Magonda – fortsättning

24 juli, 2009

Tack för era tips och er feedback på förra inlägget!
Jag tror inte det är laktosintolerans, det är ju väldigt lite laktos i grädde och kesella och det magonda kommer bara en stund efter frukost. Resten av dagen äter jag ju grädde, smör, ost tillsammans med en del fett så det känns som det kanske är nötterna som spökar??? Eller ngt kanske i kombinationen?
Nu när jag ätit ägg i några dagar istället så är det magonda som bortblåst! Jaja, vi får se hur det utvecklar sig. Får köra uteslutningsmetoden sedan 🙂
Och som svar på någons fråga, jag får bara magknip, blir inte dålig i magen på annat sätt.

24 kommentarer
0

24 kommentarer

LinaEmilia 29 juli, 2009 - 19:15

Halsningar fran ett underbart Port de Soller pa Malloras vastkust!

Jag far ocksa magknip av just kesella pa morgonen, det ar samma sak med turkisk yoghurt och andra naturella yoghurtar utan goda bakterier. Antar att det bara ar en overkanslighet just pa morgonen. Hor av dig om du listat ut vad ditt beror pa!

Manga kramar!

Svara
Viktvaktaren 28 juli, 2009 - 22:39

Behöver inte vara det du äter nu för så var jag efter en utlandsresa. Blev värre o det visade sig vara kamptylobakter…..inte kul! Hoppas verkligen inte att det är det du fått. Finns ingen medicin men går över efter ca en månad….men bör kollas av doktor….Lycka till!!!

Svara
Anna 28 juli, 2009 - 12:46

Hej tjejen,

När jag började äta enligt LCHF för snart ett år sen åt jag också kesella till frukost och fick magknip. Inte första veckan men sen. Åt keso också och samma resultat och gick då över till äggfrukost vilket gjorde det bättre. Under dagen däremot så hade jag inga problem med varken kesella eller keso så för mig är det nog så att jag är extra känslig just på morgonen, alltså dagens första måltid. Äter ofta ost och skinkrullar också till frukost och det funkar kanonbra. Nötter har jag aldrig ens försökt ta till frukost så de är inte boven hos mig. Man får nog helt enkelt lyssna på kroppen och höra sig för vad den mår bäst av. Ibland måste den kanske ”komma igång” innan den klarar ett och annat.

Svara
Åse 28 juli, 2009 - 12:48

Men jisses!! Samma sak som för mig!! Klarar både kesella, nötter o bär annars på dagen men inte på morgonen!
Intressant att höra att du hade samma problem. Tack för infon!

Svara
Annie 26 juli, 2009 - 20:37

Jag tror också på nötterna, just i kombination med fastande mage kan det nog bli lite tufft. Jag hoppas det inte gäller mig, för just till frukost vill jag ha min müsli och blev helsåld på ditt recept på nötmüslin. I morgon ska jag ut och handla alla ingredienserna och sen hoppas jag att min mage glatt tar emot den…

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:42

Håller tummarna för det!!

Svara
Ulrika 26 juli, 2009 - 18:30

Nötter är VÄLDIGT svårsmälta för magen. Reaktionen kan bli magknip, ibland bara periodvis då magen kanske är ”stressad” av olika anledning. Du kan prova dig fram mellan olika nötsorter, för det kan vara skillnad där.

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:44

Tack för tipset!!

Svara
Anne 25 juli, 2009 - 08:32

Tråkigt att magen spökar, men det kan vara gallblåsan som krånglar lite.
I övrigt vill jag bara säga att du har en fantastiskt inspirerande blogg! Kanon!
Ha en skön dag!

Svara
Åse 25 juli, 2009 - 10:48

Kan det vara det? Vad beror det på tro?

Svara
Hanna 25 juli, 2009 - 01:12

hej!
Ska du inte prova att äta nötter några dagar utan kesella och sen kesella några dagar utan nötter (kanske går att bladnda med bär eller nåt, jag vet inget om kesella). Bara för att veta vad det är som kroppen reagerar på.

/Hanna

Svara
Åse 25 juli, 2009 - 07:17

Hej! Jo som jag skrv så får jag köra uteslutningsmetoden sedan 🙂 Just nu fortsätter jag med äggfrukostarna.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.