Kyckling i sambalsås och RABATTKOD!

av Åse

Hej vänner!
Har ni det bra så här dagen efterny vecka men dagen innan lillörda? Haha Som sagt är glaset halvfullt eller halvtomt =)
Jag sov som en kratta i natt, vaknade genomsvettig vid 5.30 och sen hade jag svårt att somna om, men det är på bättringsvägen så i morgon är jag frisk har jag bestämt!
jag svängde ihop kycklinglårfiléer i sambalsås igår. Gjorde om så klart lite och det blev såååå gott!
Stekte champinjoner också och så hade jag i en klick mango chutney. YUM!
Ugnsrostad sötpotatis och potatis till det.
012a4334


012a4337
012a4341

012a4346
012a4348

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinglårfiléer i Sambalsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglårfiléer
  • Salt, peppar, chilipulver, paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • olja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Stek kycklinglårfiléerna, krydda och rör ner riven vitlök. Stek tills de fått fin färg, lägg åt sidan på fat. Skiva champinjonerna och stek dem knapriga. Salta lite.
  2. Lägg ner kyckling och champinjoner i gryta och rör ner alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 15 minuter.

Har gått i pyjamas i två dagar.. och Daniel har dragit ner värmen här i huset (tack för den) så nya mysiga Odd Molly koftan kom väl till pass efter en dusch och uppfräschning!
012a4351
Samma mönster som mina vantar och halsduk!! =)
012a4353

012a4355

012a4359
Och jag har en liten rabattkod till er i samarbete med MyZtyle om ni är sugna på något lite kul så här i höstrusket!
Koden 56kilo ger 20% på allt i butiken hos MyZtyle tom fredag 14/10!
012a4362

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

12 kommentarer

Helena 7 oktober, 2018 - 18:35

När du skriver kalvfond, menar du då ex outspädd Knorr fond på flaska eller utspädd till buljong? Tack 🙂

Svara
Åse 7 oktober, 2018 - 18:40

Koncentrerad 🙂

Svara
Elin 16 augusti, 2017 - 19:41

Detta recept har jag och min sambo lagat många ggr och den har blivit lite av en favorit här hemma 🙂

Svara
Ingamaj 21 oktober, 2016 - 22:07

Middag i kväll, supergott, tyckte även min gäster. Tack för alla bra och även lättlagade goda recept.

Svara
Ingamaj Boström 21 oktober, 2016 - 21:01

Har idag tillagat kycklingrätt, supergod och mina gäster berömde ”min kokkonst”. Tack för alla goda recept du lägger ut.

Svara
Sara 17 oktober, 2016 - 22:41

Åh, så gott! Ett fantastiskt recept!
Hur mycket filéar du kycklinglårfilén? Tyckte det var så mycket fett, överdrivet mycket, och det är ju synd att slänga så mycket mat. Kanske är väldigt beroende från leverantör också.

Svara
Åse 18 oktober, 2016 - 10:12

Hej! Jag filéear inte alls! Fettet smälter bort i stekpannan så häller jag bara av fettet sedan =)

Svara
Malin 13 oktober, 2016 - 08:53

Superfin kofta! Gillade även din vita t-shirt med guldtext, var hittar man den?

Svara
Åse 13 oktober, 2016 - 09:14

Hej! Det är en Odd Molly tisha från i våras! Fanns hos CountryDreams 🙂

Svara
Erika GBG 12 oktober, 2016 - 10:48

Hej! Letade efter receptet? Kommer det? 🙁

Svara
Liselott 11 oktober, 2016 - 19:15

Toppen! Måste bara fråga… Dina byxor, ursnygga, var hittar jag dem?

Svara
Åse 11 oktober, 2016 - 19:21 Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.