8,5K
Kotletterna steks först i rikligt med smör tills de fått fin färg
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till, ta de rotfrukter du gillar och mår bra av!
Skriv ut
Hej hej!
Jag sitter på tåget hem från ett grymt dygn men mina vänner Rebecca, Malin (Fnulan) och Marica, ska berätta mer sen! Vi hade en överasskningsweekend för Marica som fyllt 40.
Jag skulle lagt ut detta igår men hann inte!
Långkokta fläskkotletter med dijonsås – sååå gott och enkelt. Blir saftiga och sköter sig själv, smidigt!
Kotletterna steks först i rikligt med smör tills de fått fin färg
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till, ta de rotfrukter du gillar och mår bra av!
Skriv ut
Långstekta kotletter i dijonsås
Ingredienser
- 4 kotletter eller karrékotletter
- salt, peppar
- 1 gul lök
- ca 5 dl vatten
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk soja
- 1 ekologisk köttbuljongtärning
- smör att steka i
- 2 dl fraiche
- 1 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk grovhackad persilja
Instruktioner
- Bryn köttet i panna med smör. Krydda med salt och peppar. Låt finhackad gul lök fräsa med och bli mjuk.
- Häll på vatten så det täcker kotletterna, balsamvinäger, buljong och soja.
- Lägg lock på och låt sjuda i ca 1-1,5 timme.
- Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i stekpannan med buljongen. Låt reducera lite tills såsen blir krämig, red eventuellt med valfri redning – jag använder conjacrot. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar och eventuellt lite mer soja. Rör ner persiljan.
- Servera med valfritt tillbehör, t.ex rostade rotfrukter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
Helvete så gott 🤩
[…] Kotletter med dijonsås […]
Nu sitter vi bara och pustar efter en fantastisk måltid! Tack för den inspirationen, men vi var som alltid tvungna att ändra lite efter eget huvud. Vi la till vitlök och lite sambal olek. Serverade med broccoli och sparris + lite rött på en söndag efter att varit barnvakt til yngsta barnbarnen!
Låter supergott! Roligt att det smakade! =)
Kotletter är inte favorit hos mig (är inte så förtjust i kött), men ska jag nu äta det så måste de vara tillagade i långkok. Just denna variant har jag inte testat, men ska absolut göra det. 🙂 Låter supersmaskens. 🙂
Kram 🙂
Smarrigt! Det får vi kanske testa här hemma till helgen 🙂
Hur länge ska de koka?
Vad hade du för rotgrönsaker?
Morötter, palsternacka, sötpotatis, rotselleri