Kyckling i Parmesan- och timjansås

av Åse

God måndag på er!

Vi kör sista veckan i juli nu! Känns märkligt faktiskt, hade önskat ännu mer sol & värme och lite fler äventyr men jag hoppas på en fin augusti. Som det ser ut nu kommer det bli en varm och solig fredag och lördag här så det börjar ju bra!

Jag vaknade upp till mina vackra hortensior från plåtningen igår – hur vacker är inte den här kornblå?

Mamma fyllde som sagt 78 i går och hon kom hit och så festade vi på rekvisitan från fotograferingen hehe – det var en tvärmätt mami som vi satte i taxin sedan!

I lördags festade vi loss på detta! Jag har ett liknande recept på bloggen sedan tidigare insåg jag! Haha! Händer faktiskt ofta att jag utan att veta lyckas göra typ samma 😅

Parmesan, vin och timjan i en gräddig sås med kyckling är ju hur gott som helst!
Även gott att ta in dijon och citron också (och det finns det ju recept på i bloggen)

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i Parmesan- och timjansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.8 från 4 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, halverade
salt & peppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör att steka i
1 kruka timjan, bladen repade
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
100 g färskost
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och halvera. Lägg i ugnsform, salta och peppra på båda sidor.
Fräs lök och vitlök i smör och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, färskost, timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av med ev salt och peppar. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och lite extra timjan.

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

28 kommentarer

Maria 8 september, 2025 - 20:49

Ska testas! Ska ha flera på besök och funderar på vad som är enklast ha till. Passar kokt potatis eller ris bäst? Tänker en god sallad med såklart.

Svara
Åse 9 september, 2025 - 08:06

Ris tycker jag är bra till annars klyftpotatis i ugn! Går ju enkelt att köra på 1-2 plåtar! Krydda med olivolja, salt, peppar & torkad timjan! Slurp!

Svara
Maria 10 september, 2025 - 08:41

Låter gott!
Kom på att en person inte gillar vitlök. Men tror att kycklingrätten blir bra ändå?!

Svara
Åse 10 september, 2025 - 08:42

Det är tyvärr svårt att svara på. Om man inte gillar n viss smak/livsmedel så tenderar man till att känna det.

Svara
Jenny Langnesund 19 augusti, 2025 - 12:42

Lagat detta några gånger. Riktigt gott!

Svara
Åse 19 augusti, 2025 - 12:43

Tack för fin feedback och härligt att det smakar!

Svara
Caroline 10 maj, 2025 - 20:41

Super god och kycklingen blev riktigt saftig

Svara
Ulla 24 mars, 2024 - 14:04

Hej, så gott detta låter det vill jag prova!
Vilken permesan ost använder du i receptet?

Svara
Åse 24 mars, 2024 - 14:06

Märke? Det spelar ingen roll, köp den du vill =)

Svara
Ulla 24 mars, 2024 - 14:46

Okej tack för snabbt svar o en fin blogg! 🙂

Svara
Åse 24 mars, 2024 - 14:51

😊 tack för att du uppskattar!

Svara
Solveig 17 februari, 2025 - 19:20

Underbart gott!

Svara
Måns 5 april, 2023 - 13:04

Ska man röra ihop alla andra ingredienser kallt eller i kastrull?

Svara
Åse 6 april, 2023 - 11:12

Det går bra kallt men enklare att värma upp lite så går det lättare att fördela över kycklingen.

Svara
Anders 4 maj, 2024 - 12:36

Cook mode hur smart är den👍

Svara
Elenor 17 januari, 2023 - 20:58

Lagade detta till middag idag och wow vad gott det var 👍🏻 Kommer snart att lagas igen 😉

Svara
Mona 22 mars, 2022 - 19:45

Kan man använda något annat än vin?

Svara
Åse 22 mars, 2022 - 21:06

Matlagningsvin (om du har hemma) eller lite citronjuice!

Svara
Lars 3 januari, 2021 - 01:04

Man ska inte bryna filéerna först utan råa direkt i formen?

Svara
Åse 3 januari, 2021 - 09:58

Det är valfritt! De går ju klara i såsen. Ibland bryner jag innan, ibland inte 🙂

Svara
Elisabeth Beltinge 29 oktober, 2020 - 19:51

Mmm, väldigt gott!

Svara
Åse 30 oktober, 2020 - 16:10

Vad härligt att höra! Tack för feedback!

Svara
Charlotta 12 oktober, 2020 - 09:35

Det här receptet ska jag testa imorgon, mums! Så vacker din mor är, kan knappt tro att hon fyllt 78!

Svara
Åse 12 oktober, 2020 - 09:59

Hoppas det smakar! <3

Tack snälla Charlotta, det är hon verkligen!

Svara
Charlotta 14 oktober, 2020 - 17:56

Nu har vi ätit kycklingen och den var jättegod. Högsta betyg på den!

Svara
sandra 28 augusti, 2020 - 11:24

Kör du med varmluft eller vanlig ugn? 🙂
Tack för en bra blogg

Svara
Åse 28 augusti, 2020 - 19:57

Om det inte står annat så är det vanlig ugn =) Härligt du uppskattar! KRAM

Svara
ÅsaS 27 juli, 2020 - 13:42

Åh, hittade en påse innerfiléer i mammas frys, och vad passar inte bättre än att testa detta!? Dock med torkade örter, fast det borde ju gå lika bra. Behöver en nystart efter våren/sommaren som inte alls blev som tänkt..
Kram och ha det gott! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star