Kyckling i tomatås med oliver och parmesan

av Åse

I går ramlade inspirationen över mig när jag såg att jag hade en påse a la Ecos svarta bönpasta i skafferiet. 
Jag ville ha något fräscht (äter nästan aldrig gräddsåser längre) så det blev en italieninspirerad tomatsås med oliver, oregano och riven parmesan! Så fräscht och gott!!
Man kan ersätta bönpastan med tex förvälld vitkål! Ska prova det nästa gång, ääääääääääälskar vitkål!
IMG_0954


IMG_0955
IMG_0961

IMG_0963
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i tomatås med oliver och parmesan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total Time: 30

Ingredients

Marinad

  • 4 msk olja
  • 4 msk soja
  • valfria kryddor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 burkar körsbärstomater (400 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering


Instructions

  1. Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 gr. i 20-25 min) dem sedan.
  2. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
  3. Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
  4. Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 4

4 kommentarer

Helena S 28 maj, 2014 - 09:20

Hej Åse,
Bönpasta, var hittar man den på ICA? Vanliga pastahyllan?
Hälsningar, Helena

Svara
Åse 28 maj, 2014 - 09:23

En del har! Men främst hälsokost.

Svara
Evelina 27 maj, 2014 - 21:49

Så himla gott det såg ut!!! Kanske något att prova på i helgen.

Svara
Barbro 27 maj, 2014 - 14:11

Åh, vad jag blir hungrig.Du kommer med så många bra mattips.
Du gjorde ju en god kaka i förra veckan då undrar jag vad är bakprotein är för något? Kan man något annat i stället?
Kram o ha en fortsatt bra dag.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabJUST NU: IR Kampanj! Min kod 56KILO ger 20% rabatt. Även på redan nedsatta priser Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab