Lyxig Hummerpasta

av Åse
ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej på er!

Nu är det nästan EXAKT 1 månad sedan jag, syrran och våra makar mumsade på det här!
Vi körde en ”Slut på julen” middag eller ”lillynyår” den 29/12 och hur gott blev inte det här?


Tallrik HÄR, skål HÄR

Samone och Martin stod för dryck och dessert – mumiga bidrag!
Jag stod för förrätt (recept) och huvudrätt vilket blev hummerpasta.

Hummern kom från Ishavet – muuuuums!

Pillepill en stund och sedan var humrarna delade och skalet skulle jag koka fond på!

Vintips! HÄR

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lyxig Hummerpasta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 humrar, förkokta
400 g linguine
1 citron, zesten
salt och nymalen svartpeppar
olivolja att steka i
2 dl riven parmesan

Hummerfond / Sås:
3 schalottenlökar, finhackade
1/2 fänkål, tärnad
1 st selleristjälk, tärnad
1 morot, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl olivolja
3 msk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
1 burk hela tomater marzano (400 g) – MUTTI
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
ruccola


Instruktioner

Lägg upp undersidan av hummern, där magen är, skiva dem vertikalt i två. Klorna öppnar du med en nötknäppare. Var försiktig med klorna så köttet kommer ut helt. Plocka ur köttet ut svans, klor och leder och lägg åt sidan. Dela svansen i bitar.
Lägg hummerköttet i en skål.
Plocka bort huvud, magsäck, inälvor och tarm – allt utom skal, spröt och ögon.
Skölj skalen rena. Dela de största skaldelarna.
Fräs skalen i olivolja tills det doftar mycket hummer. Fräs schalottenlök, selleri och fänkål i olivolja i en stor vid gryta tills löken mjuknat och börjat bli genomskinlig, 4–5 minuter. Tillsätt vitlök, färsk och torkad chili och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpuré och fräs tills den mörknatnågot, ytterligare 4–5 minuter. Lägg i de sparade hummerskalen
och slå över vinet. Låt reducera ned på medelhög värme tills nästan allt vin kokat bort.
Rör ned de konserverade tomaterna. Krossa de hela tomaterna med en gaffel. Häll över vattnet och rör runt ordentligt. Smaka av med salt.
Låt sjuda långsamt på lägsta värme utan lock tills såsen är tjock och reducerad, ungefär tre fjärdedelar ska koka bort.
Lyft ur skalen och släng.
Rör ner ner grädden i såsen under omrörning.
Koka pastan i välsaltat vatten. Lägg pastan i såsen när den är nästa klar (1 minut innan koktiden är över) Spara pastavattnet. Rör noggrant och späd med pastavatten allt eftersom.
Rör ned citronzest. Servera pastan på en bädd av ruccola, toppa med hummerköttet, lite god olivolja och lite svartpeppar +
Riv parmesan över.

 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Karin 1 februari, 2024 - 19:05

Så fint ni har det 🤩 måste bara få fråga vart stolarna runt det långa bordet kommer nånstans ifrån? 😃

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.