Lax i krämig romsås med räkor och dill

av Åse

Hej vänner och skön fredag på er!
Ska ni hitta på något roligt?
Jag ska sminka mig och fixa håret på första gången på nästan 2 veckor 🤣
Ska på skojsigheter med make, syster & svåger! Woop Woop!

Här kommer ett ljuvligt helgrecept till er! Hoppas det smakar

KRAM så länge ♥️

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax i krämig romsås med räkor och dill


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar lax
3 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl parmesan
1 msk koncentrerad hummerfond
1 krm peppar
½ msk dijonsenap
1 kruka dill
250 gram handskalade räkor
1 burk röd stenbitsrom
½ burk storkornig svart stenbitsrom
salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop crème fraiche, vispgrädde, dijonsenap, parmesan, hummerfond, ½ burk röd stenbitsrom, peppar och nästan all dill (spara lite till garnering).
Lägg laxen i en ugnsform.
Häll såsen över laxen och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen.
Garnera med resterande röd stenbitsrom, halva burken med svart stenbitsrom samt räkorna och resten av dillen.
Servera med valfritt tillbehör som pressad potatis eller grönsaker.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Mayvi Jonsson 12 oktober, 2023 - 09:22

Ska absolut laga fiskrätten. Tack för alla recept






Svara
Ann-Catrin Petersson 3 oktober, 2023 - 16:52

Lagade detta i dag, så himla gott🤩👍Kommer att göra detta receptet många gånger. Tack för alla goda recept👍
Anki

Svara
Åse 3 oktober, 2023 - 17:00

Åh 🙏🏻🤗 för fin feedback, så roligt att det blev bra!

Svara
Ann 30 september, 2023 - 17:20

Hade detta till middag i dag, jättegott! Hade pressad potatis till vilket är perfekt när man har sås. Älskar hur man kan laga dina recept med sådant man normalt sett har hemma.






Svara
Åse 3 oktober, 2023 - 17:01

Tack snälla för rara rader! Glad jag blir att det smakade bra och att du gillar recepten 🥰

Svara
Malin 29 september, 2023 - 16:58

Alltså vilken mat, låter så gott. Kanske min söndagsmiddag. Jag skulle gärna läsa er om hur du lägger upp din kost. Själv äter jag just nu strikt (så strikt jag nu kan) LCHF då jag har värk i kroppen och har läst mycket om hur hälsoeffekterna ska gynnas med lågkolhydratkost. Ser att du äter havregryn, förstår att du som hålls på länge har testat vad som är just bra för dig. Hur tänker du kring bönor och linser? Har köpt IR madrass berätta gärna mer hur du mår efter att använt din lite längre tid. Tack för alla goda LCHF recept, speciellt från din första kokbok. Trevlig helg till dig och Tack för allt du läger ut på olika sociala medier. Kram

Svara
Åse 3 oktober, 2023 - 17:05

Hej Malin!

Havregryn äter jag väldigt sällan, mest för att jag sällan äter frukost utan fastar många timmar varje dag så jag äter mest ”riktig mat” när jag väl äter =)
Bönor och linser äter jag också sällan.
Jag har inga förbud i min kost men det finns saker jag äter oftare och mer av och tvärtom.
Jag använder ju min IR madrass nästan dagligen och mår sååå mycket bättre i kroppen när jag använder den regelbundet! Mindre stel i axlar och känna rmig mer rörlig, inte så svullen heller (säkert lymfan)

KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.