Skriv ut

Kycklinglårfiléer i Sambalsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglårfiléer
  • Salt, peppar, chilipulver, paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • olja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Stek kycklinglårfiléerna, krydda och rör ner riven vitlök. Stek tills de fått fin färg, lägg åt sidan på fat. Skiva champinjonerna och stek dem knapriga. Salta lite.
  2. Lägg ner kyckling och champinjoner i gryta och rör ner alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 15 minuter.