Skriv ut

Långkokta kotletter i dijonsås


Scale

Ingredienser

  • 4 kotletter eller karrékotletter
  • salt, peppar
  • 1 gul lök
  • ca 5 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 ekologisk köttbuljongtärning
  • smör att steka i
  • 2 dl fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk grovhackad persilja

Instruktioner

  1. Bryn köttet i panna med smör. Krydda med salt och peppar. Låt finhackad gul lök fräsa med och bli mjuk.
  2. Häll på vatten så det täcker kotletterna, balsamvinäger, buljong och soja.
  3. Lägg lock på och låt sjuda i ca 1-1,5 timme.
  4. Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i stekpannan med buljongen. Låt reducera lite tills såsen blir krämig, red eventuellt med valfri redning – jag använder conjacrot. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar och eventuellt lite mer soja. Rör ner persiljan.
  5. Servera med valfritt tillbehör, t.ex rostade rotfrukter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4