Magiskt HAVREBRÖD

av Åse

Goder kväll vänner!

Hoppas ni har en fin dag!
Jag gick över till syrran igår kväll och det blev både karaoke och annat skoj, jag och Alfons gick hem vid 1.30, jag var tyvärr tvärpigg haha! Så ställde mig och diskade upp det sista – så himla skönt att vakna till fläckfritt kök på helgen tycker jag!
Sovmorgon till 10, fick inte liv i varken hund eller man så jag lade mig på min älskade IR madrass (Ni kan läsa mer om den här!) i en timme och kollade ett avsnitt av Dublin Murders! Ljuvlig start på dagen!
(Lägger ett lakan över och sedan skön filt över)

Ikväll blir det Tagliata! Huuuuur gott!
Hur som! Här kommer ett smarrrigt recept som hela familjen älskar!

Brödet är nötfritt, glutenfritt och relativt lågt i kolhydrater (10 gram per skiva) – framför allt är det ett riktigt nyttigt bröd!
Havre är rikt på mineraler, protein och vattenlösligt fiber – dessutom rik på smörsyra som är bra för tarmhälsan.
Durramjöl är ett glutenfritt mjöl rikt på mineral och fiber och som är ett riktigt bra alternativ till vetemjöl då det har väldigt snarlika bakegenskaper. Vill du hellre ha vetemjöl i detta receptet så kan du bara ersätta rakt av.
Risentas bitar av nyponskal är en bakfavorit hos mig! Det innehåller massor med C-vitamin och gör brödet saftigt och smakrikt! Jag rekommenderar det i detta brödet.

Degen blir en grötliknande smet.

Skjuts in i ugnen!

Efter 70 minuter i ugnen så är brödet klart!

LÅT SVALNA! Glutenfria bröd får mer smak om de får stå några timmar.

Jag skär alltid upp mina bröd med skärmaskin, storlek 7 (7 mm) sätter jag mitt på.
Sedan fryser jag in brödet, så har jag alltid purfräscht bröd att ta fram! Har aldrig bröd ute.

SÅ himla gott! Favoritbrödet just nu!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrebröd med nypon (glutenfritt)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 25 skivor

Ingredienser

3 dl vatten
3 dl grekisk yoghurt (eller dylikt)
3 ägg
6 dl havregryn, glutenfria om 100% glutenfritt är viktig
2 dl pofiber
1,5 dl durramjöl
1/2 dl chiafrön
1/2 dl Risenta bitar av nyponskal
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr..
Rör ihop alla ingredienser, låt svälla 10 minuter.
Stjälp upp i bröform med bakplåtspapper i.
Pensla med vatten och strö havssalt ovanpå och valfria frön.
Grädda i nere delen av ugnen i 1,5 timme, lägg eventuellt ett bakplåtspapper över sista 20 minutrarna om brödet fått för mycket färg. Ett klart bröd ska ha en innertemperatur på 96-98 grader. Det kollar man lätt med en stektermometer i slutet av gräddningstiden.
Låt svalna och låt brödet vila i flera timmar innan det skärs upp, då smakar brödet som bäst och håller även ihop mycket bra utan att bli kladdigt när man skär i det.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Arja 20 mars, 2023 - 09:55

Hej🥰 Jag undrar om du har några andra förslag är torkade nyponskal Tack /Arja

Svara
Åse 20 mars, 2023 - 09:56

Hej! Du kan utesluta om du inte vill eller har nyponskal! =)

Svara
ÅsaS 19 mars, 2023 - 00:12

Jag visste det, att det var något jag glömde när jag handlade efter jobbet idag – grekisk yoghurt.. Jaja, får svänga förbi jobbet imorgon igen och köpa det, för här ska bakas!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.