Mikroomelett – en vinnare!

av Åse

HAPPY FRIDAY!

Äntligen fredag! Vilken sömnig vecka detta varit tycker jag.
Luften gick ur mig lite efter Grekland. Så skönt att landa hemma och boa in mig ordentligt.

I dag är det dock fredag och vi ska ha en skön och mysig kväll med god mat och gott i glasen. Ska bara fundera på vad – kyckling blir det i alla fall för jag har fin gårdskyckling i kylskåpet.

Blev tidig frukost i soffan idag. YUM! Pimpade med körsbärstomater, spenat och stekt bacon ovanpå.
Receptet finns i min bok – som gör det så enkelt att äta lågkolhydratkost! Min bok hittar ni HÄR till bra pris!


012A4731
012A4736

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mikroomelett


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Beskrivning

Ibland har nöden ingen lag och det här är en frukost jag åt varje dag när jag provade lågkolhydratkost första gången 2005.


Ingredienser

2 ägg
1 msk vatten
½ krm salt
lite svartpeppar
40 g riven lagrad ost
30 g rökt skinka
12 msk färskost
gärna hackad fryst spenat eller babyspenat i


Instruktioner

Vispa ägg och vätska. Salta och peppra. Häll upp i mikrosäker skål.
Rör ner ost, färskost och skinka.
Sätt in i mikron på full effekt och kör i 1 minut, ta ut och rör runt, kör i 1 minut till, rör lite och kör eventuellt lite till.
Smeten ska vara lite krämig, det blir klart på eftervärme sedan. (Lägg gärna en tallrik över några minuter)

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

FÖRSTA APRIL och bänkskivor (nästan) på plats - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 april, 2020 - 13:03

[…] var ju borta, och som vanligt så vill jag starta dagen med ägg, så det fick bli microomelett helt […]

Svara
ÅsaS 19 oktober, 2018 - 18:38

Åh, vilka läckra glas! Älskar formen på de. Tallrikarna var också riktigt fina. Är det påmålat mönster eller är det relief? Orolig att det fastnar en massa rester om det är relief. Kör du både vinglas och tallrikar i diskmaskin? Och sp under jag, precis som Emma här ovan – köper du dussinet av glas/tallrikar, eller ”bara” halvdussinet så ni klarar en Falkman/Fredriksson-middag? Vi är ”bara” 5 men jag vill gärna ha dussinet av tallrikar, men vin-/ölglas räcker med 6..
Ha en skön helg, för det ska jag, trots jobb.. 😉 Kram 💕

Svara
Marie Person 19 oktober, 2018 - 15:48

Toppen med microomelett! Smidigt på jobbet med. 👍Tallrikarna var supersnygga och vilket bra pris. Så jäkla fint med det intikvita!
Såg att du beställde den grå yllejackan med brun mudd från Ellos. Har du fått den? Jag är osäker om jag skall beställa.
Trevlig helg!
Marie

Svara
Emma 19 oktober, 2018 - 15:45

Så himla fina tallrikar. Hur många brukar du köpa? Köper du 6-8 i dem flesta och sedan har någon servis med typ 12+ för större sällskap? Tack för så bra blogg 🙂

Svara
Nina 19 oktober, 2018 - 14:50

Ååååå, vilka fina tallrikar!!
Man blir ju så glad när man dukar extra fint 😊
Så mycket gott i din nya bok. Idag har jag handlat kycklingfärs (det fanns inte kalkonfärs) till biffarna med ajvar, samt en stor laxfilé att dela och fylla med gorgonzola och till det den gooooda vitvinssåsen, slurp😋. Två dagar räddade!!
Ha en riktigt skön helg 🍁☀️🍂

Svara
Åse 19 oktober, 2018 - 14:58

Ujujuj så gooooott!! 🙌🏻 Hoppas du får en fab helg! 🥂🔝

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.