Kycklingrullar med skinka och färskost

av Åse

Hej och god morgon!
Torsdag och allt ju och helgen runt hörnet!

En klassiker från förr här på bloggen, men rackarns vad gott detta är! Jag glömmer ju också bort vad jag postat här ibland 😅
Vi åt det här i förrgår och de fick stående ovationer av barnen (igen!)

Jag köper Kronfågels minutfiléer men man kan såklart banka till kycklingfiléerna själv.
Salt och peppar, sedan rökt skinka, vitlöksfärskost, finhackad rödlök och torkad timjan.

Fäst ihop med tandpetare men kom ihåg hur många du sätter i varje så de tas ut innan servering =)
Gör ont att få tandpetare i gommen 😉

Smöra en form med smör och ringla lite kinesisk soja över.
Rullarna saltas och peppras, penslas sedan även de med kinesisk soja.
Jag hade både stekt bacon och riven parmesan i lådor i kylen så det strösslade jag på. Bra med rester!

Ringla ca 2 dl grädde över kyckling och botten och skjuts in i ugnen!

Voila!
Vi hade tunt skivad ättiksgurka, osötad lingonsylt, sallad och rotfrukter till.
RIKTIGT GOTT!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingrullar med skinka och färskost


  • Författare: Åse

Ingredienser

6 utbankade kycklingfiléer
Salt, peppar
6 skivor rökt skinka (jag hade samiskt rökt skinka)
150 g färskost, vitlök
1/2 rödlök, finhackad
1,5 msk torkad timjan
ca 30 g smör
Ca 1/2 dl kinesisk soja (sammanlagt i formen och ovanpå kycklingen)
1 paket bacon, stekt
1,5 dl riven parmesan
ca 2 dl grädde


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Klipp/Skär bacon i mindre bitar. Stek gyllenbrunt. Finhacka rödlök.
Krydda de utblandade filéerna med salt, peppar.
Lägg på skinka,färskost, rödlök. Krydda med timjan. Rulla ihop och färst med tandpetare.
en ugnsform med smör och soja. Lägg kycklingen i formen och salta, peppra och pensla med kinesisk soja.
Strö riven parmesan över och baconet och ringla grädde över.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera ed valfritt tillbehör

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Malin 26 oktober, 2023 - 12:20

Det låter jättegott så det ska jag se till att laga någon dag. Bara en liten fråga, vad är

”Jag hade både stekt bacon och riven parmesan i lådor i kylen”?

Hur kan det komma sig att du har något kvar av stekt bacon??? 😂😉 Det skulle ALDRIG hända här hemma att det blev över något av den stekta baconen. 😂😂😂 Mina barn är helt galna i det och slåss nästan om varenda liten smula. 😁

Ha det så kul i Dublin! Fin stad och trevliga människor. Dessutom är det så mysigt med live musik.

😘

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!