Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater

av Åse

Nu ska ni få en SÅ god kycklingsallad som passar perfekt till buffén eller som utflyktsmat.
Givetvis passar den även till lunchen eller middagen hemma.
YUM YUM YUM!

Jag valde kycklinglårfilé som jag marinerade och grillade. Blir så saftigt och ger så god smak!
Men du kan självfallet använda kycklingfilé eller färdiggrillad kyckling.

Rostade delikatesspotatisar är så gott i men vill man hellre ha tex rotfrukter eller varför inte grillost så tar man det!
Jag dressade potatisen med olivolja & vegeta.

Oströra med ricotta, tomat & örter är SÅ god till, detta receptet kommer gå varmt här hemma!

Den här salladen går ju snabbt att svänga ihop så länge kycklingen och potatisen är tillagad.
Ruccola, Babyspenat, soltorkade tomater, hackade hasselnötter, silverlök och parmesan.
Dressas sedan med en dijonvinägrett.

SÅ gott! Jag åt detta igår till lunch också för det blev mat över.

Här kommer receptet!
KRAM på er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater & ricottakräm


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Ingredienser – sallad
1 kg potatis
(olivolja, soja, salt & valfri kryddning)
800 g kycklinglår eller bröstfilé

70 g ruccola
70 g babyspenat
5 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
1/2 dl rostade hasselnötter, grovhackade
1/2 dl g parmesanost, hyvlad
Salt och svartpeppar

Dijonvinägrett
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
3 krm svartpeppar

 

Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan.


Instruktioner

Marinera kycklingen och grilla eller stek den tills den är klar. Låt vila i 10 minuter under folie eller bakplåtspapper och skär sedan i skivor.
Dressa potatisen med olivolja, timjan, salt och tex vegeta eller annan allkrydda.
Tillaga potatisen i ugn, ca 200 gr.

Lägg ruccola och babyspenati en stor skål. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och den rostade potatisen. Strö över valnötter och hyvlad parmesan.
Vinägretten: Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar. Häll över salladen och vänd runt försiktigt.
Toppa salladen med den skivade kycklingen. 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.