Lite om ditt och datt

31 maj, 2012

Ja det var ju typiskt att jag dragit på mig en förkylning. Jag blir alltid förkyld när jag badar i syrrans utespa! Sen är jag sur över att sommaren försvann!! Jag vill ha värme och sol!


Söt Me & I tunika som jag hade glömt att jag hade!

Jag blir alltid så matoinspirerad i sommartider, jag vill bara grilla eller äta plock – inget spännande alls! Ni får ha överseende med att jag inte är den mest inspirerande just nu..
Just plock blev det till frukost (brunch) i dag! Var sugen på äggröra direkt när jag vaknade och bresaola är ju bland det godaste som finns! Bakade ett gäng nya fröknäcken också!


Äggröra, bresaola, chorizoskivor, jordubbar, avokado, fröknäcke, bladspenat, brie och s:t agur! Om nom nom!

Bakade favvobrödet också, skivade upp och frös in! Längtar redan till äggmackan i morgon 😉
Ett choklad fick också följa med hem, så kan jag och älsklingen njuta av vars en ruta till ”Du är vad du äter” i kväll! :))

I morgon kommer bänkskivorna!! Och nästa vecka hoppas jag att snickaren har tid att sätta på dem!

Mellis till tonåringen, rysk yoghurt med färska jordgubbar. Smarr!

Nä nu blir det till att fara i väg och hämta hem förskole och skolbarn! Höres!!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


17 kommentarer

Mia 1 juni, 2012 - 16:37

Håller helt och hållet med dig, är också mest sugen på plock och grillat vid denna tiden! Ääälskar iofs plock, skulle kunna leva på det :)!! Tycker inte alls du är oinspirerande, du lägger ju ut så himla härliga bilder, som verkligen får en inspirerad och glad!! Idag ska jag prova göra ditt pajskal du la ut igår och fylla med chèvre eller kanske sparris och parmesan och ta med hem till mamma som bjuder på plock! Bubblet är på kylning också ikväll ska det firas att skolan är slut för denna terminen! Önskar er en mysig kväll, ser ut som du och dina tjejer haft em mysig dag! Och du måste bara säga, du är verkligen skitsnygg i din figur och ser så välmående ut, riktigt snygg!!! Kram 🙂

Svara
Åse 5 juni, 2012 - 10:38

Tack snälla!! Hoppas pajen smakade, lät underbart!! KRAM!!

Svara
Helena 1 juni, 2012 - 14:01

Hej! Tack för alla fina recept du delar med dig! Frökexen är också mina favvisar. Brödet måste jag dock pröva. Måste också fråga vart du fått tag i den fina burken till kexen?

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 14:54

Den kommer från Leilas Generalstore! =)

Svara
Sthlms tjej 1 juni, 2012 - 08:53

Åse, en liten fråga.
Det här med vågen, vikten, muskler och mått……blir galen snart!
Lchf:at i flera månader, med några bakslag. ( sockerberoende)
Jag har krymt i måtten, många säger att jag gått ner i vikt men jag står i stort sett still på vågen sen lång tid tillbaka. Jag tränar gruppträning eller löpning 1-2 ggr per vecka, gym kanske 1- 2 ggr per månad bara, så det kan ju inte vara så mycket muskler som väger, eller vad tror du?

Om vikten är exakt densamma som förut så borde man ju vara lika tjock också 🙂
Tack än en gång för den bästa bloggen, underbara bilder, goda recept och glad stämning och inspiration!!
Tack för det 🙂

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 10:07

Det är något som är märkligt med LCHF, jag hör det otroligt ofta! Vågen rör inte så mkt på sig men fettet omfördelas och musklerna består lättare (ökar fortare när man tränar också!)
Fundera inte på vikten, utan hur du ser ut! Jag väger mer men är smalare än när jag viktväktade!

Svara
Sthlms tjej 1 juni, 2012 - 19:43

Ja, konstigt det där. Får släppa vågen tänket antar jag 🙂
En annan lite märklig sak som hänt på senare tid när jag ’fuskat’ är att kroppen hittar tillbaka till fett förbrännigen nu mkt lättare än tidigare. Jag typ känner i kroppen när det sätter igång. Skumt!
Ha en trevlig helg, hoppas ni har bättre väder en oss.

Här öser regnet ner, lilltjejen har vattkoppor och sambon jobbar helg. Men men, nu blir det mys i soffan, espresso och smörbollar 🙂

Kram

Svara
Anna i Skåne 1 juni, 2012 - 08:53

Hej
Är sugen på att bara fröknäcket. Måste det vara kokosfett, tror du?
Vi har snöat in på sparris i vår familj. Smörsteker färsk grön sparris till nästan allt. Perfekt tillbehör. Igår ugnsbakade jag lax med pesto och hade sparris och tomatsallad till. Med lchf är varje måltid en fest.
Tack för en fin och mycket inspirerande blogg!

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 10:08

Nej du kan prova med smör i stället eller rapsolja men kokosfettet är det absolut nyttigaste (och mest fettförbrännande)
Håller med, jag har sparris till mycket! Fantastiskt gott!!
Roligt att du gillar bloggen!

Svara
Cia 1 juni, 2012 - 07:56

När du räknar ut värdet på maten, kolhydrater, fett, etc., använder du dig av ett program eller en app eller liknande? Har du något tips skulle det vara jättebra, skulle gärna vilja räkna ut det ibland när jag bakar/lagar mat. Kram!

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 10:16

Jag har ett konto hos Viktklubb som jag använder till det =)

Svara
Suzanne 1 juni, 2012 - 07:48

Ditt solrosbröd är verkligen en favorit, äntligen har jag hittat något jag tycker om. Även om dina fröknäcken också är favorit så är det ju gott att variera. Funderar att göra dubbel sats av solrosbrödet för att få lite större och högre skivor. Tack för en underbar blogg, jag har nu inga bekymmer vare sig med IBS eller laktos efter två år med LC.

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 10:15

Visst är det gott!? Jag gjorde dubbel sats i går på brödet! hade 20 minuter längre i ugnen.
Skönt att magen är lugn och mår bra!!

Svara
Tanja 1 juni, 2012 - 05:19

Jag älskar plockmat! Just nu ligger parmaskinka väldigt högt upp på min lista, vore det inte så dyrt så skulle jag leva på det 🙂

Men jag har en liten önskan, om du inte är så matintresserad just nu så kanske du kan blogga mer om dina kläder/din stil? Blir så himla inspirerad för jag bara äääälskar dina kläder 😀

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 07:37

Haha jo kan jag kanske göra!! Älskar kläder!!!

Svara
Piccolacasa 31 maj, 2012 - 21:39

Jag håller med fullständigt. Det är så oinspirerande med maten nu. Fast vi grillade revben idag och hade en sallad med fetaost till. Det var så gott! Körde revbenen på 150° i 1h först och sedan grillade vi dem. De hade för 29kr/kg på Coop! Fynd!

Svara
Tess 31 maj, 2012 - 16:37

Vill tacka så mycket för receptet på solrosbrödet! Bakade det första gången i helgen och det blev verkligen supergott! Även barnen älskar det (stort plus!), tur att det är lätt att göra 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.