Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater

av Åse

Nu ska ni få en SÅ god kycklingsallad som passar perfekt till buffén eller som utflyktsmat.
Givetvis passar den även till lunchen eller middagen hemma.
YUM YUM YUM!

Jag valde kycklinglårfilé som jag marinerade och grillade. Blir så saftigt och ger så god smak!
Men du kan självfallet använda kycklingfilé eller färdiggrillad kyckling.

Rostade delikatesspotatisar är så gott i men vill man hellre ha tex rotfrukter eller varför inte grillost så tar man det!
Jag dressade potatisen med olivolja & vegeta.

Oströra med ricotta, tomat & örter är SÅ god till, detta receptet kommer gå varmt här hemma!

Den här salladen går ju snabbt att svänga ihop så länge kycklingen och potatisen är tillagad.
Ruccola, Babyspenat, soltorkade tomater, hackade hasselnötter, silverlök och parmesan.
Dressas sedan med en dijonvinägrett.

SÅ gott! Jag åt detta igår till lunch också för det blev mat över.

Här kommer receptet!
KRAM på er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater & ricottakräm


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Sallad:
1 kg potatis
(olivolja, soja, salt & valfri kryddning)
800 g kycklinglår eller bröstfilé
70 g ruccola
70 g babyspenat
5 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
1/2 dl rostade hasselnötter, grovhackade
1/2 dl g parmesanost, hyvlad
Salt och svartpeppar

Dijonvinägrett:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
3 krm svartpeppar

Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
34 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan.


Instruktioner

Marinera kycklingen och grilla eller stek den tills den är klar. Låt vila i 10 minuter under folie eller bakplåtspapper och skär sedan i skivor.
Dressa potatisen med olivolja, timjan, salt och tex vegeta eller annan allkrydda.
Tillaga potatisen i ugn, ca 200 gr.

Lägg ruccola och babyspenati en stor skål. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och den rostade potatisen. Strö över valnötter och hyvlad parmesan.
Vinägretten: Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar. Häll över salladen och vänd runt försiktigt.
Toppa salladen med den skivade kycklingen. 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger JUST NU hela 26% rabatt på nästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

6 kommentarer

Monica Ohlsson 3 juni, 2025 - 08:47

Tack för feedback🙂
Jag kommer absolut att laga rätten.
Kycklinglårfilé är så gott!
Tusen tack för alla goda recept du delat sv dig med ❤️

Svara
Monica Ohlsson 31 maj, 2025 - 11:18

Ska det inte vara någon syra i marinaden, t.e.x. äppelcidervinäger eller pressad citronsaft?

Svara
Åse 1 juni, 2025 - 08:55

Jo det ska vara ca 3-4 msk syra, jag har oftast äppelcidervinäger

Svara
Malin 25 maj, 2025 - 16:20

Åh, det där ser jättegott ut! Det ska definitivt lagas de närmaste dagarna. Tack för recept och inspiration. 🙏😘

Svara
Leena C. 21 maj, 2025 - 23:09

Denna röra måste vi testa direkt det blir grillväder igen. Verkar riktig mumsig! 😋 Kul med rostad potatis till salladen, säkert både matigt och gott! Jag brukar använda soltorkade tomater utan olja, men nu finns dom ingenstans! Konstigt, eller hur? Så synd iaf.

Svara
Jeanette 21 maj, 2025 - 21:13

Mums va gott det ser ut 😋

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.