

jag kommer tyvärr inte ihåg, men tror att den är av märket Midbec!
Hoppas du hittar den!

Svara
Maria i Gbg 16 juni, 2010 - 20:20

Är inne och läser ikapp mig lite…
Vad härligt det låter när du skriver, det känns verkligen att du fått en massa ny energi och kraft. Och vågen talar ju sitt tydliga språk; det funkar! Härligt!!

Kram från Gbg

Svara
Jessica 16 juni, 2010 - 17:44

Grattis! skam den som ger sig:))

KRAM

Svara
anna-lena 16 juni, 2010 - 13:08

Duktig du är, själv är jag lite ur ”gängorna” för tillfället, inte det att jag inte sköter mig men jag orkar inte räkna PP. Motivationen finns inte riktigt.

Kramis AL

Svara
denlillagoa 16 juni, 2010 - 10:43

Ville bara ännu en gång säga tack – du har så mycket sunda tankar och ideér, det är en fröjd att läsa och få inspiration. Ha en härlig sommar/Petra

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.