Mitt i prick

16 juni, 2010

I går knatade jag ner till VV trots att jag var supertrött, vågen pekade på 0,5 kg upp på morgon pga ”den veckan” men jag joggade på löpbandet i 15 min och fick faktiskt en massa positiv energi genom det, duschade snabbt och åkte sedan i väg, och det var verkligen komiskt att kvällens ämne handlade om det som gör att jag stått stilla så länge och inte kommer ner – Alkohol och det som det för med sig.
Vi har ju som jag sagt tidigare haft/varit på mkt bjudningar, galej, kalas, party, bortavistelser etc de senaste månaderna och det innebär så mkt som gör att ens budget spricker.
Inte nog med att alkohol innehåller massa energi men ofta för det med sig ett större sug, saltbehov, man tycker att man ”duger som man är” och tar lite extra av allt.
Jag har ju själv de senaste två veckorna komma på en strategi för sådana helger.
I min strategi finns:

1. Hålla mig i från kolhydraterna helt vid fest, bortbjudning etc. Det innebär allt socker, snacks, snabba kolhydrater m.m. Många av våra vänner är GI:are, LCHF:are så det är oftast inget problem att avstå från potatis, ris etc. Även om jag äter lite potatis, bulgur etc till vardags så hjälper det mig att vara nyttig och hålla mig inom budgeten om jag avstår från det borta/ute.
2. Dricka medvetet. RÄKNA glasen med vin, drinkar etc och hålla dem inom min VB.

Gårdagens vägning gick bra. -1,5 kg sedan förra tisdagen. 28 juni kommer VV försvinna från de lokalerna jag går i och klasserna kommer flytta ner till Trädgårdsgatan här i HBG så nu kommer vi bara ha ett ställe att gå till, har inte bestämt mig vilken dag jag kommer välja – lutar åt lördagmorgnarna!

14 kommentarer
0

14 kommentarer

Marina 22 juni, 2010 - 21:28

Hej!

”Hittade” dig och din härliga sida i dag! Gud vad jag känner igen mig i allt! Och så peppad jag blir att börja VV igen! Tror jag ska ta tag i det nu på en gång faktiskt! Eller kanske man ska börja efter semestern??? Känns så himla bra att man verkligen kan äta allt… Nu måste jag fortsätta att kolla in din sida! Tack!

Svara
Ami 17 juni, 2010 - 22:46

Hej!
Bra val att väga sig på lördagsmorgonen!

Jag går på VV i Malmö och väger mig kl 09 på lördagar och det är superbra eftersom jag då
1.”håller igen” på fredagskvällen
2. Har det gått bra så blir jag så sporrad att jag sköter mig på lördagskvällen också (nåja någorlunda)
3. Och om jag syndar en massa på lördagen så har jag ändå en hel vecka på mig att ”reparera” misstaget:)

tack för en bra blogg!
mvh
a

Svara
Sara83 17 juni, 2010 - 13:12

Grattis till minuset!! Jasså Jenny o Susanne ska inte fortsätta längre???
Ha en bra torsdag
kram

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.