Lunch – Not my favorite

av Åse

Jag är jättebra på att äta frukost och jättebra på att äta middag men lunch (när man är hemma) är jag ganska dålig på. Dvs jag är inte speciellt hungrig, orkar inte ställa mig och laga till något avancerat och har ofta fantasibrist mest för att jag är mitt uppe i saker och inte tar mig tid att äta. Att ta en macka är ju då en klassiker men om man som jag undviker bröd så blir det ofta ägg. Ägg, ägg och ägg =) Det är ganska trist men väldigt effektivt! Jag håller mig mätt och ägg är ju ett litet kraftpaket i sig! Oftast blir det en omelette av något slag eller ägghack med lite majo och kryddor i.


Medelhårda ägg med Hellmans Chili majjo

Har ni bra lunchtips när man går hemma och drar? Givetvis LCHF vänligt.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Anna 11 maj, 2011 - 21:08

Jag tar ofta sillbitar på ditt goda valnötsbröd, eller avocado med skagen. Snabbt skall det gå 🙂

Svara
Jannica 11 maj, 2011 - 19:16

Känner igen de där, dock är jag inget fan av ägg men de funkar allt 🙂

Svara
Dagarna 11 maj, 2011 - 18:38

Tycker också att det är svårt att komma på vad jag ska äta till lunch,.
Oftast ser jag till att det finns rester från middagen kvar. Annars blir det en omelett eller sallad som går fort att fixa till.

Svara
Magdalena 11 maj, 2011 - 18:13

Hittade hit via Josefine Prinsessans dagbok!

Vilken härlig blogg, massa goda recept verkar det som – just nu bakas den Italienska köttfärslimpan i ugnen, blandade i en näve basilkia blad också.. hoppas det blir gott 😀

Till lunch tycker jag det är gott med ett ihop-plock av mat; keso, kokt eller stekt ägg, tonfisk, makrill i tomatsås, skivade grönsaker, oliver, frukt, ostrullar.. finns massor att hitta i kylen! Snabbt och lätt 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:09

Hej! Vad kul! Välkommen hit! =)) Hoppas du gillade den!!

Svara
Mathilda 11 maj, 2011 - 17:08

Jag tycker ärligt talat att lunchen är svår att få till, oavsett hur jag äter. Det blir som du säger lätt en macka men eftersom att det är det enda jag klarar av att äta på morgonen utan att kräkas, är jag rätt less på just bröd.

Idag blev det i alla fall lite grillad kyckling och potatissallad till lunch. Smidigt och gott i värmen. Det senare är inte så LC-vänligt men går ju alltid att byta ut.

Svara
Lotta 11 maj, 2011 - 16:23

Jag brukar alltid fixa en extra portion av middagen till morgondagens lunch för jag är nämligen också fruktansvärt dålig på att fixa till något! Jag har numera istället haft problem med mellanmål eftersom jag är gravid o behöver lite mer. Då blir det gärna ett ägg faktiskt. Perfekt att bara trycka i sig;)
Lotta

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:10

Ja ägg är bra både till frukost, mellis o lunch ;)) Lycka till med bebisen!!

Svara
Eva 11 maj, 2011 - 15:25

🙂 För mig fick gärna frukosten bli det enda målet. Jag älskar morgonmålet. Riktig lunch blir det bara om jag får mat över från middagen. Annars robbar jag hönsen på ägg eller en macka.
Lchf pankisarna är toppen annars. Så goda.

Svara
Karin 11 maj, 2011 - 15:18

Här är en till som äter ägg i mängder. Var precis och storhandlade, så två 24pack fick följa med hem. Räcker väl en vecka eller nått;-) iofs inte bara jag som äter ägg men det går åt en hel del.
Gott, nyttigt och tidseffektivt. Mycket bra för en småbarns mamma!
Ha det gott i solen!

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 15:22

Håller fullständigt med!!KRAM

Svara
Annah 11 maj, 2011 - 15:03

Jag är ju fortfarande tveksam till att mycket ägg kan vara bra, men det kanske hänger samband med att jag fått lära mig det under min uppväxt (hemkunskapsmamma). Men är man man och diabetiker ska man nog lugna ner sig på äggen lite… så du ligger ju inte i riskgruppen direkt 😉

Kram kram

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 15:20

Nopps ägg är inte farligt =) Finns så många nya rön om detta, läs bl.a: http://www.aftonbladet.se/halsa/article11758010.ab

Svara
Karin 11 maj, 2011 - 15:23

Det finns två typer av kolesterol och ägg innehåller det goda av de två. Fick också lära mig att ägg skulle man vara försiktig med men har på senare år läst på en del om kost och har därför omvärderat just ”farligheten” med ägg. Så du kan äta ägg med gott samvete.
Ha det gott!

Svara
Jenjo 11 maj, 2011 - 14:23

Ja du… Jag är likadan som du. Ägg, ägg och åter massa ägg… Men gott är det.
Det jag däremot oftast slänger ihop blir olika typer av sallader. Det tycker jag fungerar perfekt när man äter LC. Man får till och med äta dressing! (Vilket inte är lika acceptabelt med VV).
Jag måste oxå tacka dig för att du fått mig så inspirerad. Den här gången (sedan påskfrosseriet) går det RIKTIGT bra för mig! Så tusen tack, vännen!!!
KRAMIS

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 15:21

Härligt att hör vännen!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.