PEMF Inframadrass med stenar och fotoner

av Åse
Innehåller annonslänk till TrendRehab

Nu är det snart 2 veckor sedan jag skaffade min IR madrass och jag har legat på den minst en gång per dag sedan dess!
Jag har sovit med den 2 gånger men oftast så ligger jag på en i sängen eller i soffan.

Ni är sååå många som hört av er och velat veta hur det gått och vad jag tycker och som velat ha mer info och här kommer! (Har fått en 20% rabattkod från TrendRehab att dela med mig av, ni hittar den längst ner – inlägget är inte i samarbete)

❤️ En IR-madrass är en madrass som har inbyggda infraröda värmeelement som emitterar långvågig infraröd strålning. Dessa madrasser används oftast för att ge en behaglig och terapeutisk upplevelse genom att värmestrålningen från elementen tränger in i kroppen och ökar blodcirkulationen, lindrar smärta och muskelstelhet och mycket mer, förutom att hjälpa till att slappna av.

Enkel fjärrkontroll där man styr tiden, värmen på madrassen och sätter på IR och PEMF

Madrassen är i bra gedigen kvalitet! Väger en del.

Jag brukar lägga ett lakan över när jag ligger och ligger på den i underkläder.
Under madrassen bullar jag upp med prydnadskuddar så att jag kan halvligga/halvsitta i den och tex titta på TV:

Här har jag nyttjat den i sängen till nyhetsmorgon.
Jag sover även med den ibland, då sätter jag den på 1 timmes automatisk avstängning och jag vaknar ofta efter 2 timmar och drar ner den från sängen (för den är ju inte jättemjuk att sova på)


Här hade jag precis satt på den (värmer upp 10 min innan) och Alfons kom springandes som ett Jehu 🤣
Han brukar ligga på den samtidigt som jag. Definitivt positivt nu med hans knäoperation.

Jag har i många år vetat om fördelarna med en IR madrass men aldrig kommit till skott med att köpa en. Men så var jag hemma hos Anna (Hallén) ju den 2 mars och fick mer kött på benen för att göra slag i saken och dagen efter beställde jag en.
Det kan låta som hokus pokus med en IR madrass men det är det definitivt inte!
Finns förutom så klart mångas vittnesmål om hur man mår av användande även många studier. ** kika längst ner

Varför köpte jag en IR madrass och varför just den med PEMF?

Mitt främsta mål med IR madrassen var att bli smärtfri och få igång blodcirkulationen i område bröstrygg, nacke, axlar.
Jag har haft problem med axlar och numer nacke i många år, det sistnämna akut sedan i början av december.
Vad problemet bottnar i är nog säkerligen mitt arbete då jag ofta sitter med huvudet vänt neråt mot mobil, men även att jag antagligen biter hårt i käkarna på nätterna vilket påverkar. Jag är inte stressad och mår väldigt bra psykiskt och fysiskt för övrigt.
Så fort jag missköter kosten, sover för lite, slarvar med träningen så sätter det sig i detta området. Brukar kalla det min siamesiska tvilling för emellanåt känns det som jag bär på en mindre tvilling där! Svullen, spänd, öm…

(Vad fick jag för positiva effekter?
Det kan ni läsa lite längre ner om!)

Lite om IR madrassens användningsområden:

• Öka kollagenvävnadernas töjbarhet (hej mindre rynkor 😉
• Förbättra lymfsystemet
• Minska smärta (IR-strålning kan tränga djupt in i kroppen och hjälpa till att lindra smärta från till exempel muskelspänningar, inflammation och artrit.)
• Minska ledernas stelhet
• Förbättra sömnen En IR-madrass kan också hjälpa till att förbättra sömnen genom att minska spänningar i kroppen och främja en avslappnad känsla.
• Öka kroppens energiomsättning

• Förbättra blodcirkulation och cellförnyelse (IR-strålning kan öka blodcirkulationen genom att vidga blodkärlen, vilket i sin tur kan hjälpa till att lindra smärta och muskelspänningar samt förbättra syre- och näringsflödet i kroppen.
• Lindra inflammation
• Stärka immunförsvaret

(Långvarig effekt: IR-madrassen kan ha en långvarig effekt på kroppen, även efter att användaren har stigit upp från madrassen.)

Varför jag valde just den här IR madrassen är bland annat för att den har PEMF!

Lyxvariant med hela 180 cm yta och PEMF funktion för dig som vill ha det absolut bästa på marknaden.

Vår inframadrass innehåller ädelstenar av hög kvalitet som på olika sätt hjälper dig och din kropp till en bättre hälsa. Stenarna omvandlar värmeenergi till en infraröd värmevåg som på djupet värmer upp muskler och leder. Madrassen innehåller negativa joner som rensar luften från luftburna allergener som pollen, mögelsporer, bakterier och virus. Stenarna och infravärmen samverkar och ger en jämn värmefördelning över hela madrassen vilket bidrar till samma effekt som en varm stenterapi. Ju högre temperatur desto mer djupgående infraröd. Madrassen är helt riskfri att använda och det finns ett inbyggt skydd mot överhettning.

PEMF:

Ja vad är PEMF?
NASA utvecklade PEMF-terapi för att hålla astronauter vid liv utanför jordens magnetfält och upptäckte att det också är avgörande för optimal hälsa även här på jorden. Dessa elektromagnetiska vågor återställer optimal cellulär funktion så att en kropp kan läka sig själv.
(PEMF – Pulserande Elektromagnetiskt Fält) är lågfrekvent elektromagnetisk puls och är inget märkligt utan det finns naturligt i människokroppen. Det är en del av pågående kemiska reaktioner och biologiska processer, såsom matsmältning, andning, cirkulation, och allmän hjärnaktivitet.
Om våra celler är friska är våra kroppar sunda. PEMF minskar åldrandet och risken för celldysfunktion.
Läs bland annat mer HÄR 

IR:

Långvågiga infraröda strålar, även kallade IR-C-strålar, är en typ av elektromagnetisk strålning med våglängder mellan 3 och 100 mikrometer (µm). Dessa strålar har längre våglängder än de kortvågiga infraröda strålarna (IR-A och IR-B) och kan därför penetrera djupare in i materialet.

HÄR kan ni läsa mer om Infravärmeljus.

INFO OM MADRASSEN:

AMETIST En kristall som lugnar din kropp och själ vid stress och oro.

FOTON Denna terapi har många fördelar för vävnader och organismer på cellnivå. Den är mycket effektiv för att behandla sår, infektioner och andra problem nära kroppens yta. Foton avger ett synligt rött ljus med en våglängd på 660 nanometer som tränger igenom vävnaden till ett djup av ca 8–10 mm. Foton hjälper till att läka artrit, ryggsmärtor, celluliter, ödem, huvudvärk, inflammation, ledvärk, osteoartrit, postoperativa ärr, rynkor samt kronisk och postkirurgisk smärta.

JADE-kristallen kännetecknas av sin höga värmekapacitet vilket gör att den bevarar värme väldigt bra. Den hjälper kroppens reningssystem, frigör slaggprodukter, stabiliserar psyket och motverkar ångest. Den gör dig avslappnad samt minskar stress och spänningar.

TURMALIN är en mångsidig kristall som hjälper lymfsystemet, minskar svullnad och hjälper till att eliminera giftiga metaller och få ut slaggprodukter. Den minskar mjölksyra och frigör fettsyror. Dessutom hjälper den kroppens avgiftning och ökar fettförbränningen. Turmalin kan även hjälp mot sömnproblem och stimulera läkning i hela kroppen.

Min erfarenhet av madrassen efter 12 dagar.

Efter andra gången jag använt madrassen så märkte jag att smärtan på vänster sida av nacken var borta!?
Jag var dessutom mycket mindre öm i vänster axel (problemaxeln)
Jag har fortfarade kvar lite ”groundglass” ljud i örat när jag rör nacken och är INTE 100% bra men till 95%!
Jag är dessutom ”lättare” liksom i kroppen, framför allt känslan runt problemområdena. Det tror jag är blodcirkulationen och lymfan.
Jag kommer återkomma löpande med vad jag upplever med madrassen, men jag är så glad att jag gjorde slag i saken och köpte en!

Hur länge man ska ligga på madrassen beror på problem eller behov:

Hur använder man IR madrassen och vilken temperatur?

  • För stressreducering – ligg på madrassen tills du slappnar av.
  • För lymfsystemet – ligg på madrassen tills du blir varm i hela kroppen och sedan 10 – 15 minuter till.
  • Värk – använd madrassen cirka 30 minuter dagligen.
  • För inflammation och läkning – använd den minst 30 minuter 4-7 gånger i veckan

35-40 grader – säker för de känsligaste och är bra för sömn och återhämtning och ger en djup avslappning och förbättrar avslappningen.

45-50 grader – bra för att hålla blodsocker och hormonbalansernas nivå i schack.

55-60 grader – effektivt vid stress, spänningar och för att dämpa ångest.

65-70 grader – bastueffekt för värk och blodcirkulation. OBS ligg inte för länge och använd alltid ett lakan eller tunn tröja för att inte bränna sig.

Om ni tycker att detta vore något för er så ger min kod er hela 20% på köp hos TrendRehab.
Klicka på koden nedan så kopieras den automatiskt (klistra sedan in under rabattkod i kassan) och ni når just min madrass när ni klickar på ”Klicka här” (min kod ger 1299:- i rabatt)

______________________________________________________________________________________________________________________________________

** Det finns en rad studier som har utforskat fördelarna med IR-värme och PEMF (pulsad elektromagnetisk fält) terapi. Här är några exempel:

  1. En studie från 2016 publicerad i Journal of Physical Therapy Science undersökte effekterna av IR-värme på muskeltrötthet. Resultaten visade att IR-värme kan minska muskeltrötthet efter intensiv träning.
  2. En annan studie från 2018 publicerad i Journal of Physical Therapy Science undersökte effekterna av PEMF på muskelåterhämtning efter träning. Resultaten visade att PEMF kan förbättra återhämtningsprocessen efter träning.
  3. En studie från 2013 publicerad i Journal of Clinical Rheumatology undersökte effekterna av IR-värme på patienter med reumatoid artrit. Resultaten visade att IR-värme kan förbättra smärta, rörelseomfång och funktion hos patienter med reumatoid artrit.
  4. En annan studie från 2017 publicerad i Journal of Physical Therapy Science undersökte effekterna av PEMF på smärta och funktion hos patienter med ländryggssmärta. Resultaten visade att PEMF kan minska smärta och förbättra funktion hos dessa patienter.
  5. En studie från 2014 publicerad i Journal of Medical Engineering & Technology undersökte effekterna av PEMF på återhämtning efter knäoperation. Resultaten visade att PEMF kan förkorta återhämtningsperioden efter knäoperation.

Sammanfattningsvis finns det flera studier som stöder fördelarna med IR-värme och PEMF terapi, inklusive förbättrad återhämtning efter träning, lindring av smärta och ökad funktion hos patienter med olika sjukdomar och tillstånd.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Chakra infraröd bastufilt - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 25 maj, 2024 - 09:59

[…] mer om bastufilten som jag nu haft i någon månads tid. Jag har ju tidigare talat varmt om IR madrasserna (och även de fantastiska vibbplattorna som verkligen ger kroppen en bra träning på kort […]

Svara
Sista dagen med 27% Rabatt på IR madrass - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 april, 2024 - 17:13

[…] ni osäkra på fördelarna med IR madrass och Vibb så kan ni läsa HÄR och […]

Svara
Långredagsbrunch - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 april, 2024 - 12:16

[…] och då är IR och Vibbplattan givna som verktyg. Ni kan läsa om varför IR madrasser är bra HÄR och om Vibbträning HÄR 20%20% på ALLT hos TrendRehab56KILO Till erbjudandet! Nu hasar jag […]

Svara
Nya ljusslingor och Nytt Kastehelmi - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 februari, 2024 - 14:09

[…] snart känns roligare igen. Sov som en kratta i natt, så skippade gymmet i morse och lade mig på IR madrassen istället med trasselsuddarna. Ska lägga mig strax igen en […]

Svara
- 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 31 januari, 2024 - 11:56

[…] igår och är rätt mör i kroppen så det får bli dels vibbträning men även en 30 minut på IR madrassen efter lunchpromenaden med 🐻‍❄️🐻‍❄️ Roligt att så många passade på att nyttja […]

Svara
Fotodump helgen v. 3 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 22 januari, 2024 - 13:26

[…] 14. Som vanligt så ge rmin rabattkod er minst 20%! 56kilo är koden. Ni kan läsa om IR madrass HÄR – den är verkligen […]

Svara
Proteinvåfflor och extra snäll månad - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 januari, 2024 - 12:02

[…] glaset. I morgon är jag tillbaka till styrketräningen och utöver det är återhämtning på min IR madrass och träning på Vibbplatta och promenader. Så det blir lite härlig må-bra fokus på bloggen […]

Svara
God Fortsättning! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 december, 2023 - 11:51

[…] grymma produkter hos TrendRehab! Är ni nya så kan ni läsa om tex IR madrassen i detta inlägget HÄR och om Vibbträning […]

Svara
Rabattkodtips, sista dagen! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 oktober, 2023 - 17:59

[…] ont i nacke och axlar. Är det första gången som ni hör om IR madrass så kan ni läsa mer i det HÄR […]

Svara
Enkel SVAMPTOAST - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 september, 2023 - 11:33

[…] jag så himla mycket att stå i så hjärnan är helt rörig! Ska pausa lite nu och lägga mig på IR madrassen där nere, rensar tankarna och gör gott samtidigt! Jag har tagit fram en fläskytterfilé (köper […]

Svara
Busmamman 16 september, 2023 - 09:38

Hej, jag snubblade in här för att läsa mer om IR-madrassen som jag köpte för ett par veckor sedan från Trend Rehab. Min ser i stort sett ut som den på dina bilder förutom att den inte lyser rött. Den saknar helt de röda lamporna. Däremot ger den värme.
Så nu till min fråga. Vet du om den kan ge Infrastrålning utan det röda ljuset?
Vill kolla med någon insatt innan jag börjar reklamera mattan till Trend Rehab. 🙂
/Nadja

Svara
Åse 16 september, 2023 - 10:37

Hej! Kan du länka vilken matta du har? Är det den här: https://trendrehab.se/produkt/inframadrass-med-jade-och-turmalinstenar/
Det röda ljuset är inte infra utan foton och finns bara på PEMF madrassen som idag är slut hos TrendRehab.

Svara
Busmamman 16 september, 2023 - 10:58

Tack för snabbt svar. Ja, det är den du har länkat till. 🙂
Vad gör foton för kroppen, vet du?

Svara
Åse 16 september, 2023 - 11:06

Du kan läsa det här i det här inlägget, ganska långt ner: https://www.56kilo.se/pemfinframadrass/

Svara
SISTA dagen med 25% på IR, Vibbplattor, Chi maskin m.m - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 september, 2023 - 09:09

[…] & inflammation, stärka immunförsvaret. Jag har skrivit mer om IR madrassen och Chimaskinen HÄR och […]

Svara
Stekta tortillas med kantareller och fetaostcreme - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 31 augusti, 2023 - 16:20

[…] akupunktur, laser och massage och så fick jag lite övningar. Jag berättade att jag ligger på IR madrass dagligen och det var ju bra! Jag var märkbart bättre redan dagen efter! Hur som haver, ikväll […]

Svara
Hej härliga NYSTART! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 21 augusti, 2023 - 11:35

[…] sätter min IR på 60-65 grader det är perfekt för värk och blodcirkulation. HÄR kan ni läsa ett gediget inlägg om IR […]

Svara
FREDAGSDRINKEN: Margarita med chili rim - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 juli, 2023 - 10:30

[…] vaknade vid först 4.30 sedan vid 7 och kunde absolut inte somna om! Låg en stund på min älskade IR madrass och mjukstartade dagen på så sätt! Älskar, älskar den! Är ni sugna på en så är det just nu […]

Svara
Skallös paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 20 juli, 2023 - 17:53

[…] så 😃 Jag har fått en muskelbristning i låret sedan vi spelade brännboll så nu får det bli IR madrassen dagligen för snabb läkning! Bästa madrassen! Glöm inte att ni som vanligt har 20% på allt hos […]

Svara
Kryddiga kycklingbiffar med remoulad - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 30 juni, 2023 - 18:51

[…] Glöm inte att min kod 56KILO just nu ger hela 25% på ALLT Hos TrendRehab! Är ni sugna på en IR madrass eller Vibbplatta så passa på […]

Svara
Inframadrass på kampanj! (sista dagen till kampanjpris!) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 15 juni, 2023 - 11:25

[…] Jag har skrivit en utförlig förklaring till vad en IR madrass är och vad den kan hjälpa just dig med  HÄR […]

Svara
Kycklingsallad med pestodressing - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 juni, 2023 - 15:19

[…] håller på att utvärdera dn här madrassen som det just nu är kampanj på! Ni som tyckt att PEMF Inframadrass med stenar och fotoner som jag tipsat om innan var lite dyr kan nu köpa den här Irmadrassen med Jade och Turmalinstenar […]

Svara
Vibrationsträning på Vibbplatta - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 16 maj, 2023 - 18:28

[…] och styrketräning, för att balansera hormoner och få en gladare kropp! Tillsammans med min Pemf/IR madrass så har jag kommit en bra bit på vägen redan […]

Svara
Fredagsplock, SPA-premiär och lite Nytt - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 16 april, 2023 - 14:31

[…] i går och idag startade jag dagen med 45 minuter på min IR madrass och igår blev det lördagsfrukost i uterummet! 32 grader i förmiddags! Galet vad det blir varmt […]

Svara
Back in business! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 11 april, 2023 - 11:47

[…] Så jag ser fram emot en kombo av promenader, styrketräning på gymmet, vibbträning hemma och IR-madrassen. Förutom det så självklart glutenfri proteinrik […]

Svara
Kampanj (24%) på bla PEMF IRMADRASS! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 6 april, 2023 - 08:00

[…] är många som visat intresse (och köpt) IR madrassen som jag skrivit om HÄR, jag är ju besatt i min madrass! Ni har en bra rabattkod med min kod 56KILO men nu har jag en […]

Svara
Torsdagsbubbel, Påskpynt och uppdaterad necessär - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 april, 2023 - 15:57

[…] tider så jag känner mig smått mosig och splittrad i tankarna. Lade mig 30 minuter på min PEMF Inframadrass när jag vaknade, sååååå skönt! Har saknat den! Blir en stund ikväll igen och fram tills vi […]

Svara
Therese 30 mars, 2023 - 14:32

Hej, jag har länge funderat på den där madrassen, har köpt en 4D vibrationsplatta från samma leverantör så jag vet att de levererar grymma produkter. När jag såg ditt inlägg så bestämde jag mig och beställde. En helt galen skön upplevelse. Körde med alla funktioner på och ca 45 grader. Har inte läst någonstans om upplevelsen av att det känns som svaga pulseringar i kroppen, har du gjort det? Jag la mig ner för att bara testa och blundade. La ett lakan på och drog på mig ett tunnare sommartäcke. Sååå skönt. Det slutade med att jag somnade och vaknade 1,5 timme senare med en sjukt skön känsla i kroppen. Den gör något bra, för jag har känt mig otroligt pigg idag.
Allt gott!

Svara
Åse 31 mars, 2023 - 07:30

Vad härligt Therese! Helt rätt, jag får samma känsla – känner mig ”lätt” i kroppen och utvilad.
Har varit en hektisk veck så inte hunnit legat på den och SAKNAR verkligen så det blir madrass för hela slanten from idag och hela helgen 😅

Svara
Magiskt HAVREBRÖD - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 30 mars, 2023 - 13:56

[…] till 10, fick inte liv i varken hund eller man så jag lade mig på min älskade IR madrass (Ni kan läsa mer om den här!) i en timme och kollade ett avsnitt av Dublin Murders! Ljuvlig start på dagen! (Lägger ett lakan […]

Svara
Yvonne 29 mars, 2023 - 08:05

Hej!
Jag köpte en madrass med din kod. Fick madrassen igår. Jag hann bara ligga på den en halvtimme men det var skönt. Jag skulle vilja veta lite mer om hur du använder din madrass. Lite tips och trix helt enkelt./Yvonne

Svara
Åse 29 mars, 2023 - 08:17

Hej Yvonne! Vad roligt att du också införskaffat en madrass! Önskar många sköna stunder på den för dig!
Jag vet inte hur du menar med tips & tricks, men som jag skrev i detta inlägget så ligger jag på den antingen i sängen när jag lägger mig, då brukar jag vakna efter två timmar ca och drar ner den från sängen och sover vidare. Jag sätter då madrassen på 1 timmes automatisk avstängning.
Eller så har jag den i sängen meden stor kudde under den (en sådan här kudde: https://www.cellbes.se/hem/textilier/kuddfodral-innerkuddar/innerkuddar/kudde-hotellkudde-65×90-cm-medium-vit) och så tittar jag på TV en halvtimme.
Annars så har jag den i soffan och då lägger jag ca 2-3 prydnadskuddar under övre delen så att jag kan halvligga på den och titta på TV och så ligger jag på den önskad tid. Jag ligger alltid minst 30 minuter på min på ca 55-60 grader, somnar jag på den har jag 50-55 grader, men det märker du vad som är behagligt.
För att madrassen ska hålla sig fräsch så har jag ett akan eller påslakan över madrassen och jag ligger i underkläder på den.
TIPS: Sätt på madrassen på önskad temperatur och önskad tid ca 10 minuter innan du lägger dig på den.

Svara
Yvonne 29 mars, 2023 - 13:31

Tack för bra svar!

Svara
Åse 30 mars, 2023 - 08:41

Så lite så! =)

Svara
Lite Nytt & Vibbträning - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 28 mars, 2023 - 17:11

[…] som blivit SÅ mycket bättre i nacken efter användandet av min PEMF Inframadrass (Läs mer via länken till väntster och där finns även en rabattkod) blev sämre i […]

Svara
Anne-Sofie Johansson 22 mars, 2023 - 20:46

Går inte in någon rabattkod på IR-madrassen med 20 procent när man klickar på din länk

Svara
Åse 22 mars, 2023 - 20:51

Nej fast det skrev jag inte 😊
”Klicka på koden nedan så kopieras den automatiskt och ni når just min madrass när ni klickar på ”Klicka här” (min kod ger 1299:- i rabatt)”
När du är i kassan på TrendRehab så klistrar du bara in koden, för den är kopierad.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.