Lycka är..

14 januari, 2013

– att efter en lång tågfärd med 1,5 timme försenat tåg, mitt i natten komma hem till ett rent hem med en vas med vackra tulpaner på köksön.
– att vakna till morgontrötta barn som gnäller och surar men att känna ”Åhhhhh vad härligt, precis som det ska va!” =)


Har ni det bra?
Ni var många som var positiva till en matdagbok, så det kör jag igång med under denna veckan.
Visar med Bild och mått hur och vad jag äter, med periodisk fasta som ”metod” – kommer äta som om jag viktminskade. Kan behövas efter denna helgen då vi ätit så mycket god mat, mer mat än jag brukar äta =)
Kram på er!! Nu måste jag samla ihop mina djur och åka iväg till djurkliniken för vaccinering,

Annonslänkar via APPRL

Vecka 39 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


29 kommentarer

Jeanette 15 januari, 2013 - 08:40

Hej Åse!
Ser fram emot matdagboken, kan nog ge lite tips och kick för de sista kilona som sitter som berget:) Har provat Periodisk fasta vid ett tillfälle, men jag mådde inte bra, var så svag så jag kände mig svimfärdig på dagarna. Det var ett tag sen så jag funderar på ett nytt försök, kanske bra att testa en helg då man är hemma och allt är lugnare…Mitt problem är nog suget, vill gärna äta mellanmål fast jag egentligen är mätt..
Nu ska jag träna, köpa tulpaner och sen bege mig till jobbet, ha en härlig dag<3

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 09:56

Det som är bra med periodisk fasta är att man faktiskt blir mindre sugen. Men mitt tips till dig är att du äter två lagade måltider där du blir nöjd och mätt, dvs tillräckligt med fett och protein så du står dig, vill du ha mellanmål, så ät mellanmål! Men inte yoghurt, nötter utan hellre 1 kokt ägg med majonnäs eller 2-3 ostskivor.

Svara
Mathildas mamma 14 januari, 2013 - 23:20

Här hemma roar vi oss med att betygsätta maten i boken. Hittills har ingen rätt fått under 3.5 på en femgradig skala. Äter kungligt minst sagt. Följer till punkt och pricka och är nu inne på andra veckan. Noterade att paprika inte stod med som ingrediens i receptet på fylld paprika. Gillade rätten men drog i mer mycket mer kryddor, bland annat sambal mums.
Meddelar när första femman kommer. Bästa so far är en stark 4:a…man vill ju inte slänga ut femmorna hur som helst =)
Ha det gött

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 08:48

Rackarns!! Och vi som precis haft tilltryck och då missades detta igen mao 🙁 Vad roligt att ni betygsätter!!! hihi =))

Svara
Mathildas mamma 15 januari, 2013 - 20:19

Hm…någon som korrekturläst? Såg du vad som stod i broccolimos sid 132. Vad ska det vara créme fraiche eller en skvätt ljummen grädde?

Svara
milla1980 14 januari, 2013 - 21:30

Har fått din underbara bok nu och hunnit med att göra tacopajen igår och kesoplättar till lunch idag, riktigt gott båda två 🙂 Ska bli spännande att läsa din matdagbok. Är bara vecka 2 som jag äter lchf, men jag mår verkligen toppen! 🙂

Svara
Lina 14 januari, 2013 - 20:38

Yes! Matdagboken ser vi fram emot, i alla fall jag 🙂
Kör igång med min PF snart också, ska bli gött!

Svara
Anette 14 januari, 2013 - 19:34

Hej hej! Skrattar lite för mig själv när jag tänker på vilken makt du kommer att ha med matdagboken 😉 Många (däribland jag) kommer härma dina matval, och portionsstorleken. Jättesnällt att du hjälper oss! Kram Anette

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 10:34

Hihi =)
Ibland är det lättare att SE mattallrikarna och hur man lägger upp maten, av samma anledning som att jag förespråkar matdagbok för ibland inser man inte vad man egentligen stoppar i munnen förrän man ser det svart på vitt. KRAM

Svara
lujoto 14 januari, 2013 - 19:14

Jag skrev en kommentar men den försvann? Jaja…ser du två liknande så är det därför 😉
Låter spännande med matdagboken! Följer recepten från din bok och OJ vilken god mat och OJ vad jag mår bra!! Har även börjat med PF, och hittills verkar det passa mig som handen i handsken.
Något som jag funderat över är att människor kan bli så otroligt provocerade över mitt val av mat. Har du stött på detta någon gång? Hur bemöter du dessa personer? Jag håller ganska låg profil, men sitter gärna och diskuterar med de som är intresserade.
Tack fina Åse!
Kram 🙂

Svara
Helena 15 januari, 2013 - 09:17

Hej Åse!
Vilken härlig bok du gjort! Är inne på vecka 3 nu och njuter varje dag av de goda rätterna, så även make o dotter. 🙂 Har tom tappat några kilo till min stora glädje! Det har tagit nästan 3 år med LCHF att få kilona att släppa. Tack! <3 Det ska intressant att följa din matdagbok.

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 09:54

Vad glad jag blir!! tack snälla!! Stort grattis!!

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 10:36

Härligt!!!
Jadå det är provocerande därför efetrsom du väljer bort mat som var och varannan äter så tolkar en del det som att du tycker att DE äter fel.
Svara bara att du äter så här för att DU mår bra av det, förklara dina hälsoeffekter, kanske viktminskning, jämnare humör, mindre pms, sover bättre om natten, ingen uppblåst mage längre, du håller mättnaden längre, suget borta, listan kan ju göras lång men ta ut det som passar dig =) KRAM!

Svara
Linda 14 januari, 2013 - 19:00

Har ätit GI/LCHF i omgångar sedan 2007. Har tyvärr fallit i kött och bea-fällan varje gång och tröttnat. Hittade din blogg för drygt ett år sedan och tycker du är så otroligt inspirerande!! Följer din veckomeny rakt av från din bok. Så skönt att slippa ha fantasi och inspiration när man kommer hem sent på eftermiddagarna! Känns som om vi äter lyxmat varje dag 🙂 Att jag dessutom mår fantastiskt bra, är ju bara bonus (eller ska det vara tvärtom….hihi)!
Något jag har reflekterat över, är att en del människor man möter (bla jobbarkompisar), blir så provocerade av mitt val av mat?! Jag förstår inte varför och jag är verkligen ingen person som försöker pracka på någon annan mitt val. En del blir nästan arga….Stöter du på detta någon gång? Hur bemöter du det i så fall? Jag själv håller en ganska låg profil, men diskuterar gärna om någon är intresserad.
Tack fina Åse!
Kram 🙂

Svara
Londonmorsan 14 januari, 2013 - 18:12

Jag bor utomlands sedan -94, och reagerar alltid över hur salt maten är i Sverige. Tänkte på detta med receptet där man ska salta och peppra kycklingen, sedan ha i den starka, salta osten och dessutom en buljongtärning. Finns det något hälsosyfte med detta om man äter LCHF? T.ex. att saltet förhindrar fettlagring eller liknande? Tacksam för svar. 🙂

Svara
Åse 56kilo 14 januari, 2013 - 18:18

Inget hälsosyfte, utan tycke och smak! Sen använder jag buljong som inte är så salt, och saltar generellt inte maten så mycket så jag tycker inte jag överdriver salt 🙂 men det där är ju absolut olika från land till land.

Svara
Pia 14 januari, 2013 - 17:50

Åhhh vad fin sidan är! Gulliga Daniel som fixar när du är borta! Puss!!!!!

Svara
~ Maria ~ 14 januari, 2013 - 16:53

Å vad härligt att bli överraskad 🙂 Ser fram emot matdagboken, läser om periodisk fasta precis nu!
Kram fina du

Svara
Klara Desser 14 januari, 2013 - 16:29

Åh vad trist med försening! Vad berodde det på? Jag var så nöjd med att för en gång skull åka med SJ en helg utan ett enda problem.
I morgon ska jag ta en fin bild på din bok och lägga upp på min blogg. Den är verkligen snygg boken!
Kram på dig och tack för senast!

Svara
Åse 56kilo 14 januari, 2013 - 17:20

Åh vad trist för oss men skönt för dig!! Den enes bröd, den andres … Haha!!
Åh vad söt du är!! Kommer nog ett inlägg om din nya raring också!! 🙂 kraaaam och som sagt, tack för underbara dagar!!

Svara
Maggan 14 januari, 2013 - 15:42

Hej och tack för alla jättegoda recept man hittar på din blogg och i din bok! Jag har en undran. Fazer Dessertchoklad? Jag har letat som en galning i många butiker. Kollat på Fazers hemsida. Nope. Ingen Dessertchoklad någonstans. Kan du hjälpa? Jag gissar att det finns skäl att du använder just den i t ex Kladdkakan. Extra god, eller? Ser fram mot mot nya härliga recept!

Svara
Åse 56kilo 14 januari, 2013 - 17:18

Hej! Det går lika bra med annan 70% choklad :)) fazers dessert choklad brukar ligga bland blockchokladen :))

Svara
linruz 14 januari, 2013 - 15:10

Vilken härlig känsla att komma hem till ett rent och efterlängtat hem.
Kul med matdagbok även om jag inte kör periodiskfasta då jag inte kört Lchf tillräckligt längeoch vill fortfarande vikrminska.
Kram och ha en fortsatt bra måndag.
Lina

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 10:37

KRAM gumman!

Svara
annika lindholm 14 januari, 2013 - 14:55

vill bara säga att älskar att följa din blogg, har köpt din bok med recept o dyligt att tänka på…älskar boken, den har blivit min bibel..äter nu enl LCHF och mår så himla bra, har alltid haft problem med magen och mjöler…men nu tränar jag på gym och äter så bra..vill bara säga att du har verkligen inspirerat mej…tack.

Svara
Åsa 14 januari, 2013 - 14:19

Hej, vet inte om det var här i kommentarsfältet det var möjligt att ställa lite frågor nu i januari, och om det isf ffa är ¨öppet¨. Gör ett försök iaf. 🙂
Äter sedan tre år LCHF, men har sedan nyår stramat åt och äter max 5g kolh/dag. De senaste 14dgr har frukosten bestått av 30g smör mosat m ett ägg samt te m grädde och kokosfett, och lite skinka. Senaste veckan har jag testat periodisk fasta, så frukosten intas vid 12. De senaste dagarna har jag blivit kraftigt illamående när jag ätit frukost. Vad kan det bero på? Funderar på om det blir FÖR mycket fett på en gång? Det gick ju dock bra första veckan. Och efter någon timma så mår jag bra och kan äta som vanligt resten av dagen.

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 10:39

Jag tror att du äter för mycket fett ja! Se det som något positivt för vi ska inte kunna överäta fett, då är det ett tecken på att hunger och mättnadssystemet inte fungerar. Man blir illameående av för mkt fett. När vi äter enligt PF så ökar leptinet som får dig att bli fottare mätt så ditt system fungerar helt enkelt bättre nu! =)

Svara
Åsa 15 januari, 2013 - 17:02

Det var nog cocos-fettet! Någon tipsade mig om att man ska vara försiktig med det och vänja sig långsamt. Jag åt nästan em matsked i teet. Idag, utan det, så mår jag fint. Tack för svar. Och tack för all inspiration på din fina blogg.

Svara
Towe 14 januari, 2013 - 13:52

Har knarkas det tulpaner som bara den. Fortfarande tror jag att det ar var nar jag vaknar pa morgonen efter semestern i varmen, men itne. Sa da lyser tulpaner upp gra Zurich. Onskar dig en fin vecka! kram towe.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.