Lörda’ i Lödde

av Åse

Hej igen vänner!
Suttit i solen på framsidan med mamma och varsin kopp kaffe en timme, försöker att inte stressa upp mig över allt som behöver göras i trädgården hehe! Alltså vet knappt vart vi ska börja med när det gäller gräsmattan. Den är full av mossa, ojämn och jag vet inte vad!? Ni som kan – vad gör man?

I går var vi nerbjudna till Stefan och Catrin i Lödde. Vi har setts på tok för sällan sista 2 åren.
Catrin gör alltid så mycket fräscha sallader och tillbehör 💕

Det grillades oxfilé och bjöds på sallad, potatismos och olika röror.

Mina hjärtan ♥️ Vi hade bara Alice med oss i går.

Frukt och glass till dessert, fräscht!

Glassen här är Lohilo jordgubb

Min älskling ♥️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Catrin 10 april, 2018 - 18:41

Tack för en jättemysig kväll😚! Ser fram emot nästa gång vi ses😍 Kram!!

Svara
Åse - 56kilo 10 april, 2018 - 18:55

Jag också! 😍😍😘

Svara
Sanna 10 april, 2018 - 06:24

Glöm alla tidigare gräsmatteråd! Köp en vertikalskärare (finns billigt på nätet) och vertikalskär (ej mossrivning) både lodrätt och vågrätt. Gödsla med Algomin för gräsmatta. Vattna! Fyll på m gräsfrön efter ngr veckor. När gräset vuxit till sig, dvs. när det klippts ngr gånger strör ni ut Stroller, vattna! OBS! Gå ej på träaltan efter att ni gödslat. Minsta Strollerkorn på skorna lämnar märken som inte går att ta bort. Ca 1 månad senare, gödsla med NPK gödning. Vattna. Ni kommer att få en mossfri gräsmatta som kommer att vara grönast och finast i hela grannskapet!
Sammanfattningsvis: syftet med allt detta är att hjälpa gräset att ta över mossan eftersom mossbekämpning inte hjälper långsiktigt. Ju starkare gräsmatta, ju mindre mossa.
Kram

Svara
56kilo 10 april, 2018 - 06:44

Men hur bäst är inte du? Tusen tusen tack! Just vertikalskärare hade jag nog förstått vi skulle ge oss på. KRAM!

Svara
Marie 8 april, 2018 - 17:15

Hej jag blir så förvirrad. Frukt?? Jag har hållt på med LCHF i 6 månader nu lyckats gå ner bara 5 kilo. Just nu är jag så trött på allt fett…äter jag rysk yoghurt är det fel dricker jag fettkaffe är det fel 🤔 hur ska jag göra? Har alltid lagat dina recept sen vv och det är så gott men nu har jag förlorat mig själv i allt detta…vad ska jag tänka på?

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 17:21

Hej! Jag äter det jag mår bra av 🙂 Har inga förbud utan väljer att äta mer av det som fungerar bäst för just mig och lite annat som guldkant, frukt för mig är godis, det äter jag i desserter och ibland som tillbehör i mat, aldrig som mellanmål.
Viktminskar man med LCHF så kan det vara en bra idé att hålla det till livets lyx och guldkant.
Hur menar du att det är fel att du äter rysk yoghurt? Eller fettkaffe?

Svara
ÅsaS 8 april, 2018 - 16:31

Åh så mycket gott!
Känner nu att det är dags att ta tag i det där med maten. På nåt sätt känns det lättare med ”bra” mat under de ljusa årstiderna, från nu och fram till oktober typ. Vet inte varför, men kroppen är motsträvig under mörkrets tid.
Så nu sitter jag och letar go’a, inspirerande recept. Bl.a. den falska potatissalladen ska testas. Visst mår den bättre av att stå till sig en dag eller två? Och hållbar i ca 4-5 dar?

Ja du, gräsmattan, den behöver även vi ta tag i. Ojämn och mossig här med. Antingen hyvla av eller fylla på med ny jord. Och så kalk och gödning på det.

Ha det gott! Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.